Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ünidağ olarak projeler ürettiler, ‘ekipçe’ DAĞDER’e aday oldular!

Köşe Yazısını Dinle

Şimdilerde… Herkesin diline yerleşen “dağ yöresi” ifadesi ilk ondan geldi. Genel olarak 4 dağ ilçesinde yaşayanlar için kullanılan dağlılar yerine dağ yöresi deyişini kazandıran Reşat Karış o dönem, Türkiye’nin tüm illerindeki üniversitelerde öğrenim gören dağ yöresi gençlerini bünyesinde toplayan Ünidağ Başkanı’ydı.

2009-2010 dönemindeki Ünidağ Başkanlığı döneminde ekibi de uyumluydu.

Köy köy gezdiler, dağ-bayır dolaştılar, dağ yöresinin teşvik kapsamına alınması mücadelesinde de başarıya ulaştılar.

O ekipten…

Çeşitli partilerde ilçe başkanları çıktı, bürokraside görev üstlenenler oldu, sivil toplum örgütleri ve özellikle Dağ’de sorumluluk alanlar çıktı.

Şimdi de…

Bir dönem projeler ürettikleri dağ yöresi için Fazlı Seyis’in başkan adaylığında ekipçe DAĞDER’e aday oldular.

Ziyaretimize gelen ekipte, DAĞDER Başkan Adayı Fazlı Seyis’ın yanında, geçmiş dönem Ünidağ Başkanı olan Reşat Karış ile AK Parti Keles İlçe Başkanı Raşit Kolay ve Recep Ayaz da vardı.

Karşımızda…

“Dernekçiliği bilen, geçmişte birlikte çalışmış uyumlu bir ekip” görünce, projesiz yola çıkmayacaklarını anladık, ama felsefeleri de önemli:

“Yolda ikna edilmiş değil, inanmış arkadaşlarla yola çıktık.”

Aralarında…

Her parti ve siyasi görüşten isimler var. İlk hedefleri de şunlar:

“4 dağ ilçesindeki 199 mahalleye gidip yaşlıların elini öpeceğiz, küçüklerin başını okşayacağız. DAĞDER’i bilimsel etkinliklerle de anılan bir yer yapmak istiyoruz. Özlenen DAĞDER’i de geri getireceğiz.”

Yörenin sesini duyurmak için “DKM’de her ay basın buluşması” yapacaklarını, “İstişare Heyeti kuracaklarını” da söylediler.

Bakalım…

Çalışmaya talip olan gençlerin heyecanı DAĞDER’de karşılık bulacak mı?

Bu arada…

DAĞDER kongresi 29 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Kanalboyu’ndaki Elegance Düğün Salonu’nda 2 bin 250 kişilik hazirun listesiyle yapılacak.

 

Üniversiteye girişte 1. olana otomobil!

Gördük ki… DAĞDER Başkanı Adayı Fazlı Seyis ve ekibi yörenin gelişimi için gençlerin eğitimine çok önem veriyorlar.

Hatta…

Vaatleri arasında bir de motivasyon sürprizi var:

“Dağ yöresinden, üniversite giriş sınavında Türkiye birincisi olana sıfır otomobil hediye edeceğiz.”

Ayrıca…

Salı günleri yapılan danışıkları müzikhol ortamından kurtarıp kent kültürü sergilenecek ortalama dönüştüreceklerini söylediler.

 

Cama 1 yılda yüzde 320 zam geldi, inşaat ve dekorasyon etkilendi

1960’lı yılların başında… Ahmetpaşa Mahallesi’nde evimizin karşısında olan Camcı Cafer bugün bile mahallenin efsanesi ve adres tarifleri onun dükkanına göre yapılıyor.

Anılarımızda…

Özel bir yeri olan Cafer Amca’nın oğlu Mesut ile elinde elmas tezgahta cam keserek babasına yardım ederken, işlerin az olduğu zamanlarda da çember çeviriyor, uçurtma uçuruyor, cilli oynuyorduk.

Günümüzde…

Bursa’nın en büyük cam toptancısı olan TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Mesut Eren ziyarete geldiğinde o yılları ve cam sektörünü konuştuk.

Değişimi…

“Eskiden cam tabakaları kamyonlar gelir, taşırdık. Şimdi daha büyük ebatlarda ve TIR’la geliyor, özel vinçler taşıyor. Bilgisayar da kesiyor” diyerek anlattı.

Sıkıntı şu:

“Cam fiyatına 1 yılda yüzde 320 zam geldi. Hem inşaat, hem dekorasyon, hem otomotiv etkilendi.”

Nedeni de şu:

“Cam üretimi doğalgazla yapılıyor.”

 

Konsolosluk kapıları ilk kez onun için açıldı

Nejat Yahya… Ticaretten sosyal yaşama Bursa’nın en üretken ve katılımcı isimlerinden. Yıllardır Çin Halk Cumhuriyeti’nin Bursa Fahri Konsolosu olarak Bursalı işinsanlarıyla Çin arasında aracılık yapıyor.

Geçen hafta…

Çin’in yeni atanan İstanbul Konsolos Vekili Wu Jian ile görüşüp kutlamak üzere İstanbul’a gitti. Pandemi sonrası Çin Konsolosluğu kapıları ilk kez Nejat Yahya için açıldı.

 

Timsah 2. Lig’e düştü, ama Anadolu’nun takımı olmayı sürdürüyor

Fotoğrafı… Hafta sonu memleketi Siirt’teki ailesini ziyarete giden bir dostumuz gönderdi.

Dostumuzun memleketi Siirt, ama Bursaspor’un maçlarına sürekli gidiyor. Tribünlerde taraftar olarak tezahürat yapıyor, Timsah kazandığında seviniyor, kaybettiğinde üzülüyor.

Nitekim…

Bursaspor’un 2. Lig’e düştüğü maçtan beri çok üzgündü. Fakat, memleketi Siirt caddelerinde karşılaştığı bilboardlarda sürpriz bir afişle heyecanlanmış.

Çünkü…

Karşısına, Bursaspor’un Siirt’teki futbol okulunun afişleri çıkmış. Timsah Arenalı, timsah figürlü afişlerle Siirtli gençlerin Bursaspor Futbol Okulu’na çağrılması onu çok mutlu etmiş.

Dönüşte dedi ki:

“Bursaspor düştüğü zaman içim yanmıştı. Fakat Siirt’teki bilboardlarda karşıma çıkınca bir kez daha anladım ki, hangi ligde oynarsa oynasın Bursaspor Anadolu’nun takımı.”

 

İznikli öğrenciler Yeşil Vatan için fidan dikti

Çağrıyı… İznikli öğrenciler yaptı, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü de çağrıya kulak verdi ve küçük öğrencileri kırmadı.

Bunun sonucunda da…

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, “Biz de fidan dikmek istiyoruz” diyen küçük öğrencilerle birlikte Yeşil Vatan için onlarca fidan dikip toprakla buluşturdular.

Böylece…

Yeşil Vatan için önemli katkıda bulundular.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X