Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Tuhaf ama gerçek… Hastanenin gerçek adını Bursa siyasetçisine Bakan öğretti

İlk taşı kim attı anımsamıyoruz… Fakat, hastaneler birleştirilip SSK Çekirge Hastanesi’nin adı Çekirge Devlet Hastanesi olduğunda başladı.

Galiba…

Çekirge’den sonra yılların Bursa Devlet Hastanesi’ne de semt adı ekleme gereği duyanlar oldu. Bu nedenle de, tarihi binayı Muradiye Devlet Hastanesi olarak anmaya başladılar.

Sanıyoruz…

Yaşadığı Bursa’yı bilmeyen biri adres tanımlamak adına ilk aklına geleni söyledi ve sonrasında bu ifade dillere yerleşti.

İşin ilginç yanı…

Bursa’nın milletvekilleri, Bursa siyasetinin il ve ilçe başkanları, kenti en iyi bilmesi gereken belediye başkanları, kamu yöneticileri Muradiye Devlet Hastanesi dediler.

Ne yazık ki meslektaşlarımız da bu söyleme uydular ve aslı yerine söyleneni yazıp geçtiler.

Oysa…

Muradiye’de Devlet Hastanesi yok, geçmişte de olmadı.

Kurulduğunda, Bursa’nın tek hastanesi olarak yıllarca Memleket Hastanesi adıyla hizmet veren, Bursa Devlet Hastanesi adını aldıktan sonra da kentin sağlık yükünü taşıyan tarihi bina ile Muradiye arasında 5 mahalle var.

Kaldı ki…

İnşaatında Bursalıların imece usulü çalıştıkları tek hastane olan geçmişin Memleket Hastanesi’nin bir semtle anılmasına hiç gerek yok.

İşte…

Bursa’da giderek yaygınlaşan yanlışa Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca son verdi. Bursa Erkek Lisesi mezunu olan Bakan, açıklamasında doğru adıyla Bursa Devlet Hastanesi ve Memleket Hastanesi vurgularını birkaç kez üst üste yaparak adeta ders verdi.

Dahası…

Bursa’nın yıllarca tek hastanesi olarak şifa dağıtan kurumun adını iade etti.

Şimdi…

Bakan Koca’dan bir isteğimiz daha var:

Açıklamasında vurguladığı gibi, Şehir Hastanesi açılırken kapanan Bursa Devlet Hastanesi’nin ister bu adıyla, ister Memleket Hastanesi adıyla bir an önce yeniden açılmasını sağlamak için süreci hızlandırmalı.

Çünkü…

Yaşadığımız korona süreci ne kadar gerekli olduğunu gösterdi.

 

Türkiye’nin tek Spastik Çocuklar Hastanesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun Bursa programının sonunda Bursa’daki sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.

Bu kapsamda…

Acemler’deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin ödenek sorunu olmadığını, Büyükorhan Devlet Hastanesi inşaatının devam ettiğini, Harmancık Devlet Hastanesi inşaatına bu yıl başlanacağını söyleyip ekledi:

Türkiye’nin tek Spastik Çocuklar Hastanemizi büyütüp yeniliyoruz.”

 

Kayseri YHT için Çavuşoğlu’na gıpta edip, siyasetçilerini eleştiriyor

Zaman zaman… Kayseri’de yayın yapan TV1 kanalına bağlanıp gündemi ve Bursa’yı yorumluyoruz. Bu yayınlarda sık sık hızlı treni de konuşuyoruz.

Bursa ve Kayseri hızlı tren konusunda benzer kader yaşıyorlar. Biz Bursa’nın hızlı treni gelişmelerini aktarırken, Kayserili meslektaşlarımız iç çekip “darısı başımıza” diyorlar.

Böyle bir süreçte…

Kayseri Haber gazetesinde meslektaşımız Veli Altınkaya’nın yazısı dikkatimizi çekti.

Yıllardır ‘Kayseri Ankara arasında YHT’ye binmeden ölürsem gözüm açık gider’ dediğini yazan Altınkaya dün kendi bakanları ve milletvekillerine sitem edip şöyle sesleniyor:

Kayseri için ‘dış kaynak’ aranırken eski başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu başkanlığında Bursa Milletvekilleri Ulaştırma Bakanı’na gitti ve Bursa YHT hattının inşaatı başladı.”

Dileriz, Kayseri de bu aşamaya gelir.

 

CHP Mersin Milletvekili bizim hızlı treni sordu

Bizim tartıştığımız hızlı tren gelişmelerine Kayseri gıpta ederken, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır önergeyle TBMM gündemine taşıdı.

Başarır önergesinde, Kalyon İnşaat’a verilen 9 milyar 449 milyon 995 bin 833 lira vergi istisnası için “bina dışı yapım işleri yazmasına karşın, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihale teklif rakamıyla birebir aynı olduğuna dikkat çekip gerekçesini sordu.

 

Hayvan dostu Şahin Gençal’ın Başkan Aktaş’tan küçük bir isteği var

Bursa onu siyasetçi kimliğiyle tanıyor… Bir dönem CHP İl Başkanlığı yapan Şahin Gençal hayvansever olarak gün aşırı Uludağ Yolu, Çalı, Alaattinbey, Başköy, Akçalar, Balat, Bademli, Eski Mudanya Yolu güzergâhında 400 köpek ve 60 civarında kediye besleme yapıyor.

Gözlemi şu:

Hayvanlar kısırlaştırılmadığı için çok yoğun doğum yapıyorlar ve yavruların yaşama şansı yüzde 2. Uyuz da en çok görülen hastalık.”

Küçük bir isteği var:

Kış şartlarında Uludağ tepelerine köpek bırakılmasın.”

Ardından…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a sesleniyor:

Sizi hayvansever olarak tanıdım. İnegöl’deki çalışmalarınızı Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda size yakışan noktaya taşıyacağınıza inancım tam. Bu meseleye el atın. Bir kurul oluşturup, hiçbir ilde yapılmayanı yapın. Bu başarı sizi bekliyor Sevgili Başkan.”

 

Bursa’nın spor yatırımlarını konuştular

Son dönem… Bursa’ya gelen yatırımlar arasında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun bizzat ilgilendiği yatımlar dikkat çekiyor.

Üstelik…

Önümüzdeki günlerde yine eli-kolu dolu bir Bursa programı olan Bakan Kasapoğlu, makamında AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ı ağırladı.

Konuştukları arasında, inşaatı devam eden 4 bin kişilik öğrenci yurduyla yeni spor yatırımları vardı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X