Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyasi takvim sil baştan: AK Parti mayısta kurultayı ilk kez açıkladı

Gözümüz yolda, kulağımız radyoda ilerlerken, NTV’de AK Parti’nin 1 Numaralı Genel Başkan Yardımcısı olan Hayati Yazıcı’yı dinliyorduk.

Sona doğru Yazıcı sürpriz bir ifade kullandı:

“AK Parti’nin eylül ayında yapılacak kurultayını öne alabiliriz, örneğin mayıs ayında yapabiliriz.”

Bu…

Yalnızca AK Parti kurultayının öne çekileceği mesajı değil, önümüzdeki süreci ve siyasi takvimi tümden etkileyecek bir karar.

Zaten…

1.-yazi-icin-02-ocak-2018-ve-15-ocvak-2018-gazete-kupurleri.jpgYazıcı da ne anlama geldiğini bildiği için şunu ekleme gereği duydu:

“Bu benim şahsi düşüncem. Böyle bir kararı AK Parti MKYK verir.”

Sonrasında…

Erken seçim olasılığı sorulunca “Gündemimizde erken seçim yok” cevabı veren Yazıcı, ardından “Devlet Bahçeli böyle bir çıkış yaparsa” sorusuna da şu cevabı verdi:

“Çıkış yaptığıyla kalır.”

Radyoda…

AK Parti 1 Numaralı Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’yı dinlerken, bu sütunların okurlarının da anımsayacakları iki yazımız aklımıza geldi.

Birincisi…

Yeni yılın ilk günü Ankara’daki kulağı delik dostumuzun söylediklerini 2 Ocak 2018 günü “AK Parti erken seçim yerine erken kurultayı gündeme aldı” başlığıyla aktardık.

Dostumuzun öngörüsü şöyleydi:

“AK Parti erken genel seçimi düşünmüyor, ama 12 Eylül 2018 olarak açıkladığı kurultayını öne çekme hazırlığı yapıyor.”

Beklentileri şu:

“Ankara’daki havaya göre AK Parti kurultayını ramazan ayından önce yapmak istiyor. Eğer yetişmezse bayramdan hemen sonra olabilir.”

Nitekim…

Yazıcı da nisan ortasında bitecek il kongreleri sonrası kurultay vurgusu yaptı.

İkincisi…

15 Ocak 2018 günü “Tepki gösterip kızanlar var, ama stratejik adımları Bahçeli atıyor” başlıklı yazıda, Bahçeli’nin yön verdiği siyasi gelişmeleri anımsatıp son döneme dikkat çektik.

Çünkü…

Geçen yıl referanduma götüren süreç de, bu yıl gündeme gelen ittifak yasası da Bahçeli’nin çağrısı ile başladı.

Hatta Afrin harekatında bile Bahçeli etkisi var.

NTV canlı yayınında söyledikleriyle Yazıcı hem bunları kabul etmiş oldu, hem de bundan sonra Bahçeli’nin gazına gelmeyeceklerini söylemiş oldu.

Etkisi nasıl gelişir bilemeyiz, ama siyasetin sürecini ve takvimini değiştirecek gelişmelerin ilk adımının atıldığı anlaşılıyor.

 

Erken seçim gündemden çıktı mı?

 

Bir yandan… Hükümetin attığı adımları bakınca erken seçim hazırlığı görüyoruz. Bir yandan Cumhurbaşkanı ve başbakan’dan başlamak üzere AK Parti sözcüleri her fırsatta erken seçim olmayacağını söylüyorlar.

Öyle olunca…

Medya ve vatandaş adeta papatya falı bakar oldu: Erken seçim olacak mı, olmayacak mı?

Görünense şu:

Bugünün ekonomik göstergelerine göre erken seçim için risk. Zeytin Dalı harekatı da riski ortadan kaldırmaya yetmeyebilir.

Ama yarınların neler göstereceği elbette bilinmez.

 

İYİ Parti hedefi çizdi: Bursa’da başarırsak Türkiye’de iktidarız!

 

3.-yazi-icin-iyi-parti-il-baskani-yuksel-yilmaz.jpgYüksel Yılmaz siyasette yeni bir isim değil. MHP’de Nilüfer İlçe Başkanı olarak görev yaparken Genel Sekreter İsmet Büyükataman’ya yaşadığı sorunlar nedeniyle görevden alındı. Sonra İl Başkanı oldu, yine aynı sonu yaşadı.

Meral Akşener daha MHP içinde harekete geçtiğinden beri Yüksel Yılmaz yanında yer aldı ve İYİ Parti İl Başkanı olarak sorumluluk üstlendi.

Pazar günü yapılacak il kongresine davet anacıyla yönetiminden Levent Özeren, Dr. Yahya Bahadır, Üstün Tunalıgil, Birgül Yıldız Günay, Haluk Hısımcıl ve Nurettin Bacak’la birlikte Olay Medya’yı ziyarete geldiğinde seçimleri ve hedeflerini konuştuk.

Sohbette…

Yeni kurulmuş bir parti olarak rotalarını şöyle açıkladı:

“Bursa’nın omuz verdiği siyasi oluşumlar hep iktidar oldu. Biz de Bursa’da başarılı olursak Türkiye’de iktidara geleceğimizi biliyoruz. Asla ikinci olmak için kurulmadık. Biz şampiyon, yani iktidar olacağız.”

Genel kanının aksine 2018’de erken bir seçtim beklemiyor. 2019’daki yerel ve sonrasında genel seçimlere kadar da “İYİ bir muhalefet” yapmak istiyor.

Yerel seçim hazırlığı için de “Kongremizden sonra adaylarımızı konuşmaya başlayacağız” dedi ve ekledi:

“İktidar olmak istiyorsak yerel yönetimlerde söz sahibi olmak zorundayız. Toplumsal karşılığı olan isimlerle de seçimleri alacağız.”

 

Selçuk Türkoğlu kulisleri heyecanlandırdı

 

4.-yazi-icin-selcuk-turkoglu.jpgİYİ Parti İl Kongresi’ni pazar günü Genel Sekreter Aytun Çıray’ın katılımıyla yapacak. Fakat kongreye 3 gün kala kulisleri heyecanlandı.

Çünkü…

Salı gecesi Selçuk Türkoğlu’nun İl Başkanı Adayı olması için bir baskı oluştu. Bazı büyük ilçeler de Türkoğlu’na destek verince baskı bir anda büyüdü. Yıllarca omuz omuza siyaset yapan iki dost bir anda karşı karşıya geldi.

Fakat…

Türkoğlu dün akşam saatlerinde “aday olmayacağını” duyurunca tansiyon da düştü.

 

Bursa Müftüsü Turan kahramanlar için Ulucami’de duaya çağırıyor

 

T5.-yazi-icin-bursa-il-muftusu-izani-turan-cagrisi.jpgürk Silahlı Kuvvetleri sınırımızın ötesinde, Afrin’de dünyayı kıskandıran bir askeri harekat yapıyor. Mehmetçik zor koşulları kahramanca aşarken, Türk halkı da dualarıyla destek veriyor.

Nitekim…

Bursa İl Müftüsü İzani Turan 9 Mart Cuma sabahı saat 05.30’da Ulucami’de kılınacak Teheccüt Namazı ve duaya tüm Bursalıları davet etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X