Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sürpriz adaylar hazırlıyorlar: Muhtar adayları çıkarmayı bile düşünüyorlar!

Köşe Yazısını Dinle

Doğu Perinçek’in… Kendi doktriniyle yaptığı siyaset okumaları ve özellikle de reaksiyon siyaseti ağırlıklı devrim gibi uygulamaları var.

Örneğin…

Bursa’da Fethiye Mahallesi’nde doğup ailesiyle burada yaşamayı sürdüren genç Dilek Çınar’ı önce Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı, sonra da Vatan Partisi İl Başkanı atadı.

Böylece…

“Türkiye’nin en genç il başkanı” olarak kayda geçmesini sağladı.

Hafta içi…

Vatan Partisi İl Başkanı Dilek Çınar ve daha önce Antalya İl Başkanı olarak görev yapan İl Başkan Yardımcısı Rıza Türkmendağ ziyaretimize geldiler.

Sohbetimizde…

“Vatan Partisi Cumhur İttifakı’nı desteklemeye devam ediyor mu?” sorumuza Çınar şu cevabı verdi:

“Cumhur İttifakı’nda yer almadık. Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalınca iki adaydan birini tercih ettik. Atlantik’in adayı yerine, yüzünü Atlantik’e dönse bile, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destek çağrısı yaptık.”

Bakışı şu:

“İktidar hedefi olan partiyiz. Birlikte yöneteceğimiz, üreticilerin milli hükümeti olarak formülüze ettiğimiz iktidar kurulursa yer alırız.”

Yerel seçim için şunu söyledi:

“Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkaracağız. Herkesin içine sinecek, cesur davranacak bir aday olacak. Birkaç alternatifimiz var. Bu şehir için en doğrusunu yapmak istiyoruz. İlçelerde de olacağız.”

Şunu da ekledi:

“Türkiye’de yerel yönetimlerin tümünde sorun var. Rant öne çıktı, halka hizmet kültürü yıprandı. Biz temiz siyasetle kaynağı sağlayacak projeler ve çözüm üreteceğiz. Üretime önem vereceğiz.”

Sonra da…

Yerel seçime tabandan yaklaşan muhtar açılımı sergiledi:

“Her ilçede muhtarlıklarla ilgili özel çalışma yapıyoruz. Demokrasinin başlangıç noktası, devletin kılcal damarları muhtarların çözüm üretebilmelerini istiyoruz.”

Yaklaşımı şu:

“Halkın Meclisi gibi çalışan muhtarlar olsun istiyoruz.  Gerekirse muhtar adayları da çıkarırız.”

 

“Bursaspor asla sahipsiz değil”

Vatan Partisi İl Başkanı Dilek Çınar, genç siyasetçi olarak önemli bir tespit yaptı:

“Üniversite için İstanbul’a gittim. 10 yıl sonra döndüğümde çok değişmiş buldum. Oysa bu şehrin bir ruhu var.”

Ardından…

“İstanbul’da formamı giyip Bursaspor maçlarına gittim” dedi ve şunu söyledi:

“Bugün Bursaspor zor durumda, ama asla sahipsiz değil. Seçim zamanı tüm siyasiler atkı takıp Bursaspor’a gidiyorlar, o destek bugün lazım.”

 

Milli Eğitim Bakanı’ndan tekli eğitim istediler, 6 yeni okul sözü aldılar

Fotoğrafta… Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanında Bursa Valisi Mahmut Demirtaş var.

Karşılarında ise…

AK Parti’nin 8 Bursa milletvekili oturuyor: Emine Yavuz Gözgeç, Mustafa Yavuz, Osman Mesten, Mustafa Varank, Refik Özen, Emel Gözükara Durmaz, Ahmet Kılıç, Müfit Aydın.

O gün…

Vali Demirtaş ve 8 milletvekili, ziyaret ettikleri Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öncelikle “İkili eğitim veren okulların tekli eğitime dönüştürülmesi için destek” ve depremsellik nedeniyle yıkılan okulların yerine başlayan inşaatların bir an önce tamamlanmasını istediler.

Bakan da…

Bursa’nın eğitim sistemiyle ilgili sıkıntıların da ele alındığı ve olumlu geçen görüşmede, “Bursa’ya 6 yeni okul yapılacağı” sözünü verdi.

Dönüşte…

Yeni okulların yerleriyle ilgili çalışmaya Vali Demirtaş zaman kaybetmeden hemen başladı.

 

İllere özel temayül AK Parti’de süreci uzattı

Haberi… 17 Aralık günü duyurduk. AK Parti Genel Merkezi’nin 24 Aralık için Haliç Kongre Merkezi’ni kiraladığı haberi, o gün Büyükşehir adaylarının açıklanacağı beklentisini doğurdu. Salonun 28 Aralık için de kiralandığı haberiyle beklenti güçlendi.

Ne var ki…

30 Büyükşehir’de il il temayül başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 51 il için de aynı yöntemi uygulama kararı aldı ve görüşmeler dün başladı.

Bu da süreci uzattı.

 

Aynı yerden aynı saatte 11 ayda çekilen 29 fotoğrafla güneşin hareketi

Bursa’nın… Çok başarılı gökyüzü fotoğrafçıları var. Geceleri, kent ışıklarının etkilemediği karanlık noktalardaki arazilerde astrolomi bilgisi ve büyük bir sabırla yıldız fotoğrafı için bekleyen bu ustalar, gündüzleri de gökyüzüne farklı gözle bakıyorlar.

İşte…

O gökyüzü fotoğrafı ustalarından biri olan Şenol Şanlı da 11 aylık büyük bir sabırla dünyanın dönüşüne bağlı olarak güneşim Bursa’nın üstündeki yer değişimini gözler önüne serdi.

Şenol Şanlı…

Bursa’daki evinin çatısına kurduğu sistemle, 20 Ocak 2023 ile 1 Aralık 2023 arası 11 ay boyunca güneşin hareketini gözlemledi.

Sonunda…

Tamamı saat 09.00’da çekilen 29 fotoğrafı birleştirince ortaya da güneşin nasıl yer değiştirdiğini sergileyen, dahası bakan herkesi heyecanlandıran muhteşem bir gökyüzü hareketi fotoğrafı çıktı.

Deklanşörüne sağlık.

 

Bursa’nın çizgi ustaları buluştu

Bursa’nın… İki büyük çizgi ustası var.

Zeki Bulut’la uzun yıllar Olay’da birlikte çalıştık. Birinci sayfada güncel konulara karikatürle renk katıyordu. 1992’de yayınlanan tek kitabımızın kapağında da onun imzası var. Şimdilerde atölyesinde öğrenci yetiştiriyor.

Kemal Akkoç da yıllarca Kültürpark’ta kurduğu tuvalinde herkesin portresini çizdi.

Bursa’nın iki büyük çizgi ustası hafta içinde Zeki Abi’nin atölyesinde bir araya geldiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X