Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ülke bursuyla Londra’da ekonomi okudu, hizmet için de siyasete girdi

Köşe Yazısını Dinle

Genç bir kadın sanayici… İlkay Yıldırım üniversiteyi İngiltere’de okudu ve University of London’dan mezun oldu.  Ekonomi eğitimini de Londra’da aldı.

Gerçi…

Bursa’da yaşıyor, ama ailesi Yalovalı. 7 yıl önce Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde, otomotiv sektörü için hammadde üreten ve 65 kişinin çalıştığı Burpol Polimer’i kurdu.

2020’de BUİKAD’ın Bursa’nın Başarılı Kadın Girişimci Ödülü’nü kazandı.

İşte…

Böyle bir ivmeyle sanayici kadın olarak hızla ilerlerken siyasete girdi. Kararı nasıl verdiğini de sohbetimizde şöyle anlattı:

“Emekçi bir ailenin çocuğu olarak, yurt dışındaki eğitimimi devletimizin verdiği burslarla tamamladım. Şimdi de devletimize ve milletimize hizmet için siyasete katıldım.”

Bu noktada…

Yalova’da lisedeyken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin öğretmeni olduğunu vurgulayıp ekledi:

“Sayın Muharrem İnce’nin çağrısıyla Memleket Hareketi olarak Sivas’tan yola çıktık, şimdi Memleket Partisi olarak il ve ilçe kongrelerimizi tamamlama sürecini yaşıyoruz.”

Üstelik…

Kurucuları arasında yer alması yanında, Genel Başkan Danışmanlığı üstlendi.

18 Eylül’de Ankara’da kurultay yapılacağını anımsattı ve şunu vurguladı:

“Bursa’da geçtiğimiz pazar günü İl kongremiz vardı. Artık seçilmiş bir il başkanımız ve yönetimi var. Gerek il ve ilçe örgütlerimiz, gerek Ankara’da genel merkezimiz bütün bir ekip birbirimize inanarak devam ediyoruz.”

Sanayici kökenli siyasetçi olarak şunları söyledi:

“Partimizin, çok kısa kurultay sürecinde gösterdiği başarıdan gururluyum. Türkiye’nin kurtuluşuna az kaldı.”

Siyasi konum da şöyle özetledi:

“Partimiz, ikinci Kuvayı Milliye Hareketi’dir. Genel Başkanımız Muharrem İnce gücünü Atatürk’ten ve cumhuriyet değerlerinden alıyor. Partimiz de tamamen bu ruhla çalışıyor.”

Mesajı da şu:

“Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini yeniden ele alacağız.”


MHP Bursa’da 7 ille bölge toplantısı yapıyor

Son dönem… MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman önderliğinde sahaya çıkan MHP hafta sonunda 7 ilin katılımıyla Bölge İstişare Toplantısı yapacak.

MHP Genel Merkezi’nin düzenlediği ve Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Yalova’nın katılacağı “Siyasette Yeni Dönem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler” konulu toplantı 5 Eylül Pazar günü saat 13.00’te Merinos Osmangazi Salonu’nda.


10 yıl önceki gibi buluştular, İl Başkanları diyaloğunu sürdürdüler

10 yıldan fazla oldu… 2010’lu yıllarda Bursa’daki siyasi partilerin il başkanları diyaloğu hiç unutulmadı.

O dönem…

AK Parti İl Başkanı olan Sedat Yalçın, CHP İl Başkanı olan Gürhan Akdoğan, MHP İl Başkanı olan Arif Demirören, ANAP il Başkanı olan Orhan Efe periyodik olarak bir arayla gelirlerdi.

CHP İl Sekreteri Ali Küçüksarı’nın organize ettiği buluşmalarda il başkanları kente dair konuları aralarında konuşurlar, Bursa için ortak kararlar alırlardı.

Açıkçası…

Geçmişte yaşanmayan, başka kentte de karşılaşılmayan il başkanları diyaloğu siyasi havanın sertleşmesini bile önledi.

İşte…

10 yılı aşkın süredir yapılamayan bu toplantı, Küçüksarı’nın davetiyle geçen cuma akşamı tekrarlandı. İl başkanlarından Gürhan Akdoğan’ın Bursa’ya gelemediği için katılamadığı toplantıda dönemin anıları konuşuldu.


Sırbistan’ın Sancak’ına Türkiye artık daha yakın

Sırbistan’da… Boşnak ve Müslümanların yaşadığı Yenipazar konum ve hem nüfus yapısı olarak çok önemli.

İşte…

Bu önemli bölgede ikili ilişkilerin daha sağlıklı yürümesi için Türkiye Cumhuriyeti de Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Başkonsolosluk açtı.

Tarihi açılışa…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile katılan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Sırbistan Dostluk Grubu Başkanı Dr. Mustafa Esgin coşkuyla karşılandı.


Bursalı genç  atlet, 2 ay içinde hem Avrupa hem Dünya şampiyonu oldu

Açıkçası… Son dönemde ülke olarak sportif başarılarla seviniyoruz, ama Bursalı genç atlet Berke Akçam’ın elde ettiği büyük başarı göğsümüzü daha da kabarttı.

Çünkü…

Genç atlet, önce temmuz ayında düzenlenen 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda koştuğu 400 metre engelli yarışını kazanıp Avrupa Şampiyonu oldu.

Ardından…

Ağustos ayında bu kez 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda koştuğu 400 metre engelli yarışını da tüm rakiplerini geride bırakıp önde bitirdi ve Dünya Şampiyonu oldu.

İşte…

2 ay içinde gelen ve bu kadar kısa süre içinde kolay ulaşılamayacak olan Avrupa ve Dünya şampiyonlukları sonrası, genç atlet Berke Akçam’la ailesi ve antrenörlerini ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın başarılarından dolayı kutladı.

Ayrıca…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşmesini sağladı.


Sevgi Evi çocukları Anıtkabir’e gitti

İlk seferi… 1922 yılında Atatürk’ün emriyle yapılan Zafer Treni, 99 yıl sonra Ankara’dan yola çıkarken Bursa’dan da yolcuları vardı.

O yolculuk ta…

Bursa’daki Rüştü Burlu Sevgi Evi’nden çocuklar da organizasyonla birlikte Anıtkabir’e gidip Atatürk’ün huzuruna çıktılar.

Çocuklara Bursa Felsefe Kulübü Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevleri Vakfı Başkanvekili Diş hekimi Gürkan Kaya eşlik etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X