Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Türkiye’nin yeni anlayışı: Ülkemiz için fırsat neredeyse gidip bulacağız

Köşe Yazısını Dinle

İzlenimimiz şu… Bursa’nın en genç adayı, AK Parti Mudanya Adayı Gökhan Dinçer, kişisel ilişkileriyle Mudanya’ya önemli konuklar getiriyor.

Geçen hafta…

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan geldi ve Mudanya turizmi için önemli mesajlar verdi.

Pazar günü de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı ağırladı. Hatta, Fidan karşılama sırasında “Senin için geldik Gökhan” diyerek samimiyetlerini sergiledi.

Açıkçası…

MİT Başkanlığı döneminde, perde arkasında kaldığı için tanınmayan, ama çok merak edilen Hakan Fidan’ın geleceğini duyduğumuzda Mudanya’ya ve Dinçer’e ne verebileceğini kendi kendimize sorgulamıştık.

Fakat…

Sahildeki yürüyüşünde vatandaşın ilgisini görünce, toplantı salonundaki havayı yaşayınca Fidan’ın artık farklı bir misyon üstlendiğini fark ettik.

Kafamızda da…

Hakan Fidan’la ilgili bazı senaryolar canlandı. Galiba, önümüzdeki süreçte baş aktörlerden biri olarak izleyeceğiz.

Nitekim…

Konuşmasında Dışişleri Bakanlığı ilişkilerinden çok, halka güven veren konularda, özellikle de terörle mücadele ve dünyayla ilişkiler konularında mesajlar verdi.

Örneğin…

Türkiye; gerektiğinde oyun kuran, gerektiğinde oyun bozan güçlü bir duruş sergiliyor” diyerek ülkenin uluslararası pozisyonunu anlattı.

Yanı sıra…

Güçlü Türkiye artık sadece bölgesinin değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde uluslararası güce kavuştu” dedi.

Son 21 yılda terörle mücadelede elde edilen başarılara işaret etti:

Sadece ülkemizde karşımıza çıkan teröristin peşinden gitmiyoruz, sınırımızın ötesindeki teröristi de buluyoruz.”

Şu mesajının altını çizdik:

Dünyada krizlerin, çatışmaların, savaşların artma eğiliminde olduğu dönemdeyiz. Mevcut dünya sistemi Gazze’de aciz kaldı, Ukrayna’da savaşı engelleyemedi. Önümüze çıkan tehditleri değil, ülkemiz için fırsatlar neredeyse gidip bulacağız.”

Yeni anlayış şu:

Fırsatların peşinden koşacağız.”

Mudanya’dan karşı kıyıdaki İstanbul çağrısı

Eski MİT Başkanı kimliğiyle Dışişleri Bakanı gelince, yolların kesilmesi ve güvenlik önlemi, güneşli bir pazar günü Mudanya’ya deniz havası almaya gelenlere sıkıntı oldu, ama salon coşkuluydu

Geçen dönem…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank da uzun uzun Ekrem İmamoğlu’na neden oy verilmemesi gerektiğini anlattı, ama salonda İstanbul’da oy kullanacak yoktu. Gözünün önündeki Alinur Aktaş’ın kefil olduğu birkaç projesini saysa daha yararlı olabilirdi.

Gökhan Dinçer gençlik enerjisiyle Mudanya’ya ‘yıldırım gibi’ inecek!

Gördük ki… AK Parti Mudanya Adayı Gökhan Dinçer başarılı bir sunum organize etmiş. Orhan Samast ve AK Parti Mudanya İlçe teşkilatı da yanında kenetlenmişler.

Güzel bir atmosferde…

2014’te Bursa’nın en genç belediye meclisi üyesi seçildiğini anımsattı.

Adaylığının arkasındaki hikayenin ise, 10 yılda 5 kez Türkiye Şampiyonu olan Poyrazın Kızları hentbol takımının Mudanya Belediyesi tarafından kapatılmak istenmesi olduğunu söyledi.,Büyükşehir Belediyespor desteğiyle de ilk yılda lige çıktığını anlattı.

Mudanya’nın…

Kayıp olduğunu düşündüğü 10 yılını toparlamak için gençlik enerjisiyle çalışacağı mesajı verdi:

Depremde boşaltılan belediye binasını 2 yılda yapacak. Mudanya Belediyesi ruhsat vermediği için yapılamayan Hükümet Konağı 2 yılda bitecek.

Mudanyaspor Stadı 3 yıl, Tirilyespor Stadı 2 yılda yapılacak.

Mübadele Evi, Cemevi, kapalı pazaryeri, mahalle parkları yapılacak. Zeytin ve siyah incirin önü açılacak.

En büyük vaadi, felsefesi ve yönetim anlayışı

2012’de… AK Parti Nilüfer Gençlik Kolu Başkanı olarak tanıdığımız Gökhan Dinçer’in AK Parti Mudanya Adayı olarak proje sunumunu izlerken şunu düşündük:

Güler yüzü, tatlı dili, içten yaklaşımı hiç değişmedi.

Nitekim…

En büyük vaadimiz felsefemiz ve yönetim anlayışımız olacak” deyip gençlik enerjisiyle hedefi koydu:

Büyüklerimin evladı, küçüklerimin abisi, yaşıtlarımın en yakın dostu olacağım.”

Siyaset babadan miras: Miray Ercan siyasete İstanbul’da Kırat’la döndü

Geçmişte… Adalet Partisi’nin son dönemiyle Doğru Yol Partisi’nde siyaset yapıp da rahmetli Cafer Ercan’ı tanımayan yoktur.

2014 yılında vefat edene kadar rahmetli Süleyman Demirel’in yanından hiç ayrılmadı. Başta Bursa ve İstanbul olmak üzere pek çok ilde DYP’nin teşkilatlanmasına öncülük etti.

Kızı Miray Ercan da, babadan geçen genlerinin etkisiyle siyasetin hep içinde oldu. DYP’deki üyelik günlerinin ardından, 2 yıl önce merkez sağın yeni adresi gördüğü İYİ Parti’ye katıldı.

Fakat..

Oradaki varlığı çok uzun sürmedi ve İYİ Parti’ye girmesiyle ayrılması bir oldu.

Daha çok…

İstanbul’da yaşadığı için uzun süredir görüşemiyorduk, ama DP’nin Bursa iftarına gelen Miray Ercan’ya sohbet ederken, 6 ay önce DP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak siyasete geri döndüğünü öğrendik.

Hedefi 2028 koyup, şunu söyledi:

Demokrat Parti’yi canlandıracağız.”

Gürsu Bağımsız Adayı Şefikoğlu çekildi

Gürsu’da… Futbolcu, antrenör , tarım kooperatifi yöneticisi olarak izi var. Halit Şefikoğlu 31 Mart için AK Parti’den Gürsu Aday Adayı oldu. AK Parti’nin Belediye Başkanı Mustafa Işık’la devam kararı alınca da Bağımsız adaylığını açıkladı.

Sohbet ederken…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı üzerine, tek istikamette hedefe kilitlenmek için AK Parti lehine” adaylıktan çekildiğini açıkladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X