Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Tıp eğitiminde potansiyel var, ama Bursa’nın öğrencisi dışarı gidiyor!

Köşe Yazısını Dinle

Ortada… Bursa eğitimi açısından çarpıcı bir durum var. Bunu da, Bursa eğitim camiasının ve ailelerin sorgulamaları gerekiyor.

O çarpıcı durumu…

YÖK’ün raporunu Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak’ın değerlendirmesiyle 20 Mayıs’ta aktardık. Şuna dikkat çekmişti:

“2021’de Bursalı öğrencilerin yüzde 24.6’sı  Bursa Uludağ ve Bursa Teknik üniversitelerini tercih etmişler. Yüzde 77.4 de başka illere gitmiş.”

Hafta içinde…

2 yıl önce Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı olarak tıp eğitimi vermeye başlayan Bursa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demir’le sohbet ederken de konu Bursa öğrencisinin üniversite tercihlerine geldi.

Türkiye’nin sağlık temalı tek üniversitesi olduklarını anımsatan Prof. Dr. Demir, 2 yaşındaki Bursa Tıp’ın, BUÜ Tıp ile birlikte Bursa’nın 2 Tıp Fakültesi’nden biri olduğuna dikkat çekip çarpıcı bir bilgi daha paylaştı:

“2 milyon nüfuslu Konya’da 4 Tıp Fakültesi var. 3.5 milyonluk Bursa’da 2 Tıp Fakültesi olması yeterli değil. Üstelik 2 Tıp’tan biri çok yeni.”

Sonra da…

129 öğrencilerinin bulunduğunu ifade ederek şunu söyledi:

“Bursa Tıp Fakültesi öğrencilerimiz ilk 3 sınıf eğitimini, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile birlikte ve aynı haklara sahip olarak alıyorlar. Klinik eğitimlerin başladığı 4, 5 ve 6. sınıflarda ise fakültemize bağlı Bursa Şehir Hastanesi ile Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitim görecekler.”

Üstelik…

Şehir ve Yüksek İhtisas hastanelerindeki 40 klinikte 600 uzmanlık öğrencisi kapasitesi yanında 63 hastanede de staj yapma olasılığı var.

Dekan Hoca’nın çağrısı Bursa’ya:

“Bursa’nın öğrencisinin dışarı gitmesine gerek yok. Hele Tıp eğitimi almak isteyen öğrenciye Bursa’da imkan var. Gelsinler, hep birlikte sağlık ordumuza yeni kahramanlar yetiştirelim.”

Biz bu çağrıyı önemsedik.

 

Hekimlerin göçü en ağır boyutuyla yaşanıyor

1 yıldır gündemde… Kamu hastanelerindeki doktorlar ağır iş yükü ve düşük ücret nedeniyle sıkıntı yaşıyorlar.

En ağır kamudan özele hekimler göçü yaşanırken, Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç’ın paylaşımı dikkatimizi çekti:

“Hem çocuk hekimi, hem de hocasıyım. Gerçekten eğitim süreci çok zor. Asistanlık ve uzmanlıkta çalışma şartları çok ağır. Geçinme sınırının altındaki maaşlar asistan ve uzmanları çok zorluyor. Çözüm lazım.”

 

AK Parti’de ortak politikalar zirvesi: Bursa-İstanbul il başkanları buluştu

Tartışmasız… Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul aynı zamanda iş dünyasının merkezi olma özelliğini sürdürüyor. Bunlara, siyaset karar ve uygulamalarına etkisini de eklemek gerekiyor.

Bursa da…

Özellikle, nüfusuyla Türkiye’nin dördüncü büyük ili olması yanında üretim-istihdam-ihracat potansiyeliyle ekonomiye katkısı olan, insan kaynağı olarak da yabana atılacak kent değil.

İşte…

Marmara Bölgesi’nin iki büyük ili bazı alanlarda tatlı rekabet yaşasalar da pek çok konuda ortak çıkarlar doğrultusunda birlikte hareket etmeleri gerekiyor.

Anımsıyoruz da…

Geçmişte AK Parti’nin İstanbul ve Bursa il başkanları arasında böyle bir bağ vardı.

Hafta içinde…

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ı ziyareti o bağın bu dönem yeniden kurulduğu izlenimini verdi.

 

İYİ Parti’de Marmara Bölge disiplin toplantısı

Yerel siyasette… Sokakta ve salonda temposunu arttıran İYİ Parti hafta içi iki önemli organizasyona imza attı.

İlkinde…

Bursa iş dünyasıyla İYİ Parti Ekonomi Politikaları buluşmasını sağladı. İkincisinde Merkez Disiplin Kurulu Marmara Bölge Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Marmara Bölgesi illerinden gelen il başkanları ve MDK temsilcileri parti tüzüğü ve teknik mevzuatla ilgili değerlendirmelerde bulundular.

 

Miting değil dev şenlik: Mihraplı’da 10 bin kişiyle en büyük çocuk eğlencesi

İlk bakışta… Fotoğraf, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik’in dev bir mitingde konuşma yaptığı izlenimi veriyor.

Oysa…

Bu bir miting değil. Çelik’in karşısındaki coşkulu kalabalık da yetişkinlerden değil, çocuklardan oluşuyor.

Cumartesi günü…

Mihraplı Kent Parkı’na 10 bin kişilik dev kalabalık toplandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın organize ettiği Yaza Merhaba etkinliğinde çocuklar Survivor parkurlarında engelleri aşıp dolu dolu eğlendiler, çizimler yaptılar, Kral Şakir kitabı yazarı Varol Yaşaroğlu söyleşisinde keyifli dakikalar geçirdiler.

Hatta…

Sinemalarda oynayan Kral Şakir filminin kahramanlarının konuşmalarıyla seslendirmesini yaptılar.

Sonunda da…

Böyle bir gün yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ettiler.

 

Parkta kadınlara sabah sporu

Anlaşılan o ki… Bu yaz Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ilçe sakinlerine ve yazlıkçılara sürprizleri var.

İlk sürprizini de hafta sonu gerçekleştirdi.

Güzelyalı Atatürk Parkı’nda belediyenin spor eğitmenleri tarafından kadınlar için sabah sporu düzenlendi. Yazlık sezonu henüz açılmasa da kadınlar büyük ilgi gösterdiler ve yüksek katılımla toplu halde spor yaptılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X