Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Türkoğlu’nun önceliği yaşam: Yeşil, yaşanabilir, katılımcı ve akıllı Bursa!

Köşe Yazısını Dinle

Kampanyaya talihsiz başladı… İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, 31 Mart yerel seçimi için İYİ Parti Büyükşehir Adayı gösterildikten sonra kalp sorunu yaşayınca stent takıldı.

Bu da…

Hem sahaya çıkmasını geciktirdi, hem sağlık açısından zorlandığı için alışılmış performansını etkiledi.

Ziyarete geldiğinde…

İYİ Parti Büyükşehir Adayı Selçuk Türkoğlu önce, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kendisiyle ilgili “kafayı bana takmış” sözüne cevap verdi:

Ben kafayı Sayın Alinur Aktaş‘a veya bir başkasına değil, Bursa’nın kötü yönetilmesine takmış biriyim. Benim derdim sadece ve sadece Bursa.”

Ardından…

İYİ Parti İl Başkanlığı’nda oluşturulan Ar-Ge Komisyonu’nun 3 yıllık çalışmasıyla hazırlanan Bursa için 100’den fazla projeyle ilgili bilgiler verdi.

Özellikle…

Bursa’da yaşam öncelikli projelerini “Yeşil, yaşanabilir katılımcı ve akıllı şehir Bursa” olarak tanımladı. Hazırlıklarını da “Dirençli şehir, bilimsel kentlileşme, ulaşan Bursa, sosyal belediyecilik” gibi temel konularla özetledi.

Bu kapsamda…

Bursa’nın halen kent anayasası hükmünde Çevre Düzeni Planı olmadığına dikkat çekerken; Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik’i de kapsayacak şekilde 2050 vizyonlu Çevre Düzeni Planı hazırlayacak.

Acilen Doğal Afet Acil Eylem Planı yapacak. Yunuseli Havaalanı’nı kentin toplanma merkezi olarak düşünüyor.

Hafif raylı sistemi geliştirip ilk etapta 24 kilometrelik ve 16 istasyonlu hatla derin metro planlıyor.

Önemsediği konulardan birini “Yıkılan Atatürk Stadyumu yerine yapılan Millet Bahçesi’ni, 200 bin kişilik Atatürk Kent ve Kültür Meydanı olarak düzenleyeceğiz” diyerek açıkladı.

Yanı sıra…

Düzensiz göçe göz yummayacak. Bursa’nın değerleri olan kestane, havlu, bıçak, zeytin, siyah incir, şeftali, ipek, kaplıca, Karagöz-Hacivat ve Bursaspor markalarını Bursa Markaları Enstitüsü ile yaşatacak.

 

Gemlik’e uluslararası marina, Uludağ’a spor kampı

Kent yaşamına ilişkin… İYİ Parti Büyükşehir Adayı Selçuk Türkoğlu’nun iki özel projesi var. İlkini şöyle açıkladı:

Bursa ve İznik’e turist getirecek Cruise gemilerinin yanaşabileceği, yatların bağlanacağı, sosyal tesisleri olan büyük ticari marina.”

İkincisi şu:

Uludağ’da; Bursaspor ve talep eden yerli-yabancı spor kulüplerine futbol sahaları, spor salonları, atletizm pistleri, konaklama tesisleriyle tatil köyü konseptinde kamp alanı.”

 

İnsani su hakkı ücretsiz olacak, kendi evini yapmak isteyene arsa verecek

Geçmişte… Yerel seçimlerde çılgın proje olarak adlandırılan vaatler olurdu. İYİ Parti Büyükşehir Adayı Selçuk Türkoğlu, farklı bir stratejiyle kent yaşamı ve insana dokunan projeler çalıştı.

Örneğin, su için vaadi şu:

Bir insanın yaşaması için gerekli olan aylık su kullanım hakkı, evrensel hesaplamalara göre yarım ton ile 1 ton, yani 1 metreküp arası. Biz Allah’ın verdiği suyun her ay 1 tonundan ücret almayacağız.”

Şunu da ekledi:

1-10 metreküp su tüketim bedeline de yüzde 50 indirim yapacağız.”

Yaşamın bir başka etkeni barınma planı da şu:

Büyükşehir Yasası ile belediyeye devredilen yapılaşmaya uygun arazilerin uygulama imar planlarını yapacağız. Buralarda üretilecek arsaları, evi olmayan, ama kendi evini yapmak isteyen vatandaşlarımıza 5 yıl içinde evini yapmak şartıyla makul fiyatlarla vereceğiz.”

 

Türkyılmaz’dan Kılıçdaroğlu’na vefa

Hayri Türkyılmaz… 10 yıllık Mudanya Belediye Başkanlığı döneminde Ankara’ya her gidişinde CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederdi. Kılıçdarığlu da davetleri kırmaz, her fırsatta Mudanya’ya gelirdi.

Kılıçdaroğlu artık CHP Genel Başkanı değil. Aday gösterilmeyen Türkyılmaz’ın da görevi önümüzdeki hafta sona erecek.

Ayrılmadan…

Tirilye Taş Mektep’teki sergi salonuna Kemal Kılıçdaroğlu adını verip vefa gösterdi.

 

Muhtarlık heyecanı: Mahallenin adını değiştirip Setbaşı’nı geri getirecek

Fatih Kapuci’yi… Anavatan Partisi Gençlik Kolları’nda, efsane başkan Şenol Kul döneminde tanıdık. 10 yıl Büyükşehir’de, 20 yıl Nilüfer Belediyesi Özel Kalem’de görev yaptı. Halen de Nilüfer Belediyesi Emeklileri Derneği Başkanlığı sürüyor.

Şimdi de…

Mahalleden gelen istekle Kurdoğlu Mahallesi Muhtar Adayı olarak komşularından oy istiyor. Gençlik siyasetinden gelen, bürokrasiyi bilen bir aday olarak da heyecanlı.

Özellikle…

Setbaşı’nın aslında Bursa için marka semt olduğunu vurgularken, “Seçim sonrası, Kurdoğlu olan mahallemizin adının Setbaşı olarak değiştirilmesi için şimdiden girişimlere başladık” dedi.

Türkiye’de bir ilk olarak, deprem bölgesinden kardeş mahalle bağı kuran Kurdoğlu Mahallesi Muhtar Adayı Fatih Kapuci’nin turizm projesi de var:

Yeşil-Irgandı turist yaya yolu oluşturulacak.”

 

Beraber siyaset yaptılar, şimdi rakipler

ANAP’ın… Güçlü olduğu yıllarda, Osmangazi İlçe Gençlik Kolu Başkanı Önder Ersoy’du. Aynı dönem, ANAP Nilüfer Gençlik Kolu Başkanı da İbrahim Tugay Ateş’ti.

İki isim, 38 yıldır arkadaşlar, ama 31 Mart yerel seçiminde farklı partilerin Osmangazi Adayı olarak karşı karşıya geldiler.

Önder Ersoy seçime DP Osmangazi Adayı olarak girerken, İbrahim Tugay Ateş de Zafer Partisi Osmangazi Adayı olarak yarışacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X