Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyasette mekanları ortadan kaldıran teknoloji: 10 saniyede teşkilat görüşü!

Köşe Yazısını Dinle

İlk deneme… 25 Eylül’de gerçekleştirilen AK Parti Bursa 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi’nde yapıldı.

Toplantıya girişte…

Teşkilat mensuplarına verilen QR kodlarla herkesin sorulara cevap vermesi, kafasındaki soruları da elindeki cep telefonundan sorabilmesi sağlandı.

Böylece…

Siyasette ilk kez bilgi teknolojileri sistemi uygulandı. Bursa’nın geliştirdiği bu dijital siyaset yöntemi AK Parti Genel Merkezi’nin de ilgisini çekti ve tüm illerde uygulanabilmesi için daha yakından izlemeye alındı.

Başarıya ulaşılan sistemin aksayan yerleri de ilk uygulamada analiz edildi.

Şimdi…

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan bu uygulamayı, siyasette bilgi teknolojilerinden yararlanma anlayışıyla bir adım daha ileriye taşıyor.

Yine…

Bursa kadrolarının hazırladığı ve yine Türkiye’de ilk özelliği taşıyan yeni sistemle, AK Parti herhangi konuda teşkilatının görüşünü 10 saniyede öğrenebilecek.

Üstelik…

Sistem yalnızca yönetim ve mahalle başkanlarıyla sınırlı kalmayacak, AK Parti’nin Bursa’daki 350 bin civarında olan tüm üyelerini de kapsayacak.

Bir anlamda…

Genel ve yerel konularda aynı anda en büyük katılımla en hızlı sonuç alınan en hızlı anket sistemi ortaya çıktı.

Bu uygulama da…

İl Danışma’da olduğu gibi cep telefonu uygulamasıyla yapılacak.

Sistemle teşkilat ve üyelerin ne düşündükleri öğrenilirken, değerlendirilip bilgiye dönüştürülecek ve yol haritalarının belirlenmesinde kaynak oluşturacak.

Uygulamayla…

Teşkilat görüşünü öğrenmek için mekanlarda buluşma zorunluluğu ortadan kalkacak ve görüş belirlemek için bir araya gelinmesi beklenmeyecek.

Ayrıca…

Son dönemde tartışması artan sosyal medya yanıltmalarına karşı teşkilatı bilgilendirme fırsatı elde edilecek.

Kısacası…

AK Parti Bursa’nın geliştirdiği ve “bilgi teknolojisi nimetlerinden yararlanma” anlayışı siyasetin teknoloji dönüşümü için de önemli.

 

AK Parti’de teşkilata özel Bursa Soruyor Platformu

Teşkilatın görüşünü alma yolunda İl Danışma’yla başarılı adım atan AK Parti, şimdi Bursa’da yine Türkiye’de ilk olacak yeni bir uygulamanın hazırlığını yapıyor: Bursa Soruyor Platformu

Bu uygulamayla…

Teşkilat kademelerinde görev alanlar, kendilerine verilecek şifreyle sorularını dijital ortamdan yazacak. Soru aynı anda ilgilisinin elektronik postasına düşecek ve bu yolla doğrudan cevap vermesi sağlanacak.

 

Yok böyle durak… Kışın ısıtıp yazın serinletiyor, cihazları şarj ediyor

Yenişehir… Bereketli toprakları, biberin başkenti oluşuyla tarımsal üretimde önemli bir merkez. Osmanlı’ya devlet olma yolunu açan savaşların yaşandığı bölge.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da bir yandan tarihi korurken, bir yandan Yenişehir’i teknolojiyle buluşturup geleceğe taşıyacak adımlar atıyor.

Geçen hafta…

Örneklerinden birini, hiçbir yerde olmayan durak uygulamasında gördük.

Aydın öyle bir kapalı durak yapmış ki, bekleyen yolcular için modern bir ortam ortaya çıkmış.

6’sı tamamlanan kapalı duraklar yolcuları güneş ve kötü havadan koruduğu gibi, yazın serinletip kışın ısıtan sistem kurulmuş. Bilgi ekranı ve kitaplık olan duraklarda telefon ve engellilerin araçlarını şarj edebilecekleri istasyonlar var.

Ayrı ayrı elektrik abonesi olan duraklardan takında bir yenisi daha eklenecek.

 

Yenişehir modeli, Bursa geneline uygulanmalı

Hafta içinde… Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın 5 köy kooperatifini bir araya getirip biber üreticisinin yüzünü güldürdüğü modeli aktardık.

Yazı üzerine…

2 dönem AK Parti İl Başkanlığı yapan ve siyasetten uzaklaşıp Bursa için düşünce üretmeye yönelen Sedat Yalçın aradı.

“Yenişehir Belediye Başkanı’nı kutluyorum” diyen Yalçın’ın önerisi şu:

“Çok önemli olan kooperatifleşme modeli il genelinde uygulanırsa üretici de kazanır, tüketici de.”

 

Bursa’nın tekstil ve tasarımı markalaşıyor… Moda Günleri 4 yaşında

Yola çıkarken… En büyük hedefleri Bursa’nın dünyaca bilinen tekstil üretimi yanında Bursa’yı moda tasarımının markası yapma yolunu açmaktı.

Gerçi…

Geçen yıl pandemi nedeniyle her organizasyonda olduğu gibi küçük bir aksama yaşansa da, 2019’da modayı sokağa çıkaran ve halkla buluşturan proje büyük ilgi gördü.

Projeyle…

Ülkemizin tanınmış mankenleri Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda vatandaşlarla birlikte yürürlerken ortaya tam bir moda festivali görüntüsü çıktı.

İşte…

Bursa’nın markaları arasına giren Bursa Fashion Week bu yıl dördüncü kez düzenleniyor.

Yine…

Pandemi etkisiyle modayı sokağa çıkarma görüntüsü tekrarlanamayacak, ama 31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde Mudanya Yolu’ndaki Heybeli Otel’de düzenlenecek moda şenliğinde yurt içi ve yurt dışından 18 finalist ödül için yarışacaklar.

 

Hekimler söyledi, aileler yarıştı, öğrenciler kazandı

Proje güzel, amacı anlamlı… Dr. Özlem Kaya öncülüğünde çeşitli işlerden 55 doktorun bir araya geldiği ve Hekimler Söylüyor- Volume 2 adıyla hazırlanan Türk Sanat Müziği albümü büyük ilgi gördü.

Harbiye Sahnesi’nde Zeynep Bastık’a eşlik eden Dr. Özlem Kaya ve doktor arkadaşları bu kez TV360’da Aileler Yarışıyor programına konuk oldular.

Yarışmada kazanılan para ödülü öğrencilere burs olması için Türk Eğitim Vakfı’na bağışlandı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X