Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Tarımsal üretimde yeni heyecan: Dünyaya defneyaprağı satıyoruz

Her şey ortada… Türkiye’deki tarımsal üretim adına en verimli topraklar nerede diye sorulacak olsa, Karacabey Ovası ilk sırada gelir.

Salçalık domateste Türkiye’nin merkezi, soğanda en büyük ambar, şeker pancarında sayılı bölgelerden biri olan Karacabey, bunların yanında Türkiye’nin en büyük ıhlamur ormanlarına sahip.

Yine…

Sahip olduğu su altındaki ağaçların oluşturduğu muhteşem longoz ormanıyla da turizmin yeni gözdesi.

Bütün bunlara…

Henüz yaygın olarak bilinmeyen yeni tarımsal üretim eklendi: Defneyaprağı.

Üstelik…

Halen Türkiye’nin en fazla defneyaprağı üretiminin gerçekleştirildiği ormanlık alanlardan Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Brezilya, Polonya başta olmak üzere pek çok ülkeye ihracat başladı bile.

İşte…

1.-yazi-icin-yarim-bakani-bekir-pakdemirli-ciftci-bulusmasi,-mustafa-esgin.jpgBu konu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cuma günkü Bursa programında ele alınan konular arasındaydı.

Karacabey Ziraat Odası binasının açılışı sonrası 400 civarında çiftçinin katılımıyla yapılan ve AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in moderatörlüğünü üstlendiği Bakan-çiftçi buluşmasında dile getirilen konular arasında defneyaprağı üretimiyle ilgili umut veren gelişmeler yaşandı.

Çünkü…

Yıllık 3 bin ton defneyaprağı üretimini 7 bin tona çıkaran Karacabey’e destek olacak müjdeyi Bakan Pakdemirli verdi.

Pakdemirli, bozuk alanların ıslah edilerek defneyaprağı üretiminin 14 bin tona çıkacağını açıklarken, Orman Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalarla da üretimin 1’den 10’a yükseleceğini söyledi.

Yanı sıra…

84 mahallesi arasında 18 orman köyü bulunan Karacabey için Pakdemirli’den bir müjde daha geldi: Orman İşletme Müdürlüğü.

Böylece…

Benzeri bulunmayan ormanlara sahip Karacabey’de hem orman köylüsünün sorunlarının çözümü, hem de yeni ürünlerle ormandan tarımsal üretimin daha da geliştirilmesi yolunda önemli bir adım atıldı.

 

Zeytin ve şeker pancarına destek geliyor

 

2.-yazi-icin-tarim-ve-orman-bakani-bekir-pakdemirli-mudanya-yolu-agaclandirma.jpgTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cuma günü Mudanya Yolu’nda yanan ormanlık alanın yeniden ağaçlandırılması kampanyasıyla başlayan Bursa programında tarımsal üretim konuları ele alındı.

Bu kapsamda…

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın dile getirdiği dane zeytine destek isteğini Bakanlar Kurulu’na götüreceğini söyleyen Pakdemirli, yine Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in şeker pancarıyla ilgili bölgeye destek isteği için de Bakanlar Kurulu’na götürme sözü verdi.

 

Farklı bir Kaymakam: Yolda ve denizde denetime çıkıyor

 

3.-yazi-icin-mudanya-kaymakami-faik-oktay-sozer.jpgŞunu açıkça söylemek gerekiyor: Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer alışılmış kaymakamlardan biri değil.

Bir kere…

2 yıldır görev yaptığı Mudanya’da makama oturup kalmıyor, her fırsatta halkın ve yaşamın içinde oluyor, insana dokunan çalışmalara imza atıyor. Bir yandan da Mudanya’nın sorunları için kafa yoruyor, çözümler üretip geliştiriyor.

Geçtiğimiz günlerde…

Mudanya’nın en önemli tarımsal üretimi olan zeytin hasadı için zeytinlikleri dolaştı, ağaçlara tırmanıp zeytin sıyırdı, yağhanelerde incelemeler yaptı.

Ardından…

Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer’i ilçe girişinde trafik ekipleriyle birlikte yol denetimi yaparken gördük. Denetimler sırasında sürücülerle sohbet ederken, trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılar yaptı.

Yanı sıra…

Mudanya’daki iskeleler, balıkçı barınakları ve yat limanlarındaki benzer denetimlere de katılarak tekne sahipleri ve kaptanlarla görüştü, onlara da denizcilik kurallarını anımsattı.

Kısacası…

Uygulamalarıyla farklı bir Kaymakam olduğunu gösteriyor.

 

Arif Paşa’nın acı günü

 

4.-yazi-icin-jandarma-genel-komutani-arif-cetin-annesi-cenaze,-suleuman-soylu,-celal-uzunkaya.jpgGeçmişte… Bursa’da Jandarma Bölge Komutanı olarak görev yapan ve halen görüştüğü yakın dostları olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin annesini kaybetmenin acısını yaşadı.

Ankara’nın Kalecik İlçesi’ndeki cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da katılarak, acılı gününde Arif Paşa’yı yalnız bırakmadılar.

Bakan Soylu cenaze namazı sonrası tabutu taşıyanlar arasında da yer aldı.

 

MHP’deki kadın aday adayı Duran’dan Bahçeli’ye ziyaret

 

5.-yazi-icin-mhp-osmangazi-aday-adayi-uasemin-duran,-devlet-bahceli.jpgCuma günü… MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı hem adaylıklarla ilgili bilgi vermek, hem de devam eden ittifak görüşmeleriyle ilgili bilgilenmek amacıyla Ankara’ya gitti ve MHP Genel Merkezi’nde görüşmeler yaptı.

Dönüşünde…

Arayıp, “Ankara’da neler oluyor?” diye sorduğumuzda şunu söyledi:

“İttifak görüşmeleri devam ediyor. Çarşamba ya da perşembe günü Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılacak görüşme sonrası bazı konuların netleşmesi bekleniyor.”

Bakışı şu:

“Biz aday adaylarıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İttifakta Bursa yer alır mı, alırsa nasıl olur gibi gelişmeleri bekliyoruz. Buna göre harekete geçmeye hazırız.”

Yanı sıra…

MHP’de aday adaylarının başvuruları Genel Merkez’e yapılıyor. Dosyasını verenlerin büyük bölümü de başvuru sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ediyorlar.

Bu kapsamda…

Osmangazi için aday adayı olan Yasemin Duran da Bahçeli’yi ziyaret etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X