Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Uludağ’ın güney yamaçlarındaki yoksulluğa merhamet eli uzandı!

Köşe Yazısını Dinle

Şunu artık herkes biliyor… Ülkemizin hangi köşesinde bir afet yaşansa oraya ilk Kızılay ve gönüllüleri ulaşıyor. Yalnızca ülkemizin değil, dünyanın neresinde insanlar felaketle karşılaşsa oraya da ilk Kızılay yetişiyor.

Onun için…

Kızılay’ın halk arasında kara gün dostu bilinmesi ve böyle anılması hiç de boşuna değil.

Üstelik…

Afet hallerinin dışında, özellikle dezavantajlı kişilere ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmada merhamet eli ilkesiyle çalışan Kızılay ulaştırdığı yardımlarıyla halkın hep yanında.

Geçtiğimiz hafta sonu…

Bursa’nın hem ekonomik olarak, hem sosyal ve kültürel olarak geride kalmış yaşam bölgesi olan dağ yöresine büyük bir Kızılay çıkarma yapıldı.

Daha açık söylemek gerekirse…

Kent merkezine göre;  Uludağ’ın arkasında kalan güney yamacındaki büyük yoksulluğa Kızılay’ın merhamet eli uzandı.

Hem de…

Kızılay Bursa İl Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç başkanlığında toplam 46 araç, 136 gönüllü ekibiyle Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık, Keles ilçelerine bağlı köylerde, yardıma muhtaç olarak tespit edilen 668 haneden 461’ine ziyaret gerçekleştirildi.

Bu kapsamda…

Keles’te 12 araç ve 36 gönüllüyle, 175 haneden 116’sına ulaşılıp yüz yüze görüşme yapıldı. Bu görüşmelerde o evde yaşayanların ekonomik durumları gözlendi, ihtiyaçları belirlendi.

Aynı şekilde…

Büyükorhan’da 13 araç ve 33 gönüllüyle, çeşitli köylerdeki 175 haneden 116’sına ulaşılıp sosyal tespit yapıldı. Harmancık’ta 10 araç ve 31 gönüllüyle yürütülen sosyal destek çalışmasında 110 haneden 82’sinde yaşayanlarla görüşüldü.

Orhaneli’nde de 11 araç ve 36 gönüllüyle farklı köylerde aynı anda yapılan çalışmada 121 haneden 102’sinde yaşayanların sosyal durumları tespit edildi.

Benzer çalışmalar…

Kent merkezi ve diğer ilçelerde de sürekli tekrarlanıyor ve sıkıntı yaşayan ailelere sıcak merhamet eli uzatılıyor.

İyi ki Kızılay var.

Kızılay’dan ekmek yapmak için un istediler

Bursa Kızılay’ın… Geçtiğimiz hafta sonu 4 dağ ilçesinin köylerinde yürüttüğü sosyal durum tespiti çalışmasında, Büyükorhan’daki bir ailenin evine de gidildi.

Ziyaret sırasında…

Fiziksel hastalıkları nedeniyle ekonomik sıkıntı ve psikolojik zorluk yaşayan aile ekmek yapmak için un istedi.

Ailenin ihtiyaç duyduğu un çuvallarını Kızılay İl Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç bizzat götürüp teslim etti.

MHP’de yüksek moral: Ayırmadan, ayrıştırmadan Bursa için canla başla

Açıkça söylemek gerekirse… MHP’de moraller ve hedefler hiç bu kadar yüksek olmadı.

Cumhur İttifakı anlaşmasıyla 2019’da Yenişehir’de belediye başkanlığı kazanan MHP bu kez Yenişehir’in yanı sıra Mustafakemalpaşa’da aday çıkardı. İki ilçede AK Parti teşkilatları MHP’ye, diğer ilçelerde MHP teşkilatları AK Parti adaylarına canla başla destek veriyorlar.

Nitekim…

Hafta içinde MHP Yıldırım İlçe Başkanı Kadir Taşçı’nın organizasyonla yönetim ve mahalle başkanları buluşması, en kalabalık ve heyecanı en yüksek toplantı oldu.

MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu’nun da katıldığı toplantıda Taşçı şunu söyledi:

“Sahadaki çalışmalarla girilmedik ev, sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmamak için hemşehrilerimizle bir araya gelip sokağın nabzını tuttuk,”

Mesajı da verdi:

“Vakit; ayırmadan, ayrışmadan Bursa için canla başla çalışma vakti.”

Alinur Aktaş’ın sloganları kapış kapış

Bursalılar biliyor… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 6 yıldır kullandığı, iki sloganı var.

Bunlardan…

“İşimiz Gücümüz Bursa” geçen hafta, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından “İşimiz Gücümüz Türkiye” olarak seçim sloganı açıklandı. Hatta, CHP bu sloganı tescil ettirdi.

Hafta içinde…

AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Hamza Dağ da televizyon programlarında, Aktaş’ın Canla Başla Bursa sloganını Canla Başla İzmir olarak açıkladı.

Gemlik depremi en ciddi uyarı: Zemine ve yaşadığımız yapılara dikkat

Haberi Olay’da var… Televizyonlarda “Gemlik mutlaka taşınmalı. Gemlik, Gebze, İznik Kuzey Anadolu Fayı üzerinde oturuyor ve yer de deniz kumu. Kurtulma şansı yok” uyarısı yapan Prof. Dr. Naci Görür, cuma günü yaşanan Gemlik depremi sonrası da “Bu fay yavaş yavaş stres biriktiriyor” dedi.

Gerçi…

Gemlik’in taşınması konusu spekülasyonlara kurban gitti, ama İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl de, cuma günkü Gemlik depremi ardından Kahramanmaraş depremi yıkımlarının nedenini 7 başlıkta anımsattı.

İşte o 7 başlık:

“Zemin koşulları, malzeme zafiyetleri, konstrüktif zafiyetler, yapı düzensizliklerinin yol açtığı hasarlar, sonradan yapılan bilinçsiz tadilat ve müdahaleler, yıpranmışlık ve bakımsızlık, deprem bölgesine ulaşımda gecikme.”

Görüldüğü gibi…

Bilim bu kadar net ve kurallar bu kadar basit.

Gözü öğretmenliğine engel değil: Gönlü açık

Emre Fencioğlu… Yaşamın her an içinde olan görme engelli bir dostumuz.

Yıllardır…

Sivil toplum örgütlerinde sosyal çalışmalar yapıyor. Kızılay Gönüllüleri arasında insan yaşamına dokunan etkinliklere katılıyor.

Şimdi de…

Ertuğrul Seyhan Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yaşamının ikinci dönemine başladı.  Gönlü açık olduğu için, gözü öğretmenliğine engel değil.

Biz de kutluyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X