Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Tarım Bakanı’yla görüştü, mesajı verdi: Panik yok, gıda ürünü var!

Köşe Yazısını Dinle

Toplantı İstanbul’daydı… Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 65. sektörel meclis olarak bünyesine Hizmetler Sektörü Meclisi’ni ekledi. Yemek sanayicileri, toplu yemek üreticileri, güvenlik firmaları gibi sektörlerden oluşan meclisin ilk toplantısına AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de katıldı.

Hatta…

Özen toplantıya, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’la gitti.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmasından sonra söz alanlar gıda fiyatları üzerinde durdular, ihracat nedeniyle iç piyasada gıda ürünü talebinin karşılanamaması riskine dikkat çektiler.

Çünkü…

Yaşanan döviz kurundaki cinnet halleri her şeye olduğu gibi gıda fiyatlarına da yansıyor, hele ürün bulamama olasılığı yemek sektörünü tedirgin ediyor.

Bunun üzerine…

AK Parti Bursa milletvekilleri Refik Özen ve Zafer Işık toplantı sonrası Ankara’ya döndüklerinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşüp hem sorunu, hem de sektörün kaygısını ilettiler.

O görüşmeyi Özen şöyle anlattı:

“Gıdada bazı ürünlerde iç talebin ihracattan etkilenmemesi için bazı planlamaların gerektiğini, hatta bazı ürünlerin ihracatının kısıtlanmasında fayda olduğunu Sayın Bakan’a ilettik.”

Şöyle düşünüyor:

“Hem vatandaşın mutfağının etkilenmemesi, hem sektörün taleplerinin karşılanması için bu konu önemli. Gıdada tedarik zinciri şimdiye kadar hiç bozulmadı, ama risk yaşanmadan tedbir alınmasında fayda var.”

Ardından…

“Bakan olumlu karşıladı, hatta çalışmaları hızlandıracağını söyledi” deyip şu mesajı verdi:

“Paniğe gerek yok. Çünkü, gıda tedariğinde aksama yok. Bugüne kadar da olmadı.”

Bakışı şu:

“Gıda fiyatlarında yükselmenin farkındayız, ama unutmayalım ki en pahalı ürün olmayan ürün. Markette raflar boş kalsa, vatandaş istediğini alamasa sorun olur, ama sıkıntı yok.”

Şunu da ekledi:

“Sıkıntıyla karşılaşılmaması için tavsiyemizi ilettik.”

 

Özen’den uyarı: Kimse stok yapmasın

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yle görüşmesi sonrası bilgi veren AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ayrıca kritik bir çağrı yaptı:

“İnsan psikolojisi nedeniyle gereksiz ürün toplamalara bağlı sıkıntılar oluyor. Oysa stok ve paniğe hiç gerek yok.”

Uyarısı şu:

“Bazı üretici firmaların fiyat yükseltmek için mal sevkiyatını azalttıklarını duyuyoruz. Ticaret Bakanlığı da denetimleri sıklaştırdı.”

 

Muharrem İnce sürprizi: Ulucami’de cuma kılacak, çarşıyı dolaşacak

Siyasetin nabzı… Tıpkı seçim dönemlerindeki gibi yükseldi. Tüm siyasi partiler ve liderler sahada.

Aynı şekilde…

Tüm siyasi partilerin yerel kadroları da genel merkezlerinin uyarı ve telkinleri doğrultusunda saha çalışmalarını sıklaştırdılar.

Bu süreçte, liderlerin Bursa programları da yoğunlaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 Kasım’da planladığı Bursa programını aralık ayına erteledi. 4 Aralık’ta DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, 19 Aralık’ta SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu geliyor.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce son 5 ayda dördüncü kez Bursa’ya geliyor.

Üstelik…

26 Kasım Cuma günü Bursa programına, haziran ayındaki gelişinde olduğu gibi cuma namazını Ulucami’de kılarak başlayıp çarşıyı ziyaret edecek.

Sonra da…

Saat 15.00’te Gemlik’te, saat 17.00’de Orhangazi’de olacak.

 

Demokrat Parti’de hareket başladı

Yerelde ve genelde iktidar olduğu, siyasetin belirleyicisi özelliğini taşıdığı o eski güçlü günlerin uzağında. Fakat yorgun demokratlar bir avuç da kalsalar siyasetten vazgeçmiyorlar.

Özellikle…

Siyasetin harmanlandığı bu süreçte, kongrelerini yenileyip çıkış hedefliyorlar.

Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Okur ve Murat Aydoğdu bu kapsamda teşkilatla bir araya gelip değerlendirme yaptılar.

 

Hem okuma-yazmayı, hem spor yapmayı, hem değerleri öğreniyorlar

Açıkçası… İmeceyle eğitime model olan kuruluş öyküsünü yaşadığımız, temeli atılırken bulunduğumuz Çağdaş Eğitim Kooperatifi Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokulu ve Ortaokulu başarıyla yolunda yürüyor.

Bir yandan…

Kentimizin kır çiçeklerine kollarını açıyor, bir yandan eğitimin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerle öğrencileri geleceğe hazırlıyor.

Öğrencileri de…

Eğitimi, kültürel birikimi, sosyalleşmeyi ve sportif faaliyetleri bir arada alırken değerlere sahip çıkmayı da öğreniyorlar.

Nitekim…

ÇEK Özel 3 Mart Okulu’nda ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri Atatürk Koşusu’nda yarıştılar.

Önce her şubenin kızları ve erkekleri atletizm kategorilerine göre yarıştı. Şubelerinde ilk 3’e girenler de finalde sınıflar arası koştular.

Çocukların arkadaşlarıyla eğlenerek yarıştıkları sportif etkinlik ilgimizi çekti.

 

Bursaray istasyonuna otomatik yıkama cihazı

Sağlık her şeyden önemli… Bunu da pandemi sürecinde daha iyi anladık. Üstelik artık bireyler kadar kurumlar da sağlık önlemlerine önem veriyorlar.

Bursaray’ın Ertuğrul-Dörtçelik Çocuk Hastanesi İstasyonu’ndan gelen fotoğrafı bu nedenle önemsedik.

Çünkü…

Burulaş yürüyen merdivenlerin tutunma yerlerinden bulaşı engellemek için otomatik yıkama cihazı yerleştirmiş.

Sanırız, tüm istasyonlara yaygınlaştırılacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X