Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Temiz medya için ilk adımı yargı attı, şantajcıya yolun sonu göründü

Bu sütunların okurları bilirler… Kavgadan yana hiç olmadık. Zaten Olay’ın genel yayıncılık tavrı da bu. Kişisel kavgalardan hep uzak durdu. Olay ailesi olarak hep Bursa’dan yana tavır koyduk, ödün vermeksizin daima Bursa’yı savunduk. Her konuya Bursa açısından yaklaştık.

Bu çizgimizi de hep koruduk.

Ne var ki…

Geldiğimiz noktada Bursa adına endişe verici bir durum oluştu. Açıkça söylemek gerekirse, geçmişi karanlık olan birtakım türediler bu koca kenti siyasetinden iş dünyasına esir alabileceklerini düşündüler.

Şantajla ve tehditle koca bir kenti yıldırmaya kalktılar.

Nitekim…

15 Haziran günü bu sütunlarda “Vay vay vay… Kimler kimlerle beraber neler yapmışlar neler?” başlığıyla, bir dönem TMSF tarafından atandığı için yolu Olay’dan geçen Nezir Asaroğlu’nun karanlık ilişkileri ve yaptıklarının bir bölümüne ışık tutmaya çalıştık.

Böylece…

Düne kadar kendini FETÖ’ye adayan, “laf söyletmem, hakaret ettirmem” diyecek kadar da savunuculuğunu yapan, ilişkileri deşifre olduktan sonra da FETÖ avcılığına soyunan Asaroğlu’nun atanmış olduğu dönemde Olay’da yaptıklarını yıllar sonra herkes öğrendi.

Sonrasında…

Aynı şahsın sahibi olduğu Şehir gazetesini silah gibi kullanıp, siyasetçisinden iş dünyasına Bursa’ya şantajları tek tek ortaya çıkmaya başladı. Baskı, tehdit ve yıldırma yayınlarıyla elde ettikleri de ortaya saçıldı.

Şimdi de…

İşadamı Hulusi Karakuş’un kendisine yayın yoluyla şantaj şikayetiyle Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı yargıda yeni bir sayfa açıldı.

Cumhuriyet Savcılığı da, yaptığı soruşturmadan sonra hazırladığı suç dosyasıyla Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davayı açtı.

Mahkemenin kabul ettiği iddianamede, Nezir Asaroğlu hakkında 3 yıla kadar ağır hapis ve 5000 güne kadar adli para cezası isteniyor.

İddianame…

Açılan ilk dava olması bakımından önemli. Çünkü, başka şikayetlere dayalı olarak da farklı soruşturmaların sürdüğü haberleri geliyor.

Kısacası…

İbretlik başlangıçtayız. Medyayı kullanarak şantaj yoluyla rant elde edenlere yolun sonu görünüyor, temiz Bursa ve temiz medya için o devir kapanıyor.

 

Temiz Bursa için herkese görev düşüyor

Açıkçası… 43 yılı aşkın süredir Bursa basını içindeyiz, böyle bir sürece ilk kez tanıklık ediyoruz. Türkiye’nin en büyük şehir gazetesi olan Olay’a da bir dönem TMSF tarafından atanmış olarak çöreklenen zihniyetin Bursa’da yol açtığı erozyon her şeyi gözler önüne seriyor.

Eğer…

Şantajcı zihniyete karşı Temiz Bursa ve temiz yerel medya istiyorsak şimdi temizlik süreci başlıyor.

Görev de…

Bursa’nın siyasetine, iş dünyasına, sivil toplum örgütlerine, kısacası herkese ve hepimize düşüyor.

 

Çavuşoğlu normalleşme sürecinde Bursa’nın beklentilerini dinliyor

Bir yandan… Yeniden yükselişe geçen vakaların yol açtığı toplumsal tedirginlik var. Bir yandan da yeni normalleşme sürecinde atılan ve atılması gereken adımlar, alınması gereken önlemler var.

İşte…

Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Halkan Çavuşoğlu bu gelinen noktada toplumla idare arasında köprüyü oluşturacak yoğun tempo sergiliyor.

Bu kapsamda…

Cumartesi sabahı Otosansit esnafıyla bir araya gelip sorunları ve beklentilerini dinleyen Çavuşoğlu, öğleden sonra AK Parti İl Başkanlığı’nda vatandaşların sorunlarını dinledi.

Görüşmeler vatandaştan yoğun ilgi gördü.

Ardından da…

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret eden TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, bu kez de sanayicilerin ve iş dünyasının yeni normalleşme sürecine ilişkin beklentileri hakkında bilgi aldı.

 

İnşaat dünyası federasyonlaşıyor

İnşaat sektörü ülke ekonomisi için çok önemli. Fakat sorunları da büyük olan bu sektörü düzenleyecek yasal mevzuat yanında, güçlü bir yapı da yok.

İşte…

Bu nedenle harekete geçen ve kısa adı İMSİAD olan İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği, ekim ayında alınan karar gereğince sektörün sesi olacak federasyonlaşma için adımlar atıyor.

Bu kapsamda…

Bölgesel yapılanma için Balıkesir ve Bilecikli sektör temsilcileriyle bir araya gelen İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç gelişmelerden umutlu.

 

Sağlık çalışanlarına Keles’in Basak Köyü’nden 560 kilo kiraz jesti!

Pandeminin ortaya çıktığı mart ayından beri en büyük fedakarlığı sağlık çalışanları gösteriyorlar ve evlerine bile gitmeden hastaları iyileştirmek için cansiperane çalışıyorlar.

Onların bu fedakarlığına Keles’in Basak Köyü’nden jest geldi. Köylüler yetiştirdikleri 560 kilo ihraçlık kirazı Çekirge Devlet Hastanesi’ne getirip sağlık çalışanlarına dağıttılar, tedavi gören hastalara da ikramda bulundular.

Basak Köyü sakinlerinin jestine karşılık Çekirge Devlet Hastanesi Kalite ve Destek Hizmetleri Müdürü Günnur Mert de onları ağırlayıp teşekkür etti.

Kirazların sağlık çalışanları ve hastalara dağıtılması sırasında, Dağ-Der eski başkanı ve Yörük Türkmen Manav ve Muhacir Dayanışma Platformu Başkanı Mustafa Bay konuşmasında “En büyük sermayemiz bizim bize yetmemiz” dedi.

Basak Köyü Dernek Başkanvekili Adem Ağlan da sağlık çalışanları için “Ne yapsak azdır, hakkınızı helal edin” çağrısı yaptı.

 

Sağlık Bakanı’nda Bursa’da ‘halay’ uyarısı

Bursa Erkek Lisesi mezunu Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca koronavirüs mücadelesinde içtenliği ve güvenilirliğiyle sembol oldu.

Her açıklaması dikkatle izlenen Dr. Koca, yetiştiği kent Bursa’yı da izliyor.

Nitekim…

Cumartesi gecesi Twitter’dan, gazetelerden alıntı yaptığı şu mesajı paylaştı:

“Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs vakalarının en çok artış gösterdiğini açıkladığı Bursa’da sokakta halay çeken düğüncüler, sosyal mesafe kuralına uymadı. Katılanların çoğunluğunun maskesiz olması dikkat çekti.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X