Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Şok tablo: Bursa’da 123 bin ‘mesken’ abonesi elektrik borcunu ödeyemedi

Önergeyi… Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na verdi.

Amacı…

2020 yılında Bursa’da kaç abonenin ne kadar elektrik borcu biriktiğini, kaç hanenin elektriğinin borcu nedeniyle kesildiğini öğrenmekti.

Sohbet ederken…

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın önergesine Limak Uludağ bilgilerine dayalı cevap geldiğini açıkladı. Rakamlar gerçekten sarsıcı.

Bir…

“Soru önergeme verilen cevapta, 2020 yılının ilk 9 ayında Bursa ve ilçelerinde mesken tarifesinde bulunan 123 bin 558 abonenin elektrik borcu olduğu görülüyor. Bu kadar meskenin borcunu ödeyememesi çok önemli.”

İki…

“Yine, Bursa ve ilçelerinde mesken tarifesinde bulunan 123 bin 558 abonenin 9 ayda toplam 21 milyon 249 bin 095 lira elektrik borcu olduğu bilgisi yer alıyor.”

Üç…

“2020 yılı ilk 9 ayında Bursa’da kaç abonenin elektriğinin borcu nedeniyle kesildiğini sormuştum. Verilen cevapta, elektrik borcundan dolayı Bursa ve ilçelerinde 22 bin 650 hanenin elektriğinin kesildiği bilgisi yer alıyor.”

Sonra da…

Söze, “Şunu hepimiz biliyoruz, 2020 yılı olağanüstü bir yıl oldu. Pandemi hem insanların ekonomisini ve iş düzenini bozdu, hem de evde kalınan süreler elektrik, su, doğalgaz tüketimini arttırdı” dedi ve önergeyle ortaya çıkan tablo için şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bursa’da 2020 yılı ilk 9 ayında 123 bin 558 mesken abonesinin elektrik borcunu ödeyememesi çok önemli. Çünkü, vatandaşın içinde bulunduğu ve ekonominin yaşadığı sıkıntıyı gözler önüne seriyor.”

Bu noktada…

“22 bin 650 hanenin elektriğinin kesilmiş olmasını da önemsiyorum” dedi ve şu çağrıyı yaptı:

“Özellikle vurguluyorum; işyeri ve fabrika değil, 23 bin 650 hanenin elektriği borçtan dolayı kesilmiş. Ekonomiyi düzeltip vatandaşı içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtarmak iktidarın görevi. Bu görevini bir an önce yerine getirmeli.”


Süleyman Şahin ‘Profesör’ oldu

Onu… Yıldırım’da spor yatırımları için mücadeleden beri tanıyoruz. Gençlik Spor İl Müdürü olarak yatırım ve sporcu sayısını arttırdı.

Şimdi…

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı olarak Ankara’da görev yapan Süleyman Şahin’in sesi dün heyecanlıydı. Nedenini şöyle açıkladı:

“Bugün Uludağ Üniversitesi’nden Profesör unvanı aldığımı öğrendim.”

Biz de hayırlı olsun dedik.

AK Parti’de temayül görevi, kongrede taraf olan Koordinatör’e verilmedi

3 Ekim günü… AK Parti Osmangazi İlçe kongresinde Divan Başkanı olan Bursa Koordinatörü Muhammed Balta ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar arasında tartışma yaşandı.

Tartışma da…

Dündar’ın hizmetlerini tanıttığı filmin sessiz oynatılmak istenmesi üzerine çıktı, ama Dündar kararlı tavrıyla engellemeyi aştı. Bu da “Bursa’nın ‘one minute’ olayı” oldu.

Bütün bunlar…

Balta’Bursa Koordinatörü atayan AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in önünde yaşandı.

Gelen haberlere göre…

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olmasına karşın Bursa Koordinatörlüğü görevini bırakmayan Muhammed Balta kongrede taraflı bulunmuş.

O nedenle…

Yeni il başkanı için hafta sonu yapılacak temayülü Bursa Koordinatörü değil, Antalya Milletvekili olan Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Köse ve 5 kişilik ekibi gerçekleştirecek.

Vahapoğlu’ndan erken uyarı

Koronavirüs aşısını bulan Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’yle ilgili MHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı M. Hidayet Vahapoğlu uyarıma gereği duydu:

“Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşinin başarısı bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Yalnız bir endişem var. 26 yaşında Prof. olan, 2 defa Nobel’e aday gösterilen, ODTÜ ve Boğaziçi ile TÜBİTAK kuruluşunda yer alan Oktay Sinanoğlu’nu üzdüğümüz gibi onları üzmeyelim.”


Bursa siyasetinin eski yıldızlarını İYİ Parti rozetini Meral Akşener takacak

Son anda… “Acaba bir kez daha mı erteleniyor?” diye konuşuldu, ama İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün 2 bin 500 civarı yeni üyenin katılım töreni için geliyor.

Programda…

Akşener 8-10 kişiye sembolik olarak rozet takacak. Bu kişiler arasında, bir dönem Bursa siyasetinin yıldızları olan isimler var.

Örneğin…

ANAP’ın görkemli günlerinde Osmangazi İlçe Başkanı olan Bener Özcan bugün İYİ Parti’li oluyor.Yine, ANAP’tan seçilip Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan Faruk Baykal bugün rozet takacak.

Yanı sıra…

MHP’nin 12 Eylül öncesindeki il başkanı Mustafa Yılmaz, MÇP ve Muhafazakar Parti İl Başkanlığı yapan Abdülkadir Yücel ile DYP eski Nilüfer İlçe Başkanı Erol Selçuk da bugün İYİ Parti’ye katılacaklar.

Rozet takacaklar arasında Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi olarak yıllarca görev yapan Mehmet Kanca da var.

Çöp toplama yeri sorunu çözüldü

Keles Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Sedat Akar’la sohbette Keles’in en büyük sorununu sorduk. “İçme suyu” dedi ve şunu söyledi:

“Keles su kaynağı olarak zengin, ama değerlendirilemediği için sıkıntı çekiliyor. 5-6 kaynak önerdik, Keles rahatlayacak.”

Şunu da açıkladı:

“Harmanalanı’ndaki çöp toplama alanı iptal oldu. 20 köy yolunun kesiştiği Alpagut-Kıranışıklar bölgesindeki çöp transfer merkezine de biz karşı çıktık. Şimdi Kirazlı Köyü’nde yapılıyor ve sorunu çözecek.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X