Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ulaşımda öncelik projelerini Gürkan açıkladı: Trafiği rahatlatan kavşaklar

Köşe Yazısını Dinle

Gazeteci olarak… En keyif aldığımız şey, Bursa’nın yatırımlarını konuşmak, kente dair proje tartışmalarının içinde olmak. Hele konuk iktidar partisinin Bursa’daki en yetkili temsilcisi olunca bu keyif artıyor.

Nitekim…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın İl Medya Tanıtım Başkanı Cemile Yiğit ile başkan yardımcıları Ferhat Erol ve Osman Doğruyol’la birlikte Olay’a ziyareti de böyle oldu.

Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ın odasındaki sohbetin başında, “Ankara’da görüştüğünüz Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Bursa’ya neden şaşı bakıyor?” diye sorduk.

Gürkan da…

“Ulaştırma Bakanımızla biz zaman zaman görüşüyoruz, ama kamuoyuna yansımıyor. Gitmeden önce de görüştük. Ziyaret sonrası Bakan Yardımcısı Bursa’ya geldi” diye başladı ve şunu söyledi:

“Ulaştırma Bakanımız Bursa’ya sık gelmediği için böyle bir izlenim oluşuyor, ama bir sorun yok, ilgisi yüksek.”

Sonra da…

“Ulaşım projelerinin önceliklerini yeniden belirledik” dedi ve devam etti:

“Büyükşehir Belediyemizin gündeminde, trafiğin sıkıştığı noktalar olarak Beşyol ve Adliye kavşakları var. Bunlar başlıyor.”

Görüşmede ele alınan öncelik projelerini sıraladı:

Bir…

“Kentin batısına doğru gelişen bölge olan Beşevler-Çalı-Hasanağa bölgesinde trafik çok şişiyor. Çalı-Hasanağa arası 9 kilometrelik genişletme projesi hazırlanıyor. Bu bölgenin otoyol bağlantısı da öncelikli proje kapsamında.”

İki…

“Otoyol-Görükle’den gelen yolun Hasanağa bölgesine geçişinde düzensizlik yaşanıyor. Burada İzmir Yolu üzerine yonca yaprağı kavşak yapılacak.”

Üç…

“TEKNOSAB’da ilk fabrikalar 2022 ilk aylarında üretime başlıyor. Bölgeden günde 2 bin TIR çıkacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle hem TEKNOSAB, hem DOSAB otoyol bağlantıları öncelik gündeminde.”

Dört…

“Acemler bölgesini Soğukkuyu-Yunuseli-Dereçavuş güzergahından otoyola bağlayacak projeyi Büyükşehir hazırladı, Ulaştırma Bakanlığı inceliyor.”


Otoyolun düğüm noktasına proje incelemesi

Otoyolda… Ankara yönünden gelen araçlarla İstanbul-Yalova yönünden gelen araçlar Çağlayan Köy’de kesişiyor.

Üstelik…

Kesişme öncesi, Ankara yönünden gelen araçlar iki şeritli viyadüğe girdikleri için özellikle akşam saatleri ciddi bir trafik yığılması yaşanıyor.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, bu noktada trafiği rahatlatmak için viyadük geçişine yeni bir projeyi Ulaştırma Bakanlığı’nın incelediğini açıkladı.


Mahkeme kararına karşın devam eden metro inşaatını Gürkan açıkladı

Sohbette… Olay Medya’yı ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’a, CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın “mahkeme kararına karşın Şehir hastanesi Metrosu inşaatında çalışmaların devam ettiği” açıklamasını anımsattık.

Önce bilgi düzeltmesi yaptı:

“Projeyle ilgili iki iptal kararı var. Birincisi Danıştay’dan. İkincisini İdare Mahkemesi verdi. Bu karara Danıştay’da itiraz ediliyor.”

Sonra da…

İnşaatın nasıl devam ettiğine ilişkin yasal düzenlemelere dayalı teknik açıklama yaptı:

“Usul, elbette mahkeme kararına uymayı gerektirir. Ancak, bu tür idari davalara yönelik olarak yükleniciye verilen 1 aylık iş bitirme süresi var. 1 aylık sürede yarım kalan elzem işlerin bitmesi gerekiyor.”

Şunu da ekledi:

“Bursaray Şehir Hastanesi hattında tespit edilen çalışma, işte o sürenin kullanımı. Yani, yasal çalışma.”


Şehir Hastanesi Metrosu seçime kadar bitecek

İlk ihalede… İnşaat bitimi için 1460 gün, yani 4 yıl süre verilmişti. İkinci ihalede süre 700 güne, yani 23.5 aya indi.

Süre 2 yılın altına inerken müteahhite yeni iş makineleri aldırıldığını anımsatan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan hedefi açıkladı:

“Yargı süreçleri tamamlanmadı. İdare Mahkemesi kararını Danıştay kaldırabilir. Hedefimiz yerel seçime kadar Bursaray Şehir Hastanesi hattını bitirip açmak.”


Davut Gürkan: Hızlı trende Bursa’ya mahcup olduğumuzun farkındayız

Gerçi… Medya Tanıtım ekibiyle yaptığı Olay ziyaretinde AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’la yeni ulaşım projelerini konuştuk, ama Bursa’nın bir de bitmeyen projesi var.

O da…

Aralık 2012’de “2016 hedefiyle” temeli atılan hızlı tren projesi.

Üstelik, temeli atıldığında Yüksek Hızlı Tren’di, ama yük treni de eklenince YHT’den Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’na, yani hızlı trene dönüştü.

Bir yandan dış kredi arayışları süren, bir yandan Yenişehir-Osmaneli hattında zemin sorunları aşılamayan projenin ne zaman biteceğini de kimse bilemiyor.

İşte…

Bu bitmeyen proje için AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan samimi değerlendirme yaptı:

“AK Parti bugüne kadar bütün projeleri açıklanan tarihten önce bitirdi, ama hızlı trende Bursa’ya mahcup olduğumuzun farkındayız. İlk defa verdiğimiz tarihte bir proje bitiremedik.”

Cumhur İttifakı ‘istişarede’ buluştu

Cumhur İttifakı’nın iki ortağı AK Parti ile MHP arasında Ankara’daki diyaloğun benzeri yakınlaşma Bursa’da da geçerli.

Nitekim…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’la MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı zaman zaman gerçekleştirdikleri buluşmalara yenisini eklediler.

Buluşmaya…

AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mustafa Yavuz ve Osman Şahin’le MHP İl Başkan Yardımcıları Cemal Ersoy ve Gökhan Altun da katıldılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X