Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

TCDD’nin son planı: Bursa’yı yük taşımada lojistik merkezi yapacak

Gerçi… Görüşmelerde, yetki konumda olanlar Bursa’nın demiryolu hattı için hızlı tren vurgusunu yapmaya devam ediyorlar, ancak proje kategorisinde yüksek standartlı demiryolu projesi yanımı var.

Yani…

Aynı rayda hem yolcu, hem yük treni seferleri yapılabilen bir hat olacak. Bu tür hatlarda çalışan trenlere de konvansiyonel tren deniyor. Genelde gündüz yolcu, gece yük taşımacılığı yapılıyor.

Ancak…

1.-yazi-icin-ak-parti-bursa-milletvekili-ahmet-kilic-ve-tcdd-tasimacilik-genel-muduru-kamuran-yazici.jpgYük treninin dönüş açıları ve tenkil özellikleri ray sisteminde farklılık getiriyor.

TCDD de…

Son dönemde, Bursa-Yenişehir-Osmaneli hattı ile ilgili yük taşımacılığı ağırlıklı çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda, Bandırma hattının da raftan indirilip üzerinde çalışılmaya başlandığını 8 Aralık günü bu sütunlardan duyurduk.

İşte…

Bununla ilgili olarak, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın hafta içinde TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Yazıcı’yı ziyaretinde önemli bir gelişme yaşandı.

Kılıç projenin hangi aşamada olduğunu sorunca Yazıcı şu cevabı verdi:

“TCDD tük taşımacılığı programında Bursa’nın çok özel bir yeri var. Hem sanayi bölgelerinin merkezinde, hem denize ve limanlara yakın. Biz de planlarımızı buna göre yapıyoruz.”

Şunu vurguladı:

“Mevcut sanayi bölgeleri yanında TEKNOSAB çok büyük potansiyel. Biz de planlamamızda bunu göz önünde bulunduruyoruz.”

Sonra da…

Belirledikleri yeni Bursa hedefini açıkladı:

“Bursa’yı hızlı tren ve yük taşımacılığında lojistik merkezi yapacağız.”

Görünen o ki…

90’lı yılların başında ilk etüt çalışmaları Bandırma-Bursa-Ayazma Demiryolu hattı olarak başlayan, son dönemde hızlı tren vaadiyle heyecanı artan Bursa’nın tren beklentisi yeni bir aşama olarak projenin aslına dönüyor.

Şimdi…

Bu hat üzerinde yük trenleri yanında konvansiyonel trenler kategorisinde 200 kilometreye kadar hız yapabilen yolcu treni çalışacak.

Bir anlamda…

Yük taşımacılığına ağırlık verilirken, benzerleri kadar hızlı olmasa bile hızlı trenden de vazgeçilmemiş olacak.

 

Kemal Demirel’den şiirli şarkılı demiryolu sergisi

 

2.-yazi-icin-kemal-demirel.jpgBursa’da tren denince akla ilk gelen siyasetçi Kemal Demirel oluyor.  2 dönem CHP Bursa Milletvekilliği yapan Demirel, yurdun her yerinde yaptığı demiryolu eylemlerinden sonra kendini şiir ve müziğe verdi.

Şimdi de farklı bir etkinliğe imza atıyor.

21 Aralık Cumartesi günü sat 19.00’da Ördekli Kültür Merkezi’nde şiirleri ve bestelerinin seslendirileceği Umuda Gülümseyen Şiir ve Müzik Gecesi düzenleyen Demirel, ayrıca eylemlerini yansıtan Hayalden Gerçeğe Demiryolları Fotoğraf Sergisi açacak.

 

Ermaksan’a Sanayi Bakanı Varank’tan Meclis kürsüsünde övgü

 

3.-yazi-icin-ermaksan-erol-ozkayan-ve-ahmet-ozkayan.jpgTorna tezgahında çıraklıkla başlayan Erol Özkayan’ın yaşamı tam bir başarı öyküsü. Bugün oğlu Ahmet Özkayan ile birlikte, savunma sanayimizin göz bebeği Ermaksan’la teknoloji üretip dünyaya satıyor.

Nitekim…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında TBMM kürsüsünden, “Bu bir lazer diyotu” deyip elindeki cihazı gösterdi ve devam etti:

“Robotik cerrahi cihazlar, lazerli kesim makinaları ve savunma sanayinde kullanılan lazer işaretleyiciler gibi kritik yüksek teknoloji alanlarında bu diyotlar kullanılır.”

Şunu vurguladı:

“Yaklaşık 14 milyar dolarlık pazardan pay almak için ülkeler yarış içinde. Biz bugün bu teknolojiye sahip birkaç sayılı ülkeden biriyiz. Bu diyotların içindeki çiftlerin kilogram başına ihracat değeri 2 milyon dolar.”

Sonra da Ermaksan’ı övdü:

“Bunu yapan firmamız Bursa’mızın çok değerli bir sanayi kuruluşu Ermaksan. Teşekkür ediyorum.”

 

CHP Milletvekili’ni Bursa’ya davet etti

 

4.-yazi-icin-ak-parti-bursa-milletvekili-mustafa-esgin.jpgTBMM’de Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşülürken, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker konuşmasında Bursa Şehir Hastanesi’nden örnek vererek Şehir Hastanelerini eleştirdi.

Bunun üzerine…

Yeşil-beyaz kravatıyla kürsüye gelen AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin şu cevabı verdi:

“Muhalefetten bir arkadaşımız Bursa’daki Şehir Hastanesi ile ilgili değerlendirme yaptı. Ben kendisini Bursa’ya davet etmek istiyorum. Acaba Bursalılar memnun mu, değil mi birlikte görürüz.”

 

İYİ Parti katılımlar ve mahalle yapılarıyla teşkilatı güçlendiriyor

 

5.-yazi-icin-iyi-parti-nilufer-mahalle-baslanlari.jpgKurulur kurulmaz önce genel, sonra yerel seçim yaşayan İYİ Parti, önümüzdeki kongre süreci için teşkilat yapılanmasını sağlamlaştırmaya yönelik adımlar atıyor.

Bu yönde…

Üye kayıt kampanyaları ve toplu katılımlarla ilerleyen İYİ Parti, bir yandan da mahalle yapılanmalarına önem veriyor.

O çalışmalardan biri de Nilüfer’de gerçekleştirildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları olarak Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ve Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun yanı sıra GİK Üyesi Hasan Toktaş ve parti kurucularından Yüksel Yılmaz’la İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, ilçe başkanları ve yöneticilerin katıldıkları organizasyonda İYİ Parti Nilüfer’deki mahalle başkanlarına aynı zamanda eğitim verildi.

Salondaki coşkudan da siyasi motivasyon görüntüleri yansıdı.

Hedefi de…

İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü şöyle açıkladı:

“Nilüfer’de başarıya ulaşmak için çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız.”

 

Alpaslan Yıldız tercihini yaptı mı?

 

6.-yazi-icin-alpaslan-yoldiz-ve-gelecek-partisi-001.jpgAK Parti’de Nilüfer İlçe Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı yapan Alpaslan Yıldız’ın “daha fazla üzülmek istemediğini” söyleyerek AK Parti’den istifa etmesi üzerine “yeni partilerden hangisini tercih edeceğini” sormuştuk. O da verilmiş bir kararı olmadığını, ama ilerleyen günlerin ne göstereceğini de bilmediğini söylemişti.

Bunun üzerine…

Dostlardan bir fotoğraf geldi. Yıldız o fotoğrafta Gelecek Partisi kuruluş açıklamasında görülüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X