Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Temayül bitti, AK Parti adayları kulis için Genel Merkez’i kuşattı

Siyaseten hiç de kolay değil… AK Parti’de kendilerine devam etmeyecekleri tebliğ edilen11 ilçe başkanı kongrede aday olmayacaklarını açıkladılar.

Devam edecek 6 ilçenin kongre tarihleri belirlenirken, kongrede yeni başkan seçecek ilçelerde de teşkilatın görüşünü almak için temayül yapıldı.

Aslında…

AK Parti için temayül alışık olunan bir yöntem. Milletvekili ya da belediye başkanlığı adaylıklarında sonucuna uyulmasa bile daima temayül yoklaması yapıldı ve partililer her seferinde büyük coşkuyla oy kullandılar.

Ne var ki…

İlçe başkanlıkları için yapılan temayül daha öncekilerden biraz farklı oldu.

Çünkü…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın bu sütunlardan “temayül adaylık sistemi değil” demesine karşın, aday olduğunu söyleyip edip adının yazılmasını isteyenlerin çokluğu dikkat çekti.

Adeta aday izdihamı yaşandı.

Örneğin…

Merkezdeki büyük ilçelerden Osmangazi’de aday sayısı 30’a ulaştı. Yıldırım 20 adayı buldu. Nilüfer bile 10’u aştı. Aynı durum dış ilçeler için de geçerli.

İşte…

Temayül sandığı başında yaşanan aday izdihamı şimdi Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’ne taşınmış durumda.

Bursa’dan giden onlarca aday kulis için Genel Merkez’de kapı kapı çalışıyorlar. Kimi bir Genel Başkan Yardımcısı’na ulaşıp icazeti almaya, kimi etkili konumlara mesaj ulaştırmaya çabalıyor.

Fakat…

Bursa adaylarının ortak noktası ortaya çıktı. AK Parti Genel Merkezi’nde kulis yapanların neredeyse hepsi, partinin iki numarası olan Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Hayati Yazıcı’nın yardımcısı pozisyonundaki Bursa eski Milletvekili Mehmet Tunçak’ın odasına mutlaka uğruyorlar.

O nedenle…

Ankara’daki dostların aktardığına göre, Tunçak’ın odası ilçe başkanı adaylarıyla dolup dolup boşalıyor.

Yanı sıra…

Bursa adaylarının özen gösterdiği bir kapı daha var: AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş.

Aslen İnegöl kökenli genç bir siyasetçi olan Ecertaş’ın yaşanan değişimde etkili olduğunu düşünenler, ona ulaşmanın yollarını da önemsiyorlar.

 

Bu da bir ilk: Muhtarlar ilçe başkanını istemedi

 

AK Parti’de kongresinde yeni başkan seçecek ilçelerin temayülünde aday izdihamı yaşanırken, ilçe başkanı devam edecek Orhaneli’nde farklı bir gelişme ortaya çıktı.

AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt’un görevine devam edeceği anlaşılınca, 61 muhtardan 34’ünün imzaları ve mühürlerini taşıyan dilekçe AK Parti İl Başkanlığı ile AK Parti Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi.

Muhtarlar…

Dilekçede Aykurt’u eleştirip değiştirilmesini istiyorlar ki, bu da siyasette ilk kez oluyor.

 

İYİ Parti’deki bekleyişi sona erdi: İl Başkanı Yüksel Yılmaz atandı

 

​Bu sütunlarda dün, “İYİ Parti Bursa teşkilatını henüz kuramadı: İl başkanı kim olacak?” başlığı altında, 2 hafta önce atanması beklenirken il başkanının henüz belli olmadığını anlattık.

Bu yazının daha mürekkebi kurumadan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sabah saatlerinde, partinin kurucuları arasında yer alan Yüksel Yılmaz’ı arayıp “İl Başkanlığın hayırlı olsun” dedi.

Ardından…

Teşkilat Başkanı Koray Aydın aradı ve “İl Başkanı olarak seni atadık, hayırlı olsun, Ankara’ya gel de atama belgeni verelim” dedi.

Bunun üzerine…

İYİ Parti İl Başkanı Yüksel Yılmaz, birlikte siyaset yaptığı Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş’la Ankara’ya hareket etti.

Yoldayken yaptığımız görüşmedeyse şunu söyledi:

“Yeni baraj artık yüzde 50 artı 1 oy. Bu sonuca mutlaka ulaşıp başarılı olmak istiyoruz. Yani şampiyonluk istiyoruz. Onun için de şampiyon olacak bir kadro kuracağız.”

Şunu da ekledi:

“Oluşturacağımız yönetim kurulunda Bursa’nın tüm renkleri ve kökleri temsil edilecek. 

 

CHP belediye başkanlarını topluyor

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir yandan oy vermeyen yerlerde özel çalışmalar yaparken, yerel seçim startı için de CHP’li belediye başkanlarını Ankara’da toplantıya çağırdı.

22 Kasım Çarşamba günü Ankara’daki Bilkent Otel’de yapılacak toplantıda, yerel seçim hazırlıkları kapsamında mali ve idari denetim, yerel seçim programı ve proje kitapçıkları ele alınacak, belediye başkanları da görüşlerini ifade edecekler.

 

Birliklerden sonra Dünya Sağlıklı Kentler Zirvesi’ni de kaptırdık!

 

Kuruluşuna Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük ettiği birlikler vardı. Örneğin, Tarihi Kentler Birliği ve Sağlıklı Kentler Birliği’nin başkanlığı Bursa’daydı.

Bu birliklerden, önce Tarihi Kentler Birliği’ni kaybettik ve Kayseri’ye kaptırdık. Geçen hafta da, Büyükşehir Belediye Başkanı değişimi sonrası Sağlık Kentler Birliği başkanlığı Antalya’ya gitti ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yeni başkan oldu.

Aynı süreçte…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın başkanlığını yürüttüğü, belediyelere yatırım desteği de veren Marmara Belediyeler Birliği’nin başkanlığı da Bursa’dan gitti.

Giden birlik başkanlıklarına üzülüyorduk, düş bir de uluslararası organizasyon kaybı haberi geldi.

Habere göre…

Birleşmiş Milletler Sağlık Örgütü organizasyonuyla Nisan 2018’de Bursa’da yapılması planlanan ve 20 ülkedeki 20 büyük kentin temsilcilerinin katılacakları Dünya Sağlıklı Kentler Zirvesi başkan değişiminden sonra Antalya’ya alındı.

Bu da Bursa için büyük bir kayıp oldu.

 

Büyükşehir’de değişim sürüyor

 

Recep Altepe’nin ayrılması ve Alinur Aktaş’ın göreve gelmesiyle Büyükşehir Belediyesi’nde başlayan değişim sürüyor.

Büyükşehir’e bağlı şirketlerin genel müdürleri ve yönetimlerinin ardından Genel Sekreter Yardımcıları da operasyon kapsamına girdi.

w3 Genel Sekreter Yardımcısı’ndan Neşet Çakmaklı görevi bırakırken, Mustafa Altın ve Fehmi Ökten’in pazartesi gününden itibaren izine ayrılacakları kulağımıza geldi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X