Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Teknoloji sanayi bölgesindeki en değerli arsayı ‘kurtarma’ sevinci

Bir anlamda… Bursa’nın yeni sanayi bölgesi olarak kabul ediliyor. Karacabey yakınlarında kurulmakta olan ve kısa adıyla TEKNOSAB olarak anılan Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nde geri sayım sürüyor.

Doğal olarak…

TEKNOSAB’la birlikte bölgeye de hareketlilik geldi.

Örneğin…

Yeni sanayi bölgesinin çevresindeki arazilerin değerleri arttı, buralara yönelik yeni planlamalar gündeme geldi. Çevredeki arazilerin sahibi olanların bir kısmı tarımsal üretim kararlılığını sürdürürken, bazıları değerlenen tarlaları nedeniyle yeni hesaplara girdiler.

Bu gelişmelerden etkilenen kurumlardan biri de Karacabey Belediyesi oldu.

Çünkü…

Çeşitli köylerin tüzel kişiliklerinden Karacabey Belediyesi’ne geçen araziler var. Bu araziler TEKNOSAB bağlantısı nedeniyle bir anda değerlenince kaynak sıkıntısı yaşayan her belediye gibi Karacabey Belediyesi de umutlandı.

İşte…

Bu araziler arasında, Hürriyet Köyü’nden 652 dönümlük bir yer de köy tüzel kişiliğinden Karacabey Belediyesi’ne geçti.

Kaynak yönünden sıkıntı yaşayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, sanayi bölgesinde kalan bu değerli araziyle birlikte umutlandı, önümüzdeki sürece ilişkin yatırım planlamasını da buna göre yaptı.

Ne var ki…

Tarım Müdürlüğü, 652 dönümlük yerin mera vasfı taşıdığı ve yanlış tescil edildiği gerekçesiyle Hazine’ye devrini istedi.

Bu isteğe…

Karacabey Belediyesi itiraz ederken “Burası köy tüzel kişiliğinden belediyeye geçti ve bizim malımızdır” dedi ve geçmiş yıllarda tarım arazisi olarak kullanılan arazinin otlakiye özelliğini yitirdiğini öne sürdü.

Sonrasında…

Karacabey Belediyesi’nin itirazı ve mücadelesi, hazırladığı hukuki altyapı sayesinde Ankara’da bilek güreşine dönünce devreye siyasi otorite girdi.

Son noktayı da…

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile yoğun bir görüşme trafiği yaşayan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu koydu.

Çavuşoğlu’nun girişimleriyle Karacabey Belediyesi’nin haklılığı onaylandı. Yazının ulaşmasıyla tapuya kavuşan Karacabey Belediyesi rahat bir nefes aldı.

 

Karacabey’in 5 yıllık yatırımını karşılayacak

Gelişmeyi… Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’la konuştuk. Kaynak sıkıntısı çekilen süreçte çok değerli arazinin kurtarılmasını anlatırken “Karacabey bu araziyi satarak 5 yıllık yatırımlarını karşılayacak, büyük hedeflere yürüyüşünü sürdürecek” dedi.

Ayrıca…

Bu mücadelede destek veren TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan’a teşekkür etti.

 

Arşivden çıkan haber: Meydanın genişlemesi için esnaftan 9 bin imza

Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde 17 Temmuz 2017 tarihli bir basın bülteni var. Bültende, kısa adı HADİDER olan 15 Temmuz Halkın Direnişi Derneği Başkanı Halil İbrahim Argani ve yönetiminin, “İstanbul Caddesi’ne taşınan Bursa Müftülüğü eski binasının yıkılarak meydana eklenmesi” için topladığı 9 bin imzayı, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Altepe’ye verdikleri anlatılıyor.

Altepe de şunu söylemiş:

“15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın genişletilmesi için meclisten plan değişikliğini geçirdik, yeni müftülük binası için İstanbul Caddesi’nde yer tahsisi yaptık. Halkımızdan gelen talep bu süreci hızlandıracaktır.”

Şu cümle dikkat çekici:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’na ihtiyaç hissedilen tüm alanlarda desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik. Yeter ki Bursa için güzel şeyler ortaya çıkaralım.”

Bunca itiraza karşın, Diyanet’in yıkılanın yerine yeni bina ısrarını anlamak da, kentin çıkarı için yapılan itirazları din karşıtlığı gibi göstermeyi kabul etmek de mümkün değil.

 

Bir çağrı da MHP’den: Yapmayın!

Şehreküstü’nde eski müftülük binasının yerine yeni bina girişimlerine bir itiraz da MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu’ndan geldi.

“Bursa Müftülüğü mevzuattaki boşluklardan yararlanmak istiyor” diyen Seyfioğlu, bu yapılırsa Ulucami görüntüsü ve Şehreküstü’nün ihtişamının bozulacağı uyarısında bulundu.

Çağrısı şu:

“Kent kamuoyu orada yeni bina değil, Hanlar Bölgesi’nin girişi olan meydanın genişlemesini istiyor.”

 

Evde kalan müzikseverler şarkılarıyla yarışıyor: Evinin yıldızı sen ol!

Gerçi…  Normalleşme süreci için adımlar atılıyor ama şurası bir gerçek ki, koronavirüsle mücadelede tam başarıya ulaşabilmesi için bir süre daha hep birlikte dişimizi sıkmamız gerekiyor.

O nedenle, biraz daha evde kalmakta yarar var.

Ne var ki…

Mart ayı başından beri evde kal çağrıları, 5 Nisan’dan beri hafta sonları sokağa çıkma yasakları insanları bunalttı, psikolojilerini etkiledi.

İşte…

Bu sürece yönelik bir proje var. Daha doğrusu, evde kalma süreçlerini daha eğlenceli hale getirmek amacıyla Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından Evinin Yıldızı Sen Ol sloganıyla eğlenceli yarışma düzenlendi.

Buna göre…

Evde kalan müzikseverler, şarkılarının canlı performanslarını kaydederek Instagram’daki @Bkstv hesabından etiketleyip etkinliğe katılabilecekler. Yaş sınırlamasının olmadığı etkinliğe katılacaklar videolarını da 19 Mayıs’a kadar BKSTV’nin yine Instagram hesabına gönderebilecekler.

 

Sercan’a destek Fettah Can’dan

Son dönem… Pop müzik dünyasının besteleri ve söylediği şarkılarla en üretken isimleri arasında Fettah Can da geliyor. Doğup büyüdüğü Zafer Mahallesi’ni hiç ihmal etmeyen, hatta Zaferspor’un yönetiminde de yer alan Fettah Can, bir dönem Bursaspor formasıyla Süper Lig şampiyonluğu yaşayan ve gol kralı olan Sercan Yıldırım için sosyal medyadan destek çağrısı yaptı:

“Survivor 2020’de. mahallemden yetişmiş Sercan Yıldırım’ı destekleyebilirsiniz.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X