Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyasette güz dönemi: Herkes sahaya çıktı, vatandaş ekonomisine ilgi arttı

Köşe Yazısını Dinle

Pazar günü… Zaman zaman görüş ve izlenimlerini öğrenip Ankara siyaseti çıkarımlar yaptığımız, her partideki dostlarıyla her şeyi duyabilen Ankara’daki eski bir dostumuzla sohbet ediyorduk.

“Erken seçim beklentisiyle ilgili yazını okudum” diye söze başladı.

Söylediği…

19 Ağustos günü yayınlanan ve 2023 Haziran’daki seçimin 10 ay öne çekilip 2022 Ekim-Kasım aylarında olabileceği tahminiydi.

Aynı yönde…

Deneyimli siyasetçi dostumuz da Ankara’nın şifreleri tablosunu çizdi:

“Siyasi tercihleri vatandaşın ekonomisi belirliyor. Onun için, vatandaşın ekonomisiyle ilgili gelişmeler doğru takip edilmeli.”

Yani…

“Vatandaş ekonomisi bozulduğunda siyasi tercihini gözden geçirir. Bu gerçeği siyasetçi bildiği için kritik süreçlerde vatandaşın ekonomisine yönelik adımlar atılır.”

Baş döndürücü sosyoekonomik yol haritası çizdi:

“Üniversite puan barajı düşürüldü. Memura ve kamu işçisine beklenenden fazla zam yapıldı. 3600 gösterge gündemde. EYT sorununun çözümü, yeni öğretmen ve memur alımı masada.”

Şunun altını çizdi:

“Yılsonu asgari ücret bugüne kadarkilerden daha yüksek oranla artabilir, hesaplar buna göre yapılıyor.”

Devam etti:

“Ankara kulislerinde mali ve idari aflar konuşuluyor. Kredi faizlerinin düşmesi bekleniyor. Piyasada paranın bollaşacağı haberlerini duyuyorum. Otomobilde ÖTV matrahları değiştirildi, şimdi ÖTV indirimi bekleniyor.”

Dikkat çektiği bir nokta daha var:

“Uluslararası politikada Mısır, İran, Suriye ilişkilerini geliştirme girişimleri var. Birleşik Arap Emirlikleri’yle temaslar başladı. Bir yandan yeniden AB normlarına dönüyoruz.”

Sonra da, “Hiç şaşırma” dedi ve şunu söyledi:

“Toplumun tepkisine yol açan göçmenler konusunda Suriyelilerin dönüşü ve Afganların deport, yani sınır dışı görüntüleri karşına çıkarsa şaşırma.”

Tarih bile açıkladı:

“Türkiye 2022 Kasım’da seçime hazırlanıyor.”

 

En heyecan verici yolculuk

Aslında… AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı’nın önderliğinde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katkısıyla yaşama geçen Zafer Treni’nin davetlileri arasındaydı.

1922’de Atatürk’ün gerçekleştirdiğinden 99 yıl sonra yapılan özel sefere katılamadık, ama Bursa’dan pek çok dost yerlerini aldılar.

Yolculukta…

Afyon Kocatepe’de şehitlik ziyareti ve sabah namazı fotoğrafı bile heyecan verici.

 

Bursa’nın karşı çıktığı binayı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açacak

Bu sütunlarda… Şehreküstü’nde yıkılan Müftülük binasının yerine yenisinin yapılmaması için 30 Nisan 2020’de çağrılara başladık. 7 Mayıs 2020 günü “… Ulucami görüntüsünü bir bina engellemesin” başlığıyla seslendik.

Amacımız…

Geçmişte Büyükşehir Belediyesi ile sözlü yapılan anlaşma gereği İstanbul Caddesi’ndeki yeni Müftülük binası yerine karşılık yıkılan Şehreküstü’ndeki binanın yeniden yapılmamasıydı.

Çağrıları yaptığımızda, “Oraya Müftülük binası yapılmayınca Ulucami kurtulacak mı?” diyenler oldu. Hatta kurumsal kimlikli kimileri “din düşmanlığı” yaptığımıza kadar işi vardırdı.

Elbette kurtulmayacaktı, ama başlangıç olacaktı.

Ne var ki…

“Bizim dönemimizde olmadı, böyle bir anlaşmadan bilgimiz yok” denildi ve yıldırım hızıyla başlayıp bitti.

Bugün de…

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş gelip açacak.

 

Yenişehir tarımını pazarlama anlaşması

Yenişehir… Bereketli topraklarıyla Türkiye’nin biber deposu biliniyor, ama tek tarımsal ürünü de biber değil elbette.

Nitekim…

Yenişehir’in tarımsal potansiyelini değerlendirip ürünlerin daha iyi pazarlanmasını sağlamak için BEBKA katkısı ve Yenişehir Belediyesi ile Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri işbirliğinde proje başlatıldı.

Kooperatiflerin pazarlamalarını arttırmaya yönelik projeden beklenti büyük.

 

Gemlik’te iki üniversiteden bilim adamları sismik araştırma yapıyor

Şunu biliyoruz… Bursa, ülkemizin deprem coğrafyası olarak tanımladığı bölgesinde yaşıyor. Tarih boyunca pek çok büyük depreme tanıklık etti, yine edeceği de gerçek olarak önümüzde duruyor.

İşte…

Depremsellik olarak böylesine hassas bölgenin en hassas yerleri arasında Gemlik var.

Geçen hafta…

Gümüşhane Üniversitesi-İstanbul Cerrahpaşa ve İstanbul Üniversitesi’nden bazı akademisyenler geldiler ve Gemlik Körfezi’nde zaman zaman yapılan sismik araştırmalardan bir yenisini gerçekleştirdiler.

O süreçte…

Kısa adı Mag-Der olan Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği de Gemlik’teki siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarlarını bilgilendirme çalışmaları kapsamında Gemlik Belediye Meclisi üyelerine bilgilendirme yapıyordu.

Bilim adamları bu toplantıya katılarak, yaptıkları çalışmaları anlattılar.

 

İzzet Yıldızhan’ın Bursa’da ziyaret sürprizi

Altan Karabulut dostumuz uzun yıllardır İstanbul’da yaşıyor, ama iyi bir Bursalı olarak doğup büyüdüğü kenti hiç ihmal etmedi. Üstelik, annesi Perran Karabulut ve babası Hüsnü Karabulut’u ziyaret için sık sık Bursa’ya geliyor.

Hafta sonu…

Perran-Hüsnü Karabulut çiftinin bir de ünlü konukları vardı. Çünkü, ünlü türkücü İzzet Yıldızhan, menajeri olan Altan Karabulut’un anne ve babasını ziyarete geldi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X