Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ulaşımda moral veren haber: Şehir Hastanesi metrosu inşaatı başlıyor

Köşe Yazısını Dinle

Haberi… Salı günü yaptığımız ve olay.com.tr’den yayınlanan röportaj sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş verdi.

“Şehir Hastanesi hattı için çalışma başladı. Yakında Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla temel atacağız.”

Bu sözleri duyunca heyecanlandık.

Çünkü…

15 Ekim 2020’de davet yöntemiyle ihale kararı alındığını, 4 firmanın katıldığı 27 Ekim’deki ihalede en iyi teklifi 1 milyar 607 milyon 824 bin lirayla Söğüt İnşaat-Taşyapı İnşaat ortaklığının verdiğini bu sütunlardan duyurduk.

1 Aralık günü de Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün’ün ekibiyle gelip güzergahta inceleme yaptıklarını aktardık.

İşte…

Ulaştırma Bakanlığı’nın Bursa’daki ilk raylı sistem yatırımı olan Bursaray’ın Emek’ten Balat ve Şehir Hastanesi’ne Uzatılması Projesi’nde yeni süreci Başkan Aktaş şöyle açıkladı:

“Çalışmaya Emek’ten başladık. Haritalama yapıldı, yol üzerinde panellerde çalışma oldu. Şimdi yol aksını değiştireceğiz.”

Şu uyarıyı da yaptı:

“Yeraltına girileceği için trafiğe bir miktar olumsuz yansımaları olacak. Onu da bertaraf edecek farklı formüller bulduk. Onların da altyapılarını hazırladıktan sonra süreci başlatacağız.”

Projeye gelince…

Temel atma töreni hazırlıklarının başladığı Şehir Hastanesi Metrosu için tamamı yeraltından 6.1 kilometre hat yapılacak. Hat sonuna da 100 araçlık parklanma alanıyla 7 hatlı ve 14 bin metrekarelik atölye planlandı.

Güzergahta…

Yerin 20 metre altında 120’şer metrelik 4 istasyon ve 14 kurb inşa edilecek.

Çevre Yolu Viyadüğü ile Hızlı Tren Viyadüğü altından geçecek olan ve aç-kapa yöntemiyle yapılacak metro hattı 3 etaptan oluşacak.

Buna göre…

Geçit-Cami istasyonları arası 720 metre, Cami-Hızlı Tren Garı istasyonları arası 1.520 metre, Gar-Şehir Hastanesi istasyonları arası da 1.450 metre olacak.

Emek İstasyonu’ndan sonra yeraltına giriş de yüzde 4.49’la en yüksek eğimi oluşturacak.

 

Mudanya Yolu güzergahı değişecek

Temel atma hazırlığı başlayan Şehir Hastanesi Metrosu hattı, Emek çıkışından sonra yeraltına girerken tüneller aç-kapa yöntemiyle yapılacak.

O nedenle…

Geçit’ten Hızlı Tren Garı istasyonuna kadar olan yaklaşık 2.5 kilometrelik bölümün inşaatı en çok Mudanya Yolu trafiğini etkileyecek. Bu sürecin yaz aylarına rastlaması ise sıkıntıyı arttıracak.

O bakımdan…

Mudanya Yolu’nda kazılacak bölümlere alternatif güzergah çalışmaları sürüyor.

 

Bursa onun enerjisini de, zarafetini de unutmayacak: Erhan Keleşoğlu

Mayıs 1983’te… Hüsamettin Örüç başkanlığındaki ANAP İl Yönetim Kurulu’nda İl Sekreteri olarak siyasete adım attı.

Erhan Keleşoğlu gibi bir İl Sekreteri bir daha görmedik. Teşkilatlanırken partinin tüm bürokratik yükünü omuzladı.

1983 seçiminde milletvekili aday adayı oldu, ama o dönem kimlerin aday olabileceğine karar veren Milli Güvenlik Konseyi onu Keleşoğlu’nu veto etti.

1988’de DYP’ye geçti. 1989 Mart’ta DYP’den aday olup ilk Osmangazi Belediye Başkanı seçildi.

Yeni kurulan bir ilçenin kurucu başkanı olarak çok emek verdi. Belediye Meclisi çalışma raporunu reddettiğinde çok üzüldü, ama Osmangazi’ye çok hizmet etti. Bir dönem de SÜTAŞ’ta genel müdürlük yaptı.

Enerjisi, nezaketi, zarafetiyle iyi bir dost oldu.

Son yıllarda rahatsızdı. Bazen Bursa’da, bazen kadim dostu Zeki Eke’ye komşuluk ettiği Mersin Anamur’da yaşardı. Gece, vefatını duyunca çok üzüldük.

Allah’tan rahmet diliyoruz.

 

Kulaklağını tak, müzeyi rahat gez

3.5 yıl önce… Çin gezimizde, her kentteki programda önce müze ziyareti vardı. Çok güzel Türkçe konuşan Çinli rehberimiz, kulaklarımızı veriyor, biz de onun söylediklerini biraz uzağında kalsak bile çok rahat dinliyorduk.

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya armağanı Panorama 1326 Fetih Müzesi rehberli ziyaretlerde kulaklık uygulamasına geçince görünce aklımıza o deneyim geldi.

Müzede büyük rahatlık.

 

Gamze Pamuk Ateşli, ekranda Perinçek’e söyledikleriyle gündem oldu

Onu… CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolu Başkanı olarak tanıdık. Gamze Pamuk Ateşli 2018 kurultayında Kılıçdaroğlu listesinden CHP Parti Meclisi Üyesi seçildi.

O süreçte…

Olay Televizyonu’ndaki programda zaman zaman ağırladık. Bu dönem İstanbul merkezli yayınların aranan isimlerinden biri oldu.

Perşembe akşamı…

Haber Global kanalında Buket Güler’in sunduğu programa katıldı. Konuklar arasında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de vardı.

Bir ara…

Perinçek-Ateşli polemiği çıkınca, Bursalı genç avukatın beklenmedik sözleri siyasi kulislere damga vurdu:

“Aslında ben sizi öyle bir çizgide görüyorum ki, olur da Sayın Devlet Bahçeli siyaseti bırakırsa MHP’nin başına geçebilirsiniz. Şu an çok uygun bir pozisyonunuz var.”

Perinçek ise “MHP’nin başına geçmek benim için şereftir” cevabı verdi.

 

Bulgaristan seçimi Bursa’nın elinde

Son günlerde… Bulgaristan’da Türklerin yaşadığı yerlerden konuklar Bursa’da belediye başkanları ve göçmenlerle ilgili sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyorlar.

Son olarak…

Mestanlı ve Cebel belediye başkanları Balkan Göçmenleri Federasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu’na gittiler. Konu, Bulgaristan’da 4 Nisan’daki seçimlerdi.

O seçimin kaderi Bursa’daki çifte vatandaş seçmenin elinde.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X