Yıllardır… Turizmle ilgili herkes her fırsatta tekrarlıyor: Tarihten doğaya, yemekten sanayiye her şey var, ama Bursa bir türlü turizm kenti olamıyor.
İşte…
Şu sıralarda bu kaderi de, kente gelen turistin algısını da değiştirecek önemli bir planlama yapılıyor. O planlamayı, kısa adıyla TÜRSAB olarak bilinen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Güney Marmara Başkanı Murat Saraçoğlu dile getirdi:
“Üyelerimize yeni turizm planlamasına yönelik yöresel değerleri göz önüne alan bilgilendirmeler yapıyoruz.”
Yeni turizmin ne olduğunu da açıkladı:
“Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı Panorama 1326 Fetih Müzesi ülkemiz yanında Avrupa’nın en büyüğü. Kuşkusuz bu müze Bursa’nın turizmini etkileyecek, turistin algısını değiştirecek.”
Şunu vurguladı:
“Başlangıçta yerli turistin ilgisini çekecek, ama uzun vadede yabancı turistin gözbebeği olacak. Biz de şimdiden Panorama Müzesi’ne göre turizm planlaması yapıyoruz.”
Turizmin sektör dışında hissedilmeyen sorununa değindi:
“Turist otobüsleri Ulucami önüne sıralanınca hem çirkin görüntü oluyor, hem trafik etkileniyor. Oysa Panorama Müzesi dünyadaki örnekleri gibi park sorununu çözmüş, otobüslere yer ayırmış.”
Turizmcilerin planı şu:
“Turisti Panorama Müzesi’ne getirdikten sonra otobüsleri burada bırakıp Irgandı Köprüsü’ne çıkarmayı, oradan da Kayhan, Uzunçarşı, Hanlar Bölgesi güzergahında yürütüp Tophane’ye getirmeyi planlıyoruz.”
Yürüyerek Tophane’ye gelecek turistin tarihi Bursa olan Hisar içinde gezeceğini, bu programın da turistin ilgisini çekeceğini vurgulayan Saraçoğlu algıyla birlikte turist hedefini de değiştirmek istediklerini söyledi.
Bu noktada…
Panorama’yla başlayacak yeni turizm anlayışını yeni turist hedefiyle tamamlayacak düşünceyi de açıkladı:
“Bursa turizmi şu anda Araplar üzerine dönüyor. Oysa Panorama’yla başlayacak dönemde hedefimiz Çin ve Japonya gibi kültürel gezilere önem veren Uzakdoğu turisti olacak.”
Şunu da ekledi:
“Uzakdoğulu turisti merkezin yanı sıra Orhaneli ve Keles ilçelerindeki otantik köylerle doğal güzelliklere de götürmeyi planlıyoruz.”
İznik turizmin markası olmalı
TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu sohbet sırasında “Bursa çok yönüyle marka kent ve turizm için önemli” deyip şuna dikkat çekti:
“İznik’in turizmin marka kenti olması gerekiyor. Tarihiyle, doğasıyla böyle bir kent bulunmaz. Fakat turizm olarak yararlanamıyoruz.”
Şunu da ekledi:
“Gölyazı için çok güzel çalışmalar yapılıyor. Aynı şekilde Uluabat Gölü’nün Karacabey tarafında da hareket var. Bu çalışmalar halkla bütünleşirse turizm adına sonuç alınır. Yoksa çok zor.”
Bursalı 2 milletvekili Portekiz’de kritik Akdeniz Asamblesi görevi
TBMM’nin görev alanında, parlamentolararası dostluk grupları kapsamında Akdeniz Asamblesi olarak tanınan Akdeniz İçin İşbirliği çalışma grubu da var.
Akdeniz’e üye ülkelerin parlamenterlerinin bir araya geldiği toplantılar Türkiye için stratejik konumu nedeniyle herkesten daha fazla önem taşıyor.
İşte…
Bu kurulda geçen dönem Bursa’dan 2 milletvekili vardı AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin ile CHP Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil birlikte Türkiye’nin haklarını savunuyorlardı.
İkisi de 24 Haziran seçiminde aday olmadı.
Tesadüfe bakın ki…
2 Bursa milletvekilinin görev aldığı Akdeniz Asamblesi’nde bu dönem yine 2 Bursa Milletvekili var: AK Parti’den Dr. Mustafa Esgin ve CHP’den Erkan Aydın.
Esgin ve Aydın toplantı için halen Portekiz’in başkenti Lizbon’dalar. Üstelik, TBMM Parlamenter Heyeti’ne Mustafa Esgin başkanlık etti.
2 Bursa milletvekili toplantı öncesi Türkiye’nin Lizbon Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Zeynep Kaleli Cruz Nevres’i ziyaret ettiler.
Ankara’da renkli görüntüler: Akşener 215 kişiyle fotoğraf çektirdi
Salı günü… İYİ Parti’nin TBMM Grup Toplantısı’nda Bursa teşkilatları konuk olarak salondaydı.
İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır önderliğinde, il yönetim kurulu, il disiplin kurulu, ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurullarından oluşan 215 kişilik heyet Meral Akşener için Ankara’ya gitti.
Gerçi…
Bu sütunlarda rekor katılım olarak kayda girdiğini vurguladığımız İYİ Parti Bursa teşkilatının Meral Akşener’le buluşması fotoğraflarına dün yer verdik, o buluşmadan renkli yeni görüntüler de yansıdı.
Örneğin…
Akşener bacağından ameliyat olmasına karşın, Bursa’dan giden 215 kişiyle tek tek fotoğraf çektirdi, tanıdıklarıyla sohbet etti.
Onlardan biri de…
24 Haziran seçimi öncesinde Bursa mitingi sırasında hayvanlara eziyete dikkat çekmek amacıyla konuşma platformuna köpeği Şila’yı getiren İl Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Kurdoğlu’ydu.
Akşener’in sarılarak karşıladığı Kurdoğlu ile ikinci karşılamasından yansıyan görüntüler de samimiyeti gösteriyordu.
Türkiye’de bir ilk: Muhtarlar Korosu
Bugüne kadar pek çok meslek ya da sanatçı grubu tarafından korolar oluşturuldu, ama Türkiye’de ilk kez Bursa’da Muhtarlar Korosu ortaya çıktı.
10 kadın ve 12 erkek muhtar koristten oluşan koroyu Şef Serkan Kiviz çalıştırdı. Yorucu bir çalışmanın ardından da konser heyecanı başladı.
Çünkü…
Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Bursa Muhtarlar Korosu konseri 15 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası eşliğinde ilk konserini verecek.