Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyasette korona arası: Partiler kapandı, on-line siyaset başladı

Vatandaşla… Teması en fazla olanlar siyasetçiler. Ziyaret, kabul, toplantı ve etkinlikler siyasetçinin kalabalık ortamlara girmesini gerektiriyor.

Gelin görün ki…

Yayılmak için kalabalığı ve yakın teması seven koronavirüs dünyayı esir aldı. Gerçi, aşı haberleri tüneldeki ışık oldu, ama şunu da unutmamak gerekiyor:

Tünelin ucunda ışık görünse de, o ışığa ulaşabilmek için önümüzdeki mesafeyi aşmamız gerekiyor.

O bakımdan…

Aşının bulunduğu, anlaşmalarının yapıldığı haberlerine sevinsek de, kurtulduk demek için biraz daha dişimizi sıkıp ışığa doğru güçlü yürümemiz gerekiyor.

Oysa…

Sosyal medya testinin pozitif çıktığını duyuran, evde karantinada olduğunu söyleyen, hastaneye yattığını gösteren, dua isteyen paylaşımlarla dolu.

Aynı şekilde…

Tanıdığımız insanlar koronavirüse yenilip yaşamlarını yitiriyorlar.

İşte…

Bu ortamdan siyaset de fazlasıyla etkilenmiş durumda.

Nitekim…

Neredeyse tüm siyasi partiler bir süredir il ve ilçe yönetim kurulu toplantılarını dijital ortamda on-line yapıyorlar. Ziyaret, toplantı, etkinlik gibi organizasyonlar koronavirüs nedeniyle gündemden çıktı.

Geçen hafta…

Yönetim kurulundaki 5-6 üyeden sonra Çay Ocağı görevlisinin testi de pozitif çıkınca MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı bir haftalığına MHP İl’i kapatıp virüsün yayılmasını önledi.

Pandemiye yakalanmayan bazı il yöneticilerinin de aileleri karantinada.

Yanı sıra…

Bursa İl Çevre Müdürlüğü görevinden beri yakından tanıdığımız AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’ın koronavirüse yakalandığı ve daha önce Hakan Çavuşoğlu ile Refik Özen’in iyileştikleri Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındığı haberi geldi.

Saadet Partisi’nde ise acı var.

Geçen hafta virüse yenilen il Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Taşkın ve Kestel İlçe Başkanı Mürsel Kaya’dan sonra İl Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Kara da yaşamını yitirdi.


Kalkancı ikinci kez baba oldu

Siyasetten bir de güzel haber… MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ikinci kez baba olmanın heyecanını yaşıyor.

Açıkçası…

Nagehan-Cihangir Kalkancı çifti, 12 yaşındaki oğulları İlkut’tan sonra ikinci oğulları İlkan’ı kucaklarına aldılar.

Bebek için olası risklere karşı bir süre evden çıkmayan Kalkancı dün aradığımızda Yenişehir Belediye Başkanı Davut Yılmaz’la koordinasyon görüşmesi yapıyordu.

Yeni Şehir Hastanesi’nde imza tamam, hızlandırılmış inşaat başlıyor

Gelişmeyi… 28 Kasım günü bu sütunlardan duyurduk. 250’şer yataklı 3 bölüm olarak planlanan, ancak yatak kapasitesi 1.100’e çıkarmaya elverişli olan Acemler’deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin yarım kalan inşaatı için güzel gelişmeler var.

Anımsanacağı gibi…

Bursa sanayisinin önemli ismi rahmetli Ali Osman Sönmez’in adını taşıyan hastane için oğlu Celal Sönmez 75 milyon lira bağış sözü verdi. Fakat hastane inşaatı, müteahhit kaynaklı sorunlarla yarıda kaldı.

Sağlık Bakanlığı 24 Temmuz’da yeniden ihale yaptı, bu kez de ihaleye itiraz geldi. Kamu İhale Kurumu’nun itirazı reddetmesiyle başlayan sözleşme süreci de atılan imzalarla tamamlandı.

Şimdi sıra, yer teslimi yapılıp inşaatın hemen başlamasına geldi.

Gerçi…

Müteahhide 800 gün süre tanınmış, ama hızlandırılmış inşaatla bu sürenin öne çekileceği kulağımıza geldi.


Sarıbal: Devlet-çiftçi ilişkisi koptu

CHP’de… Genel Başkan Başdanışmanlığı görevi üstlenen Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, çarpıcı bir değerlendirme yaptı.

“Çiftçinin bilerek ve istenilerek tarımdan uzaklaştırıldığı” görüşünü savunan Sarıbal’ın söylediği şu:

“Çiftçi üretmesin, dışarıdan daha ucuz alınabilir denilip devlet-çiftçi ilişkisi koparıldı. Son 18 yılda 112 milyar Dolar’lık tarım ürünü ithalatı yapıldı. ”

 

İnsan Hakları Günü’ne felsefî bakış: Demokrasi felsefeyle gerçekleşir

Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen takvimle göre 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor.

Bu nedenle…

Yarınki Dünya İnsan Hakları Günü öncesinde Bursa Felsefe Kulübü Derneği Başkanı Diş Hekimi Gürkan Kaya’dan özel bir değerlendirme geldi.

Sözlerine…

“Demokrasi felsefe ile olur önce insan haklarına saygının yükümlülüğü ile başlar” diyerek başlayan Kaya’nın dikkat çektiği şu:

“Demokrasiyi içselleştirme şartı; insan haklarına saygı yükümlülüğünü günlük yaşantımız içine yaşama kültürü olarak almaktır.”

Mesajı şu:

“İnsan haklarına saygı felsefeyle olur. Felsefenin yaşam alanı bulamadığı bir demokraside birlikte yaşama kültüründen söz edilemez. Bireyin kendini özgürce ifade edemediği bir demokraside de insan hakları olamaz.”

Bakışı da şu:

“Felsefesiz bir demokrasi demokrasi olamaz.”

 

Bu kanal İnegöl’ü değiştirecek!

Sanayisi, tarımı, doğa turizmi, mobilyası, köftesiyle İnegöl marka kent. Şimdi de sosyal yaşamını geliştirecek adımlar atılıyor.

Nitekim…

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban çok önem verdiği ve yüzde 35’ini Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği Kanal İnegöl projesi hafriyat çalışmasını başlattı.

Proje kapsamında dere ıslahı yanında spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla dinlenme alanları yer alıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X