Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyasetin sosyal politikası hem yara saracak, hem afet hazırlığı yapacak

Köşe Yazısını Dinle

Açıkçası… Başta siyaset olmak üzere kurumsal kavramlarda sosyal politikalar denildiğinde akla yardım götürme etkinlikleri ya da organizasyonları geliyor.

İşte…

Yerleşmiş bu anlayışı değiştirecek, sosyal politika kavramını sağlam zemine oturtacak ciddi adım siyasetten geldi.

İşte…

Siyasetin sosyal politikalar anlayışındaki değişimi, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İl Sosyal Politikalar Başkanı Kevser Öztürk ile İl Yönetim Kurulu Üyesi olan yardımcıları Hasan Durmayaz ve Nurettin Özbağkıran’la sohbet ederken fark ettik.

Alışılmışın dışında, afet hazırlığı organizasyonunu da gündeme almışlar.

Dediler ki:

“Yaşanacak her türlü afet için Mahalle Afet Timleri planladık. Mahalle muhtarı başkanlığındaki timlerde mahalle başkanlarımız da olacak.”

Düşünce şu:

“Bu timler AFAD’dan kurtarma, Kızılay’dan ilk yardım eğitimi alacaklar.”

Bundan önce de…

3 Aralık Dünya Engelliler Günü için çalıştay hazırlığı yapıyorlar.

Önemli amaçlarından biri, koordinasyon sağlamak. Çünkü, belediyeler ve çeşitli kurumlar engellilere yardım yapıyorlar. Fakat kimin kime yardım yaptığı bilinmediği için mükerrer yardımlar oluyor.

Koordinasyonla bu iletişimin sağlanması amaçlanıyor.

En önemlisi…

Engellilerin ustalık belgeleri için başvuru toplama hazırlığı yapıyorlar.

Ücreti İşsizlik Fonu tarafından karşılanan mesleki yeterlilik belgesini BTSO MESYEB veriyor. AK Parti İl Sosyal Politikalar Başkanlığı da AK Parti Gençlik Kolları aracılığıyla talep toplayıp engellileri belge sahibi yapmak istiyor.

Gerçi…

Sosyal Politikalar Başkanlığı kapsamında yardım organizasyonları yine var. Fark, kurumsal işbirlikleriyle gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmak amaçlanıyor.

Onu da şöyle açıkladılar:

“İl Yönetimi olarak 3’er kişilik 50 ekiple kapı kapı gezdik. Yönetimden, evleri sahiplenen arkadaşlar oldu. Bu çalışmayı her bayram yapacağız.”


AK Parti’nin sosyal politikalar tarihi gibi buluşma

Dile kolay… AK Parti’nin 20 yıllık geçmişinde İl Sosyal Politikalar Başkanlığı yapıp siyasette yol alanlar oldu. Bursa Milletvekili seçilen Emine Yavuz Gözgeç ve Dr. Mustafa Esgin bu isimler arasında.

İşte…

2001-2021 arası AK Parti İl Sosyal Politikalar Başkanlığı yapanlar hafta sonu Kevser Öztürk’ün davetiyle bir araya geldiler.

Ortaya da tarihçe gibi fotoğraf çıktı.


Eski Bakan İmren Aykut’la Tirilye’de siyasetsiz, ama eğitimli sohbet

Pazar günü… Çalan telefonda TEV Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan vardı.

 “Bak seni kiminle görüştüreceğim” deyip uzattığı telefondan uzun yıllar Bakan olarak ülkeye hizmet eden İmren Aykut’un sesini duyduk.

1983’te, MDP kuruluşunda tanışmıştık. MDP fesholunca 1985’te ANAP’a katıldı, 1987’de Özel hükümetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu, 1989’da Akbulut hükümetinde aynı bakanlıkta devam etti, 1991 Mesut Yılmaz hükümetinde Devlet Bakanı ve Türkiye’nin ilk kadın hükümet sözcüsü oldu. 1996’da Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. 1997’de Çevre Bakanı’yken Olay TV’de konuk ettik.

Asuman-Mehmet Çalışkan çiftinin konuğu olan Aykut pazar günü Tirilye’de balık yerken siyaset yoktu, ama Mütevelli Heyet Üyesi olduğu TEV ve kendi vakfının kız çocuklarına verdiği destek konuşuldu.

Hastanelerde hastaları ziyaret etti

Siyasetçilerin yaptıkları ziyaret programlarını izliyoruz… Son dönem halkla buluşma ziyaretleri dikkat çekecek şekilde arttı.

İşte…

Böyle bir ortamda AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili Müfit Aydın farklı bir program uygulayıp hastanelerde tedavi görenleri ziyaretinde şifa dilerken, yakınları vefat edenlere taziyeye gidip dua etti.


Cumhuriyeti yaşatmanın yolu çocuklara doğru anlatmakla başlıyor!

Tartışılacak yanı yok… Cumhuriyet en önemli kazanımımız. Benzeri görülmemiş Kurtuluş Savaşı’yla kazanılan cumhuriyeti yaşatmak için de, gelecek nesillere, yani çocuklara en iyi şekilde anlatmak gerekiyor.

İşte…

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Bursa’ya armağanı olan Panorama 1326 Fetih Müzesi hafta sonu çok özel cumhuriyet etkinliğine evsahipliği yaptı.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Keles Davut Zeki Akpınar Yatılı Bölge Okulu öğrencilerini ağırlayan Panorama 1326 Fetih Müzesi, bu etkinlikte Eğitmen ve Koç Hülya Biyan yönetiminde “Cumhuriyet nedir?” konusunu işledi.

O gün…

Öğrencileri sanatla zihinsel sürece çeken atölyede cumhuriyeti tanımlayan kavramlar üzerine düşünüldü ve takım çalışması içinde zihin haritası gerçekleştirildi.

Daha sonra öğrenciler müzeyi rehber eşliğinde gezdiler.

Bursa Golf Kulübü’nden Hasan Eker’e teşekkür var

Hafta sonunda… Antalya’da 29 Ekim Cumhuriyet Golf Turnuvası düzenlendi. Ülkemizde yeni yeni tanınan golf sporunun çekişmeli geçen turnuvası sponsorluğunu ise, Türsab Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa’nın turizm markalarından Burkon Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker üstlendi.

Bursa Golf Kulübü Başkanı Diş Hekimi Gürkan Kaya da golfün tanıtımını sağlayan turnuvaya katkısı nedeniyle Eker’e teşekkür etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X