Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ulaşımda kilit Karacabey’de: 2 kıtadan 2 otoyolun kavşağı!

Biri… Hem sanayi, hem kentleşme, hem de nüfus ve ekonomi olarak en gelişmiş iki bölge olan Marmara ve Ege’yi birbirine bağlıyor.

İstanbul’dan başlayıp Bursa’dan geçerek İzmir’e ulaşacak otoyolun Gemlik’e kadar geldi, yılsonunda da Bursa Çevre Yolu’na bağlanacak.

Bu güzergâhtaki İzmit Körfezi üstüne yapılan Osmangazi Köprüsü çok görkemli oldu, ulaşımda süreyi azalttığı için büyük kolaylık getirdi.

Gerçi…

Yolun Bursa’dan sonraki güzergâhında yer alan Karacabey bölgesinde arazinin elde edilmesi tercihleri ve bunun sonrasında kamulaştırma anlayışı kaynaklı sıkıntılara dayalı yargı kararı var, ama bu uzlaşma ile çözülebilir.

O bakımdan yolun yapımı aksasa bile devam edecek.

Diğeri…

İstanbul’dan sonra, Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayacak olan Çanakkale 1915 Köprüsü ile birlikte start verilecek olan Anadolu Otoyolu.

O yol da…

Ankara’dan başlayıp bir koldan İzmir’e, diğer koldan Bursa’ya gelecek. Yol üzerindeki ilk kavşak Sivrihisar olacak.

Ardından…

İstanbul’dan gelecek otoyolla Bursa Çevre Yolu’nda birleşecek olan Anadolu Otoyolu devamında Karacabey’den ayrılıp Bandırma üzerinden Çanakkale 1915 Köprüsü’ne ulaşacak ve oradan geçip Avrupa’ya çıkacak.

O bakımdan…

Hem İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu için, hem Ankara-Bursa-Çanakkale Otoyolu için en kritik kavşak noktasını Karacabey oluşturuyor.

İşte…

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’la sohbet ederken buna dikkat çekti ve şunu söyledi:

Çok yakında Karacabey, iki önemli otoyolun kavşağı haline gelecek. Bu da Karacabey’i ulaşım açısından çok stratejik bir nokta yapacak.”

Şunu vurguladı:

Devam eden otoyolun Bursa-İzmir arasında Bursa bölgesini ilgilendiren 2 önemli çıkış var. Çıkışlardan biri Karacabey, diğeri Susurluk olacak.”

Şöyle devam etti:

Çanakkale 1915 Köprüsü yapıldıktan sonra Avrupa’dan gelenler artık İstanbul üzerinden değil, Karacabey üzerinden Anadolu’ya çıkabilecekler.”

Üzerinde durduğu nokta şu:

2 kıtada 2 önemli otoyolun kavşak noktasında yer aldığı çok stratejik hale gelen Karacabey’i bu yakın geleceğe hazırlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar ve planlamalar bu hedefe yönelik.”

Şu mesajı verdi:

Çok kısa bir süre sonra bambaşka bir Karacabey görülecek. İşte o zaman bu stratejik kavşak görevine hazır olacağız.”

 

Hurşut Meriç golleri Karacabey için atacak

 

Futbolda yıldızı Gençlerbirliği’nde parladı, Süper Lig’in en hızlı ve güçlü kanat oyuncusuydu. Çeşitli kulüplerin ardından geçen sezonu Bandırmaspor’da geçiren Hurşut Meriç son dakika sürpriziyle Karacabey Birlikspor’a transfer oldu.

Kadrosuna Manisaspor’dan Uğur Koçak’ı da katan Karacabey Birlikspor böylece iddialı hale geldi.

Kulübün Onursal Başkanı olan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan sohbetimizde, “23 yıl önce mücadele ettiğimiz 3. Lig’e döndük, şimdi hedef 2. Lig” dedi.

Karacabey Stadyumu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin desteğiyle, gece maçı bile yapılabilecek şekilde yenileniyor.

 

Karacabey’de yerin altı da, üstü de şantiyeye döndü

 

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan 2 yıldır görevde. Fakat yaptıklarını anlatırken önümüze öyle bir iş listesi koydu ki, Karacabey gibi bir kent için neredeyse 22 yıllık süreci kapsar.

Gördüğümüz şu:

Yılların tarım üreticisi Karacabey’in geleceğine yönelik turizm hedefi doğrultusunda yerin altında da, üstünde de büyük bir çalışma var.

İlk olarak…

Bursa Büyükşehir Belediyesi programına 270 milyon liralık altyapı yatırımını aldı. 3 yıl içinde gerçekleştirilecek projeyle Karacabey’in içme suyundan yağmur suyu ve kanalizasyona kadar tüm altyapı şebekeleri yenilenecek.

Bununla birlikte…

Karacabey’in yalnızca soğan, pancar, domates gibi ürünlerle anılır olmaktan çıkması, turizmi keşfetmesi için yeni projeler geliştiriliyor.

Gemlik ve Mudanya gibi Karacabey’in de bir sahil kenti olduğunu, üstelik en güzel kumsalın bu bölgede olduğunu ortaya koyacak projeler geliştirildi.

Bu kapsamda…

Malkara sahil düzenlemesi önümüzdeki hafta açılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de önemsediği Karacabey Boğazı-Yeniköy sahil düzenlemesinde aquapark ve barınaklar da olacak.

Kurşunlu’ya yapılan Kadınlar Plajı ile birlikte sahil düzenlemesi vizyon proje olarak kabul ediliyor.

Karacabey Boğazı’nın tanıtımı için de Longoz Yarı Maratonu düzenlendi.

25 Eylül’de koşulacak yarı maratonun tanıtımı milli atletlerin katılımıyla yarın Karacabey Boğazı’nda düzenlenecek toplantıyla yapılacak.

Ayrıca…

Tamamlanan hizmetlerden Modern Hayvan Pazarı yarın açılacak. Eski Karaağaç’taki Leylek Şenliği’nin turizme kazandırılmasını sağlayacak tesislerin de resmi açılışları yapılacak.

 

Deniz ve termal su Karacabey’de buluşur mu?

 

Karacabey Boğazı’ndaki sahil düzenlemesi yanında, bölgenin en güzel kumsalını herkese tanıtacak özel vizyon projeleri de gündemde.

Bunlar arasında…

Karacabey Boğazı’nda deniz ve termal suyu buluşturmak var.

Hedef doğrultusunda…

Karacabey Belediyesi ve Jeotermal Enerji birlikte sahil bölgesinde sıcak su sondajları planladı. Hedeflenen sonuç alınabilirse, turizm çeşitliliği açısından deniz ve termalin buluştuğu müthiş bir bölge ortaya çıkacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Karaburun’a özel ilgi

 

​Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün engelli memur adayları kura çekimi vardı. Tören nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan güncel konulara yönelik önemli bir konuşma yaptı.

Engelli memur adaylarına seslenirken de, “Bursa Milletvekilimiz Sayın Bennur Karaburun da aramızda” deyip kendisini işaret etti. Erdoğan çıkışta da Karaburun’un yanına gidip elini sıktı ve hatırını sordu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X