Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sosyal yardıma ekonomik destek katan Bakkal Amca nasıl doğdu?

Köşe Yazısını Dinle

Ona… “Deneyimli Sosyal İşler Başkanı” demek mümkün. Bu da, 2010-2012 arası Refik Özen döneminde AK Parti Osmangazi İlçe Sosyal İşler Başkanı olarak görev yapmasından geliyor.

O dönem…

Engelli yardımları için ilgili tüm kurumları bir araya getirip hazırladığı kılavuz tüm Türkiye’deki AK Parti teşkilatlarına dağıtılmıştı.

Geçen dönem…

Osmangazi Belediye Meclisi Üyeliği yapan Kevser Öztürk’le Kızılay Bursa Şubesi yönetiminde birlikte görev yapıyoruz.

Şimdi de…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın çağrısıyla İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Birim Başkanı olarak geri döndü.

Hafta içinde…

Yolunun üstünde olduğumuz için geçerken kahve içmeye uğradığında Kevser Öztürk’e, ramazan ayında Büyükşehir Belediyesi’nin beğeni topladığı ve İstanbul’a örnek olan Bakkal Amca projesinin nasıl doğduğunu sorduk.

Söze…

Bu projenin; ihtiyaç sahipleri, yerel yönetim ve teşkilat olarak 3 ayağı var” diye başladı ve şunu anlattı:

Her ramazan belediyeler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardım kolileri dağıtılıyor. Oysa herkesin ihtiyacı farklı olabiliyor. Bu defa yardım kolisi yerine ihtiyacının karşılandığı bir sistem düşündük.”

Devam etti:

Pandemi sürecindeyiz ve küçük esnaf sıkıntılı. Yardım çeki verildiğinde, sorunu olmayan zincir marketler yararlanıyor. O nedenle, bütçenin küçük esnafa, özellikle de mahalle bakkalına destek olmasını istedik.”

Şu bilgiyi verdi:

Parti teşkilatı ana kademesi, Kadın ve Gençlik Kolları, mahalle temsilcileri, muhtarlarla ihtiyaç sahipleri tespit edildi. Belediye ve kaymakamlıklar mükerrer yardımı önlemek için inceleme yaptı.”

Ardından…

Bakkallar Odası projeyi üyelerine duyurdu. Talep eden bakkallarla bir çalışma yapıldı” dedi ve şunu söyledi:

Büyükşehir’in Kart16 uygulamasıyla mahalle bakkalından ihtiyaçlar karşılanırken, bütçe küçük esnafa destek için kullanıldı.”

Vatandaş memnun, bakkalın cirosu arttı

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Birim Başkanı Kevser Öztürk çarpıcı bir bilgi verdi:

Yapılan alışverişlerde çocuklar için çikolata türü ürünler çok görülüyor.”

Bakkal boyutu da şöyle:

Projedeki bakkalların ciroları yüzde 30 arttı. En yüksek ciro 130 bin lirayla Kestel’deki bir bakkalda. Karacabey ikinci, Mustafakemalpaşa’da bir bakkal da üçüncü.”

Siyaset mutfağından çıkan projenin anaca ulaşması en güzel yanı.

Karacabey’de hasar büyük: Su altında kalan arazi 8 bin 500 dekar

Tam bir doğal afet yaşandı… Cuma akşam saatlerinde Karacabey’den su baskını haberi geldiğinde aradığımız AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ilk bilgilerle Yeşildere ve Dağkadı’da 3 bin 500 dekar domates ve sebze ekili tarım arazisinin su altında kaldığını, 350 tarım işçisini kurtarıldığını, Karacabey-Bandırma yolunun da kapatıldığını söylemişti.

Esgin dün hasta yağından kalkıp afet bölgesine gitti.

İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve CHP Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal’ın da ziyaret ettiği bölgedeki incelemeleri sonrası izlenimlerini şöyle aktardı:

Yeşildere ve Dağkadı köylerinde 3 bin 500 dekar arazinin yanı sıra Tophisar’da 5 bin dekar su altında kaldı. Buradaki hasar daha büyük.”

Şu bilgiyi verdi:

Suların çekilmesinden sonra 8 bin 500 dekarda hasat tespiti yapılacak. Ben de Tarım Bakanımızla görüşüp çiftçilerimize afet fonundan destek isteyeceğim.”

Esgin: Kurumlar görevinin başında

Karacabey’deki afet sonrası incelemeler yapan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin izlenimlerini aktarırken şunu söyledi:

Karacabey Belediye Başkanımız Ali Özkan deneyimiyle ilk dakikadan itibaren devrede. BUSKİ Genel Müdürümüz, DSİ Bölge Müdürümüz, Tarım İl Müdürümüz bölgede. Hep birlikte yapılması gerekenleri değerlendirdik.”

Şunu ekledi:

Devlet kurumlarıyla görevinin başında. BUSKİ evlere temiz su sağladı.”

İşte Panorama’nın en yeni rehberi: Bu sevimlinin adını siz koyun!

Her fırsatta tekrarlıyoruz… Osmanlı’nın ilk başkenti olmak Bursa’nın elbette ayrıcalığı. Fakat yakın zamana kadar, kente gelenlere kentin tarihini gösterecek bir şeyimiz yoktu.

O boşluk…

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın projesi Panorama 1326 Ferih Müzesi ile doldu.

Şimdi de…

Müze’yi hem etkinlik merkezi yapacak, hem de gelecek nesillere tanıtımı adına çocukları buraya getirecek etkinliklerin planlanması sürecine gelindi.

İlk adım da…

Müzenin çocuklar için yeni rehberi olmak üzere çizgi kahramanı üretilmesiyle atılırken, çocuklara çağrı yapıldı:

Müzemizin en yeni rehberi ile tanıştınız mı? Çok yakında müzemizde sizlere eşlik edecek sanal rehberimize isim arıyoruz.

Dileyenler, Müze’nin sosyal medya hesaplarındaki paylaşımların altına yorum olarak bu sevimli rehbere ad önerebilecekler.

Bursa minyatürleri ve tezhib bu sergide: Sergüzeşt

Şeniz Kükrer tezhib ve minyatürle 2009’ta katıldığı BUSMEK kursunda aldı. Eğitiminin ardından kendini geliştirdi ve çalışmalarını açtığı kişisel sergilerle de paylaştı.

Şimdi de…

24 Mayıs Pazartesi günü Tayyare Kültür Merkezi’nde saat 15.00’te açılacak olan ve Sergüzeşt adını verdiği sergisiyle bir kez daha Bursalıların karşısına çıkacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X