Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Söylentiye İl Başkanı da şaşırdı: CHP 5 ilçeyi görevden alır mı?

Aslında… Parti içi yarış nedeniyle kongre süreçleri siyasi partilerde rekabeti ve motivasyonu canlandırır. Nitekim, başkan adayı olmak kadar, yönetimde yer alabilmek için yapılan kulisler bile heyecanı arttırır.

Şu sıralarda…

Bu iç rekabeti yaşayan partiler arasında CHP de yer alıyor.

Ne var ki…

15 Ekim’de delege seçimlerini tamamlayacak olan CHP’nin kongre süreci geçmişte olduğu gibi yine çok çekişmeli, daha doğrusu çok söylentili geçiyor.

Çünkü…

Her zaman olduğu gibi, CHP’liler parti içi rekabeti daha çok seviyorlar ve bu nedenle de enerjilerini içe dönük harcamaktan çekinmiyorlar.

İşte…

Kongre sürecinin ilk aşaması delege seçimlerinin tamamlanması aşamasında kulis söylentileri de ilginç bir aşamaya geldi.

Son süreçte… 

İl Başkanı Şadi Özdemir ile bazı ilçe başkanlarının görüş ayrılığı içine düştükleri ve aralarında mesafe oluştuğu zaten konuşuluyordu.

Şimdi de…

Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu ve Kestel ilçe başkanlarının bu mesafe nedeniyle görevden alınacakları söylentisi kulislere yayıldı.

Biz de…

“5 ilçeyi görevden alacak mısınız?” diye açık açık CHP İl Başkanı Şadi Özdemir’e sorduk. Net bir cevap verdi:

“Böyle bir şey düşünmüyorum.”

Sonra da…

Söylentinin nereden ve nasıl çıktığını anlayamadığını ifade eden Özdemir, önem verdiği siyasi kriterlere işaret etmeyi tercih etti:

“Kendisiyle barışık, çalışkan ve iktidarı hedefleyen bir parti olmamız lazım. O nedenle demokratik, katılımcı ve şeffaf şekilde kongre sürecini yürütmeye çalışıyoruz.”

Şuna özel bir vurgu yaptı:

“Zaman zaman, ufak tefek sıkıntılar da yaşanıyor elbette. Ama içtenlikle söylemek isterim ki, geçmişe göre en demokratik delege seçimlerini yapıyoruz. Zaten çok az yerde sıkıntı çıktı.”

Kriteri ortaya koydu:

“Ancak partinin tüzük, genelge ve yönetmelikleriyle felsefesine herkesin uyması gerekiyor. Bunu sağlamak da bizim sorumluluğumuz.”

Şunu da ekledi:

“Seçmenle yüzleşecek anlayışı yerleştiremezsek hedeflerimize ulaşamayız. Onun için de, bu anlayışı taşıyacak ilçe ve il yöneticileri olması lazım.”
 

Osmangazi değişti, kongre takvimi kesinleşti

 

Kesinleşen göre… CHP ilçe kongreleri 26 Kasım’da Gürsu ile başlayacak. 1 Aralık’ta Büyükorhan, 2 Aralık’ta Mudanya, 3 Aralık’ta ise Gemlik, Yıldırım, İnegöl kongreleri yapılacak.

Ardından…

5 Aralık’ta Orhaneli ve Yenişehir, 7 Aralık’ta Mustafakemalpaşa, 8 Aralık’ta Keles, 9 Aralık’ta Karacabey ilçeleri kongrelerini yapacaklar.

Osmangazi kongresi 10 Aralık’a alınırken, 16 Aralık’ta İznik kongresi olacak. 17 Aralık’taysa Nilüfer, Harmancık, Kestel ve Orhangazi ile kongreler tamamlanacak.
 

AK Parti’de son dakika sürprizi: 5 ilçedeki kongreler ertelendi

 

Şu sıralar… Siyaseten sürprizlere en açık parti denildiğinde AK Parti geliyor. Çünkü hızlı karar süreçleri yaşanıyor ve bu nedenle de sürpriz karar değişiklikleri oluyor.

Nitekim…

Önceki akşam yazımızı hazırlamak üzere bilgisayarın başına oturduğumuzda AK Parti 5 ilçede kongre yapma kararı almıştı.

Üstelik…

İlk kongre Keles’te 13 Ekim’de yapılacak, sonra 14 Ekim’de Orhangazi ve Yenişehir, 15 Ekim’deyse Mudanya ve Gürsu kongrelerini yapacaklardı.

Diğer ilçelerde yönetim performansı için vatandaş ve kanaat önderleriyle görüşmelerin devam ettiğini vurgularken, 5 ilçede kongre yapılacak olmasından da “ilçe başkanlarının göreve devam edecekleri” anlamı çıkarmıştık.

Yazıyı bitirip eve gitmiştik ki, gece yarısı her şeyin değiştiği haberi geldi.

Yani…

Bursa’daki 5 kongreyle birlikte Türkiye genelinde tarihi kararlaştırılan tüm kongreler AK Parti Genel Merkezi tarafından ileri bir tarihe ertelendi.

Gerekçe olarak da…

Büyük şehirlerde il başkanı atamalarının devam etmesi gösterildi.
 

Ahıska Türklerinden İsmail Aydın’a plaket

 

Siyasetçiler yaptıkları katkı sonuca ulaştığında ya da amaca varıldığında hem moral buluyorlar, hem mutlu oluyorlar.

Nitekim…

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın önceki gün TBMM’deki çalışma ofisinde çok uzaklardan gelen konukları vardı. Ahıska Türkleri Amerika Konsey Başkanı Aydın Mamedov ile yönetimi, Ahıska Türkleri için katkıları nedeniyle Aydın’a plaket verdiler.

Ardından da…

Hep birlikte Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu ziyaret ettiler.
 

Bahçeli’den çatkapı ziyaret eden Emin Seymen ve ailesine ilgi  

 

Emin Seymen’i severiz… Candandır, girişkendir, Sorumluluk üstlendiğinde konusunu ciddiyetle takip eder.

Geçen dönem MHP İl Yönetim Kurulu’nda Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 24 Eylül’deki il kongresinde Tevfik Topçu başkanlığındaki yeni yönetimde yine yer aldı, ama görev dağılımı yapılmadığı için görev üstlenip üstlenmeyeceği belli değil.

Geçen hafta…

Bir yakının düğünü için eşi Arzu Seymen, oğlu Soner Seymen, gelini Burcu Seymen, torunları Eymen Efe ve Emir Eren’le birlikte Ankara’ya gitti.

İlk uğradığı yer de MHP Genel Merkezi oldu.

Danışmada…

Kendisini tanıttıktan sonra “Randevumuz yok, ama eğer uygunsa Genel Başkanımızı ziyaret etmek istiyoruz” dedi. Görevlilerin ilettiği istek üzerine Bahçeli de “Hemen gelsinler” deyince makamına çıktılar.

Bahçeli çatkapı ziyaretine gelen Emin Seymen ve ailesine çok yakın ilgi gösterdi, herkesle tek tek sohbet etti.

Uğurlarken de…

“Bundan sonra Ankara’ya her gelişinizde bekliyorum” dedi.

Seymen ve ailesi Bahçeli’nin yanından ayrıldıktan sonra da Anıtkabir’e gidip Atatürk’ün mozalesini ziyaret ettiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X