Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Tophane’deki mesaj: Tarihin başkenti Osmangazi geleceğin öncü kenti oluyor

Köşe Yazısını Dinle

İlk toplantı… AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’nda yapıldı. Bu toplantıda, dördüncü dönemi için AK Parti Osmangazi Adayı olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la, 45 kişilik Osmangazi Belediye Meclisi’nin AK Parti adayları bir araya geldiler.

Sabah…

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş adayları Tophane’de topladı. Topluca Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ile Bursa’yı fetheden oğlu Orhan Gazi’nin türbelerini ziyaret ettiler.

Ekibin…

Tophane Saat Kulesi’nden çekilen ve tarihi bölgeden bakıp modern kenti arkasına alan fotoğrafı görünce AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş’u aradık.

Önce durum tespiti yaptı:

“Osmangazi’de tecrübeli belediye başkanımız Sayın Mustafa Dündar’ın üçüncü dönemi bitiyor, dördüncü dönemi 31 Mart’ta başlayacak.”

Şunu anımsattı:

“Tecrübeleriyle; Osmangazi’ye çok büyük spor tesisleri, Soğanlı bölgesinde kentsel dönüşüm, dünyaya örnek Panorama Müze kazandırdı. Sağlık alanları, huzurevi, rehabilitasyon merkezlerine destek verdi, yatırım yaptı.”

Ardından…

“Osmangazi Meydanı açılış için gün sayıyor” dedi ve ekledi:

“Bugün Osmangazi’de yaşayan halkımız da, Osmangazi için çalışanlar da mutlu. Eksikler elbette var. Vatandaşlarımızın haklı talepleri de var. Bunları yine AK Parti belediyeciliği yapacak, Mustafa Dündar’la Osmangazi çok daha güzel bir 5 yıl geçirecek.”

Bu noktada…

60’ı aşkın ilden büyük, Türkiye’nin beşinci büyük ili konumundaki Osmangazi’nin yaşanabilir ve huzurlu ilçe olduğunu vurguladı.

Yeni dönemin ipuçlarını verdi:

“Bu dönem kentsel dönüşümler hayata geçirilecek. Turizmin şahlanacağı bir dönem olacak. Emeklilere, 65 yaş üstüne, öğrencilere, gençlere çok özel projelerimiz var. Yeni kütüphaneler, yeni spor ve aktivite alanlarıyla seçmenimizin karşısına çıkacağız.”

Mesajı da verdi:

“Tarihin başkenti Osmangazi, AK Parti ve Mustafa Dündar’la geleceğin öncü kenti oluyor.”

KAAN’ın ilk uçuşunda Refik Özen de vardı

Son yıllarda… Savunma sanayiinde önemli projeler üreten Türkiye var. İlk milli muharip uçağı olan KAAN da onlardan biri.

Türkiye’nin ilk yerli savaş uçağı KAAN çarşamba günü Ankara’daki Mürted Üssü’nden ilk uçuşu için havalandığında, siyaset sözcüleri ilk kez milli gururda birleşti.

O uçuşta…

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Refik Özen de vardı.

AK Parti listeye almadı, Yeniden Refah ilk sıraya yazdı: Meclis savaşı

Mehmet Uyar’ı… 1990’larda ANAP’ta siyaset yaptığı günlerden tanıyoruz. Siyasi gözlem yeteneği vardır, doğru analiz eder. Yaşadığı Hürriyet ve çevresindeki mahallelerde her dönem etkindir.

Kurulduğu günden beri de AK Parti’de siyaset yapıyor.

Bu seçim, Osmangazi Belediye Meclisi için AK Parti’den aday oldu. Onu tanıyan, Genel Merkez’in güçlü kimi isimleri arayıp referans da verdiler.

Fakat…

Listeler açıklandığında, adı yoktu. Sonrasını şöyle anlattı:

“O gece Yeniden Refah Büyükşehir Adayı Sayın Sedat Yalçın aradı ve kendi listelerine davet etti. Adımı Osmangazi’nin ilk sırasına yazdılar.”

Gözlemini de paylaştı:

“Yeniden Refah bu seçimde herkesi şaşırtacak. Çünkü vatandaşın nezdinde yüksek derecede karşılığı var. Bizler de hep birlikte vatandaşın sesi olacağız ve Yeniden Refah dönemi başlayacak.”

Siyaset manifestosu gibi yorum

DEVA Partisi’nde… Kurucu İl Başkanı olarak görev üstlenen Serkan Özgöz

çarpıcı yorumlar yapıyor. Şu da siyaset manifestosu gibi:

“Oyları düşmeyen hiçbir parti vatandaşı dinlemez. Halinden memnun olmayan vatandaş oy verdiği partiyi değiştirmedikçe, ya da tepki göstermedikçe ülkede hiçbir şey değişmez.”

Uyarısı şu:

“Siyaseti çalıştırmanın tek yolu, bir gün koltuğunu kaybedebileceğini hatırlatmaktır.”

Depremden korkuyoruz, ama gerekeni yapmıyoruz: Gemlik sallandı

Sabah… Gazetede, Bursa’da ortaya çıkan yeni fay hattı haberini tedirgin şekilde okuduk. Yalnızca biz değil, deprem riskini görüp de tedirginlik yaşamayan olmadığını düşünüyoruz.

Gerçi…

Uzmanlar bazen tehlikeyi iyi anlatabilmek adına tarif yaparken somut ifadeler kullanırken ana konudan uzaklaşıyorlar, ama deprem kentimizin gerçeği.

Nitekim…

Son açıklamadaki yeni fay hattının Timsah Arena ile Ali Osman Sönmez Hastanesi arasından geçtiğini okurken, “fay hatlarını cadde gibi tarif edip, virajlardan döndüğünü söylemenin yanlışlığını” anımsadık.

Haberin üstüne…

Öğleden sonra Gemlik sallandı ve bu Bursa kent merkezinde de hissedildiği için bir kez daha büyük korku yaşadık.

Ne var ki…

Depremden korkmamıza karşın gerekeni de yapmamakta direniyoruz. Umarız genel umursamazlık Bursa’ya çok pahalıya patlamaz.

İklim değişikliğine karşı ‘hidrojen vadisi’ projesi

Enerji kaynaklarını… Hızla tüketen dünya, iklim değişikliğini önleyebilmek için özel adımlar atıyor. Bu yönde; dünya gibi, Türkiye de hidrojene yöneldi.

İşte…

Türkiye’nin ilk hidrojen vadisi projelerinden biri olan Güney Marmara Hidrojen Kıyısı projesi önümüzdeki hafta Bursa’da tartışılıyor.

27 Şubat Salı saat 14.00’te BUSİAD Evi’ndeki panele önemli uzmanların katılacağını BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç duyurdu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X