Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ümit Özdağ Bursa’da Zafer çıtasını yükseltti: 5 ilçede belediye bekliyor!

Köşe Yazısını Dinle

Sabah… Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı önce basın toplantısında izledik, sonra da olay.com.tr yayınında birlikte olduk.

Gördük ki…

14-28 Mayıs seçimlerinde siyasi inisiyatifi ele geçirmiş olmanın moraliyle Zafer Partisi için yeni hedefler koyuyor.

Örneğin…

Bursa’daki siyasi varlığını ve Bursa hedefini sorduğumuzda şu cevabı verdi:

“Bursa’da en az 5 ilçede belediye başkanlığı almayı hedefliyoruz.”

O ilçeleri saymadı, ama…

“Bursa siklet merkezlerimizden biri olacak” dedi, ilgiyi yorumladı:

“Kadın ve genç seçmenin gösterdiği ilgi Zafer Partisi’ni muhakkak bir yerlere taşır. Çünkü, gençler ve kadınlar siyasetin belirleyicisi oluyorlar. Biz de 18-44 yaş arasında hızlı bir etki sağlıyoruz. 44 yaş üzerinde oy oranımız düşüyor.”

Bu noktada…

Geride kalan seçimde Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ittifakın CHP cephesinde hâlâ konuşulduğunu anımsatınca, seçim sürecinden başladı ve muhalefet için şunu söyledi:

“Zafer Partisi’nin haklı tezlerine karşı bir şey söyleyemeyen Altılı Masa bileşenleri bizi ‘Oyları bölüyorsunuz’ diye suçladılar. Biz olmasaydık Erdoğan birinci turda kazanıyordu. Varlığımız ve politikamız birinci turda seçilmesini engelledi.”

Şunu ekledi:

“Altılı Masa bileşenleri arkadan vurmasaydı Kılıçdaroğlu desteğimizle kazanabilirdi. ‘Aman Ümit Özdağ İçişleri Bakanı olmasın’ diye engellendi.”

Düşüncesi şu:

“Bu muhalefet; kazanmak için değil, kaybetmek için muhalefet yaptığını bir kez daha gösterdi. Onun için ‘sarı muhalefet’ diyorum. “

Ardından…

“Yerel seçimde çıkış noktamızı şu oluşturuyor” deyip şu çağrıyı yaptı:

“Eğer iktidarı değiştirmek istiyorsanız, yerel seçimde muhalefeti değiştirin.”

Lideri olduğu Zafer Partisi’nin konumunu ise şöyle görüyor:

“Nasıl geçen seçimlerin belirleyici partisi Zafer Partisi olmuşsa, bu seçimde de muhalefeti değiştirmek anlamında belirleyici olacağız.”

Yeni yol: Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği

Bu dönem… Dünyada ce Türkiye’de de milliyetçilik yükseliyor. Zafer Partisi Genel Başkanı, Prof. Dr. Ümit Özdağ konumunu şöyle açıkladı:

“Atatürk solda, Türk milliyetçiliği sağda konumlanıyor. Oysa ikisi için de bu tanım doğru değil. Türk siyasetinde ilk kez Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği duruşunu Zafer Partisi ilan etti, böyle de devam edecek.”

Şunu da ekledi:

“Türkiye’nin kuruluş esaslarından taviz vermeyen tek partiyiz.”

Ümit Özdağ’dan çarpıcı yorum: Merkez sağ ve merkez sola ne oldu?

Yağmurlu bir Bursa gününde… Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile olay.com.tr yayınındaki sohbetimizde, “Siyasetin sosyolojisi mi değişti, yaşam koşulları beklentileri mi etkiledi?” diye sorduk.

Ümit Hoca net bakış ortaya koyarak cevap verdi:

“Siyasetin sosyolojisi değişti. Merkez sağ ve merkez sol kavramları artık sosyolojik gerçeği izah etmiyor.”

Bu noktada…

“Eğer kavramlar değişmeseydi, ortaya merkez sağ bir parti rahatlıkla çıkardı” dedi ve devam etti:

“Şu an karşılığı olmadığı için merkez sağ biraz şekil değiştirdi, niteliği değişti. Örneğin, bir bölümü AK Parti üzerinden siyasal islam içinde eridi. Bir bölümü de, özellikle Ege Bölgesi’nde CHP’ye yaklaştı.”

Şuna dikkat çekti:

“Merkez solun bir bölümü CHP’li oldu, ama CHP sosyolojik olarak kendi milliyetçiliğini muhafaza etti.”

Sürpriz görüşmede rozet taktı

Birol Mumcu… Sevdiğimiz bir dostumuz. Geçmişte MHP’de siyaset yaptı. Üstelik o dönem adı Ümit Özdağcı’ya çıktı. İYİ Parti’de önce İl Başkan Yardımcılığı üstlendi, Gemlik İlçe Başkanı oldu.

Son dönemde de istifa etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yoğun Bursa programı sırasında da karşılaştılar. Eşi Nilüfer Mumcu o görüşmede Zafer Partisi’ne katılırken, rozetini de Özdağ taktı.

Ormanda en zahmetli çalışma: Karacabey’de meşe ormanı gençleşiyor

Ormanlar… Soluduğumuz havayı temizlemesi, toprağın verimini arttırması yanında ekonomik değer de taşıyorlar.

Bu da…

Dünyada ve ülkemizde yapraklı orman ağaç türleri önemini giderek arttırıyor.

Üstelik…

Türkiye ormanlardaki ağaç türleri zenginliği ve kapladığı alan bakımından da dünyanın sayılı meşe diyarlarından biri olarak biliniyor.

Bursa’da ise…

Karacabey’de Gürgendağı bölgesindeki meşe ağaçları Bursa, bölgesinin en geniş meşe ormanlarını oluşturuyor.

Ne var ki…

Belli dönemlerde gençleştirmesi yapılıp yenilenen ormanların ekonomiye katkılarının sağlandığı çalışmalar sürerken, meşe ormanlarında bu çalışmalar ağacın biyolojisi gereği daha zahmetli oluyor.

Bu kapsamda…

Karacabey’deki Gürgendağı’nda başlayan meşe ormanı gençleştirme çalışmalarını Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek ziyaret edip bilgi aldı.

Amperino heyecanını Hüseyin Şahin de yaşadı

Arşivimizi açıp baktık… Heyecanın başlangıcını, 13 Aralık 2021 günü “İlk ‘elektrikli şehir içi otomobil’ İnegöl’den geliyor” başlığıyla duyurmuşuz.

İnegöl’de…

Bir grup işinsanının oluşturdukları şirkette Amperino adıyla sürdürülen çalışmalar bitti ve ilk elektrikli otomobil hazır hale geldi.

İnegöl üretimi elektrikli aracı; en büyük desteği verenlerden, geçmiş dönem AK Parti Bursa Milletvekili olan Hüseyin Şahin denerken heyecanlandı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X