Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Türk solu buluştu, HDP mitingi Merinos’tan taştı

Açıkça söylemek gerekirse… HDP Bursa Eş İl Başkanları Kezban Dumlu ve Yüksel Akgün ile İl Basın Sorumlusu Resul Baykara ziyaretimize gelip “Miting yapan tüm partilerden daha fazla kalabalık toplayacağız” dediklerinde “Siyaset iddia işi, büyük hedef ve iddiayla yola çıkmak önemli” dedik.

Bunu söylerken…

Bursa’da HDP’ye oy verebilecek seçmen potansiyelinin kente göçen Kürt kökenli nüfusla sınırlı olmadığını bildiğimiz halde, böyle bir topluluğun organize olamayacakları için meydan yarışı yaşanamayacağını düşündük.

Ne var ki…

Merinos’a gittiğimizde alanı beklediğimizden daha kalabalık bulduk. Saat 17.30’u geçtiğinde alanın dolduğunu, yine insanların akın akın gelmeye devam ettiklerini gördük. İlçelerden de katılım yoğundu.

Belli ki…

Çalışanların iş çıkışı da hesaba katılarak zamanlama yapılmış. Hele saat 18.00’i geçtiğinde, miting alanını çeviren polis bariyerlerinin dışındaki üst tarafta bir miting kalabalığı daha oluştuğunu gördük.

Katılımcı profiline gelince…

Dün Merinos’taki HDP mitingine katılanları Bursa’da yaşayan Kürt kökenliler zannedenler büyük bir yanılgıya düşerler.

Çünkü…

Orada Türk Solu’nun tarafları vardı. Yani, CHP’nin söylemlerine karşın pek bütünleşemediği sol kesim oradaydı. Her yaştan ve birbirleriyle ilgisiz kesimleri temsil eden insanlar elleriyle zafer işareti yaparak aynı mesajları verdiler.

Selahattin Demirtaş’ın geç geldiği miting alanında Suavi’nin mini konseri de Türk Solu’nun bir yansımasıydı. Rumeli’nin Drama Köprüsü türküsüyle başlayan mini programında Suavi hiç Kürtçe ya da Kürt türküsü söylemedi.

Yine…

Konuşmalarda Mardin’de 2004’te cinayete kurban giden Uğur Kaymaz dışında hiç Kürt isimler anılmadı. Onun yerine Deniz Gezmiş ve Berkin Elvan’a göndermeler yapıldı.

Mitingdeki tek Kürtçe konuşmayı, Demirtaş’tan önce platforma çıkan HDP Bursa 1. Sıra Adayı Asiye Kolçak yaptı. O da sözlerini herkesin anlaması için Türkçe ve Kürtçe tekrarlayarak konuştu.

 

Merinos mitingi trafiği kilitledi

 

HDP miting için Merinos’u seçtiğinde tartışmalar oldu. Bu konuya, dünkü deneyimler ışığında iki açıdan bakmak gerekiyor.

Birincisi…

Merinos bahçesi güvenlik ve düzen açısından doğru seçim.

Ne var ki…

Merinos’taki miting Bursa trafiğini kilitledi. Özellikle Merinos’a gidiş yolu olan her yönde sıkıntı yaşandı. Oysa Gökdere mitinglerinde böyle olmuyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursalılarla Buluşma hazırlığı!

 

Televizyonlardan izliyoruz… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kentlerde hazırlanan programlara siyasi liderlerin meydan mitinglerinden daha büyük kalabalıklar katılıyor.

Nitekim…

6 Şubat’ta geldiği Bursa’da, Atatürk Caddesi üzerinde tarihi Belediye Binası önüne kurulan platformdan konuşurken, bu dönem hiçbir liderin toplayamadığı kadar büyük kalabalık topladı.

O nedenle…

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı Gökdere’deki AK Parti mitinginde umulan kalabalığa ulaşılamayınca “Acaba Cumhurbaşkanı bir kez daha gelir mi?” beklentisi doğdu.

Ankara’dan ulaşan haberlere bakılacak olursa, günde 2 kentte miting yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki haftanın programına Bursa’yı da aldı.

Ancak…

Gelişi henüz kesinleşmediği için, hangi gün Bursa’da olacağı da belli değil.

Ankara’daki bazı dostlarla dün bu gelişmeyi konuştuk. “Cumhurbaşkanı’nın programı pazartesi netleşir” demekle birlikte, “Program kesin değil, gelmeyebilir” uyarısını da yaptılar.

Eğer…

Program gerçekleşirse çarşamba ya da cuma günleri üzerinde duruluyor. Çarşamba Bursaspor ile Galatasaray arasında Türkiye Kupası final maçı var ve kupayı Cumhurbaşkanı’nın verebileceği düşünülüyor.

Buna karşın…

Cuma günü gelip seçim sürecinin son mitingi ile bir anlamda altın vuruş yapabileceğini düşünenler de var.

Yanı sıra…

Seçim yasakları nedeniyle açılış töreni yapılamayacağı için Cumhurbaşkanı Bursalılarla Buluşuyor adıyla bir miting planlanıyor.

Bunun…

6 Şubat’taki gibi Atatürk Caddesi’nde olmayacağı, onun yerine Gökdere ve ağırlıklı olarak da Merinos üzerinde durulduğu kulağımıza geldi.

Ama…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelip gelmeyeceği, gelirse hangi gün Bursa’da olacağı ve nerede konuşacağını öğrenmek için pazartesiyi beklemek gerekiyor.

 

İmam Hatip camiası buluşuyor

 

Bursa’da bugün için yaklaşık 35 bin öğrencinin eğitim gördüğü 75 İmam Hatip ortaokulu ve lisesi var. Okullar bugüne kadar yaklaşık 15 bin mezun verdi

İşte…

Böylesine geniş camiayı temsil eden ve kısa adı Bihmed olan Bursa İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği geleneksel mezunlar günü buluşmasını bu akşam saat 18.00’de Yıldırım Belediyesi önündeki Bayrak Alanı’nda gerçekleştiriyor.

Bihmed Başkanı Kadir Oruç ile yönetiminden Mustafa Yavuz ve Mürsel Dönmez davetiye için ziyarete geldiklerinde, gelecekle ilgili projelerini de dinledik.

 

Bir eğitim geleneği: Erkek Lisesi

 

Tam 132 yıllık eğitim geleneği olan Bursa Erkek Lisesi’nden mezun olanlar arasında ülkeyi yöneten çok ünlü politikacılar, sanatçılar, bilim adamları ve üst düzey bürokratlar var.

Yarınki geleneksel Pilav Günü öncesinde BEL Mezunlar Derneği Başkanı olan eski DGM Savcısı Cevdet Ulu ile yönetiminde yer alan Büyükşehir eski Genel Sekreteri Recep Akyıldız mutlu ve heyecanlıydılar.

Spor salonunu bitirip bahçe düzenlemesini yapan Büyükşehir belediye Başkanı Recep Altepe ile tarihi bina restorasyonunu ihale eden Vali Münir Karaloğlu’na teşekkür ettiler.süavi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X