Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ulaştırma Bakanları sıra Bursa’ya gelince neden ‘cimri’ davranıyor?

Köşe Yazısını Dinle

Yazı için klavye başına oturduğumuzda haberi geldi… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın test sonucunun pozitif çıktığını ve kendisini evde karantinaya aldığını öğrendik.

O nedenle, Başkan Aktaş’a geçmiş olsun diyerek başlamak istiyoruz.

Konumuza gelirsek…

20 gün önce Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu geldiğinde, programında Şehir Hastanesi Metrosu temel atma töreni vardı.

Oysa…

Uzun süredir yolunu gözlediğimiz Karaismailoğlu’ndan Bursa için çok daha fazla beklentilerimiz vardı.

Örneğin…

Konuşmasında sürekli “Yüksek Hızlı Tren” vurgusu yaptığını bu sütunlardan tören günü aktardığımız Ulaştırma Bakanı, konuşma metnindeki yanlışı gittiği her yerdeki konuşmalarında sürdürdü.

Bu bile…

Bakan’ın Bursa’ya gelirken ciddi bir hazırlık yapmadığı anlamına geliyor.

Kaldı ki…

Adını yanlış söylese bile, hızlı tren için hiçbir şey söylemedi, hatta dile getirdiği fiziki gerçekleşme oranları da pek kimseyi ikna etmedi.

O gün…

Yani Şehir Hastanesi Metrosu temel atma töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüye geldiğinde, “Bursaray’ı Uludağ Üniversitesi’nden Görükle’ye uzatmak” için de Bakan’dan destek istedi.

Tören alanında…

Bu isteği duymazdan gelen Bakan Karaismailoğlu daha sonra Valilik, AK Parti İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinde de aynı istekle karşılaştı, ama yine umut vermedi ve geçiştirdi.

Dahası…

Aynı ziyaretlerde Bakan’dan Çalı Yolu için de destek istendiği, fakat yine aynı şekilde umut veren cevap alınamadığı kulağımıza geldi.

Aslında…

Bursa’ya duyarsız kalıp cimri davranan ilk Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu değil elbette. Daha önceki bakanlar da ne yazık ki “bakarız, yaparız” deyip kararlı adımlar atmadılar.

Hatta…

Bursa’ya  olan soğukluğun, hızlı trenin temelini atmasına karşın Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde başladığı da hafızalarımızda.

 

AK Parti koordinatörleri yeniden belirliyor

AK Parti’de… Kurultay sonrası Genel Merkez yapılanması başladı.

Geçen dönem Genel Sekreter Yardımcısı olarak da görev yapan Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç bu dönem TBMM’de Bütçe Plan ve Deprem komisyonlarındaki yoğunluğu nedeniyle görev almadı.

Yerel Yönetimler Başkanlığı Bursa Koordinatörü olan Hüseyin Şanverdi’ye ise bu dönem görev verilmedi. Diğer koordinatörler de merakla bekleniyor.

 

Değişim felsefesi: Herkesi birleştirip kimseyi ayrıştırmadan siyaset

Siyasete yabancı değil… Türkiye Değişim Hareketi İl Başkanı Bülent Çelik bir dönem AP İl Başkanlığı yaptı, Seçim İşleri Başkanı olarak AP Genel Merkezi’nde görev aldı.

3 ay önce istifa ettiğinde Mustafa Sarıgül’ün daveti geldi ve kendini bir anda TDP Bursa İl Başkanı buldu.

Ziyarete…

Teşkilat Başkanı Metin Arslan, Seçim İşleri Başkanı Yakup Erdem, Genel Sekreter Özlem Yerlikaya, İl Başkan Yardımcıları Abdi Şahin ve Adem Ölmez, İl Disiplin Kurulu Başkanı Orhan Koçak’la geldi.

Önce şu bilgiyi verdi:

“İznik, Gemlik, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Gürsu, Nilüfer ilçelerimizi oluşturduk. Ağustosa kadar il kongremizi tamamlayıp seçime hazır olacağız. Sonrasında ilçe teşkilatlarımız devam edecek.”

Gözlemi şu:

“Genel Başkanımız Sayın Mustafa Sarıgül’e büyük bir sevgi ve teveccüh var. Her yerde ilgi görüyoruz.”

Mesajı da şu:

“İktidar olacağız. Sağ elimizi sol elimizle birleştireceğiz. Kimseyi ayrıştırıp ötekileştirmeden, ırkçılık yapmadan milletimize hizmet edeceğiz.”

 

TDP İl de Şehreküstü hazırlığı yapıyor

Bursa’da yepyeni bir dönem başlatan TDP İl Başkanı Bülent Çelik, il başkanlığının Şehreküstü bölgesinde olacağını vurgularken, özel bir hedefe de dikkat çekti:

“Belediyecilikte sembol olmuş bir genel başkanımız var. O nedenle, genelde iktidar olma hedefi yanında, belediyeler için de iddialıyız. Kadromuzda Bursa’ya hizmet edecek çok değerli arkadaşlarımız var.”

 

Sıcak mesaj: Milletvekili Kılıç hayvanseverlerle can dostları besledi

Ne yazık ki… Kentlerimizin kaderi olarak kabullendiğimiz gerçekler arasında, sayıları giderek artan sokak hayvanları var.

Gerçi…

Zorunlu nedenlerle hayvanını sokağa bırakmak zorunda kalanlar oluyor elbette, ama gerçek olan şu ki büyük çoğunluk hevesini aldığı için, ya da çocuğunun özenmesiyle sahiplendiği hayvana ilgisi azaldığı için sokağa bırakıyorlar.

Bununla birlikte…

Kent dışı alanlarda doğada yaşayan hayvanların sayıları da çok fazla.

Beslenmekte büyük sıkıntı yaşayan, buna karşın hızla üreyen can dostlarla ilgili olarak belediyeler son dönemde önemli çalışmalar yapıyorlar.

İşte…

Böyle bir çalışmaya AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da katıldı ve hayvanseverlerle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin Gölyazı girişindeki besleme noktasında can dostlara mama verdi.

Bu da, sıcak mesaj oldu.

 

İhtiyacı olana yardım, çocuğa oyun

Her hafta sonu… Kızılay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu ve Gönüllüler ihtiyacı olana yardım götürmek için Bursa’nın her yanına dağılıyorlar.

Geçen hafta…

Gürsu’nun köylerinden Adaköy’de ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Ev ev ihtiyacı olanlara yardım götüren Kızılay yöneticileri, sokaktaki çocukların oyunlarına katılarak onlara da mutluluk verdi.

Kızılay’ın şefkatli eli o gün can dostlara da uzandı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X