Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ulaşımın aksadığı günlerde Bursa’ya umut haberi: Hızlı trende hareket var

Köşe Yazısını Dinle

Gerçek olan şu… Bursa’ya ulaşabilmek için tek seçenek var: Kara yolu. Ne yazık ki, Türkiye’nin dördüncü büyük kenti Bursa’nın başka seçeneği yok.

Havada…

Yenişehir Havaalanı var, ama açıldığı günden beri rantabl kullanmayı bir türlü başaramadık. Şu an da 3 il dışında uçuş yok.

Denizde…

İDO deniz otobüsleriyle başladığı Yenikapı-Güzelyalı seferlerine sonra hızlı feribotlarla araç taşımasını ekledi. BUDO’nun Mudanya İskelesi’nden seferleri denizde rekabet getirdi ve bu da Bursa’nın lehine oldu.

Fakat…

İDO hızlı feribotu durdurduğunu açıkladığında kendimizi ortada kalmış gibi hissettik. Sonrasında, sabah geliş-akşam gidiş kararı aldı ama o da Bursalı için değil İstanbullu için avantaj oluyor.

Bu arada…

İDO’nun Bandırma seferlerini de eylülde durdurduğunu vurgulayalım.

O nedenle…

Bursa, sanayisine, üretimine, ihracatına karşın yalnızca kara yoluyla başka kentlere bağlanabilen bir büyük il durumunda.

Onun da, bugünkü kış ve kar koşullarında ne kadar riskli olduğu ortada.

Bu durumda…

Ulaşım yönünden böylesine talihsiz olan Bursa için umut hızlı trenle raylı ulaşımda. 2012’de büyük umutlarla başlayan bu proje ne yazık ki umutsuzluğa dönüşmüştü ki, dış kredi ve sonrasında gelen haberler körelen umutları yeniden yeşertiyor.

Nitekim…

Gelen haberlere göre, Yenişehir bölgesinde, Kalyon İnşaat şantiyesinde çalışacak eleman alımı için duyuru yaptı. Aynı bölgede alt yüklenici olan Duygu İnşaat da durduğu menfez ve köprülerin yapımına yeniden başladı.

Yanı sıra…

Geçit’te, Bursa Garı’nın yapılacağı yerde Mudanya Yolu’nun üstünden geçen hızlı tren viyadüğünde de hareketlenme görülüyor. Tek-tük de olsa beton kiriş taşıyan TIR’ları yoldan geçenler ilgiyle izliyorlar.

Kısacası…

Kar nedeniyle şu günlerde arazide sorun olabilir, ama atılan bu küçük adımlar büyük umutları canlandırıyor.

Umarız bu umutlar yeniden kırılmaz.

Kalyon’un Almanya siparişleri belli oldu

Dış kredi sorununun çözülmesinden sonra gözle Yenişehir-Osmaneli hattında ve dolayısıyla müteahhidi Kalyon İnşaat’ta. O da, Yenişehir Şantiyesi için eleman alımı duyurusuyla ilk adımı attı.

Bununla birlikte…

Kalyon’un malzeme için Almanya’ya verdiği siparişler de belli oldu:

Çeşitli geometrilerde 147 makas, yedek parça ve ek ray malzemeleri.

Bu da umudu arttıran bir başka gelişme oldu.

Bursa önlemini aldı, kar kâbus olmadı: Büyükşehir yolları açık tuttu

Bir kere daha tekrarlayalım… Son yılların en şiddetli kışını yaşıyoruz. Artık unuttuğumuz ve yağmayınca kuraklık tehlikesi yaşadığımız kar kenti kapladı.

Üstelik…

İstanbul kar kâbusu yaşarken, Bursa bunu sıkıntı yaşamadan atlattı.

Bunda…

Öncelikle Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın meteoroloji uyarılarını alıp erken harekete geçmesi ve kurumlara alarm vermesi çok önemli. İlk defa, önceden önlem alındı, yararını da gördük.

Yine…

Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Alinur Aktaş’a da teşekkür etmek gerekir. Öncelikle yolların açık kalması için gece-gündüz özverili çalışma sayesinde Bursalılar yolda kalmadılar.

Yanı sıra…

İstanbul’a araç girişleri durdurulunca, başka kentlerden yola çıkıp Bursa Terminali’nde kalanlara bile yardım edildi.

Bursa…

Tehlikeyi görüp önlemini yapmanın ve planlı çalışmanın avantajını yaşadı.

Yıldırım’dan gençlerin içini ısıtan sıcak çorba

Pencereden,,, Kar yağışını izleyip kar manzarası izlemek hoş, ama bu soğuk havalarda yaşanan sıkıntılar da ortada.

O sıkıntıları gidermeye yönelik girişimlerse insanın içini ısıtıyor.

Yıldırım Belediyesi’nin Bursa Teknik Üniversitesi öğrencilerine şu soğuk günlerde her gün 300 sıcak çorba dağıtması da bu güzel hareketlerden biri.

Öğrenciler Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorlar.

Metin Kaplan’a yoğun bakımda ziyaret

Bursa’da… 1980 öncesi Ülkücü Hareket liderlerinden olan, son dönemde yazdığı kitaplarla tanınan ve pek çok ilde konferanslar veren Metin Kaplan yakalandığı Covid virüsü nedeniyle Şehir Hastanesi Yoğun Bakımı’nda tedavi altına alındı.

Aynı zamanda şeker hastası olduğu bilinen Kaplan’ı dün İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ziyaret etti.

Biz de Metin Kaplan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X