Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Üretenden ve tüketenden sonra üçüncü nokta: Dünyayı ‘düzenleyen’ yönetecek

Deneyimli bir TSE’li … Kurumda 28 yıllık geçmişi var. Son 6 yıl İstanbul TSE Bölge Koordinatörü olarak görev yapan Mehmet Hüsrev 1 ay önce Bursa’ya atandı.

Yıllarca…

Mustafa Karaman’ın büyük mücadelesiyle Türk Standartları Enstitüsü’nü herkese tanıttığı ve kaliteyi öğrettiği Bursa’da hızlı bir başlangıç yaptı.

Ziyarete geldiğinde…

TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev’le hem standartların önemini, hem de standartlarla gelen kaliteyi konuştuk.

Bakışı şu:

“Fikrin ekonomiye dönüştürülmesinde mesafe ve bürokrasi var. Buradaki en önemli katalizör ise belgeler ve standartlar. Unu, şekeri, yağı helvaya dönüştürmenin katalizörlük ve uygunluk değerlendirmesi TSE’nin görevi.”

Şunun altını çizdi:

“TSE, markaları marka yapan markadır. Ama önce kendisi marka olmalı. Hem de inovatif üretimin markası olabilmek amacıyla piyasaya çok daha güçlü arzı sağlayabilmeli. Bu da belgelendirmeyle olur.”

Ardından…

“Bize düşen bunu yerine getirmek” dedi ve şuna dikkat çekti:

“Bursa’da gelenekselleşen Ekonomiye Katkı Ödülleri var. Biz buna kaliteyi ekleyip Kalite ve Ekonomiye Katkı Ödülleri’ne dönüşmesini sağlamak istiyoruz. TSE bu işin içine girmeli.”

Hedefi şu:

“Yöresellikten çıkıp ulusala, hatta küresel dünyaya seslenmek çok önemli.”

Şunu önemsiyor:

“Bursa ve bölgesi ekonomiyi ve kaliteyi, hatta inovasyonu dünyaya pompalamalı. Bursa’nın standartları enjekte etme sorumluluğu var. Dünyanın ilk standartlarının ilan edildiği kentin böyle bir misyonu var.”

Bu noktada…

“21. yüzyılın sonları standartların savaşı olacağı için ülke olarak geri kalmamalıyız” dedi ve yeni bir tanım getirdi:

“Üretenin ve tüketen yanında artık üçüncü nokta olarak düzenleyen var. Ekonomiyi ve parayı bu üçüncü nokta yönetiyor. Avrupa’nın yaptığı bu.”

Şunu da ekledi.”

“Biz de yapmalıyız. Standartlara uymak değil, standartları koymak marifet.”


Güney Marmara Bölge, Bursa merkez olmalı

 

TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev’i dinlerken şunu düşündük:

Gerçekten de…

Üretim ve tüketim kadar düzenleyen taraf da çok önemli. TSE bunun farkında.

Ancak…

Kurumsal düzenleme de gerekli. Örneğin, Güney Marmara Bölgesi’nde 23 Organize Sanayi Bölgesi var. Bursa’da OSB sayısı 13.

TSE’nin bu koordinasyonu daha iyi yapabilmesi için Güney Marmara Bölge Müdürlüğü oluşturulmalı, merkezi de Bursa olmalı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Karacabey’e sanayi katkısını sordu

1982 yılıydı… Nestle’nin Karacabey’e yatırım kararı Karacabey sanayisi için önemli adım olmuştu. Rahmetli Turgut Özal temel atarken gazeteci olarak biz de törendeydik.

28 yıl sonra…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank geçen hafta bu fabrikanın yeni yatırımının temelini atarken, tören öncesi Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı yanına çağırıp önce Karacabey hakkında bilgi aldı, sonra Nestle’yle diyaloglarını sordu.

Özkan da şu cevabı verdi:

“İlçemizdeki tüm sanayi yatırımlarının takipçisi ve destekçisiyiz. Nestle ile de ilişkilere önem veriyoruz ve çok güzel diyaloglarımız var. Hatta, deprem riski nedeniyle yıkılan iki okulumuzdan Cumhuriyet Ortaokulu’nu Karacabey Ticaret Borsası, 14 Eylül’ü Nestle yapacak.”

Bunun üzerine…

Varank da konuşmasında “belediyenin taleplerinin daha fazla dikkate alınması” mesajını verdi.


Varank OSTİM’e Kılıç’la gitti!

Geçen hafta yoğun programla Bursa’da olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, hafta içinde Ankara’nın sanayi bölgesi OSTİM’deydi.

Ziyarete de…

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç’la birlikte gitti.

OSTİM adıyla bilinen Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi bünyesindeki Teknopark ziyaretinde “ülkemizi bilim ve teknolojide üst lige çıkaracak çalışmalar” incelendi.


İşareti alan DEVA, ofis olarak kullandığı yeri İl Başkanlığı’na dönüştürdü

Geçen ay… DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz ziyaretimize geldiğinde il başkanlığının yerini sormuştuk.

O da…

Şehreküstü Meydanı’ndaki bir iş merkezinde ofis kiraladıklarını, ancak “metro hattı üstünde yeni bir yer aradıklarını” söylemişti.

Balıkesir’deki açılıştan sonra ise, Bursalı olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen’in “Bursa’dan da en yakın zamanda il binasını bekledikleri” mesajını aktardık.

İşte…

Bu mesaja DEVA Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gönen’den cevap geldi. Twitter’da, partinin Bursalı olan genel başkan yardımcıları Burak Dalgın ve Elif Esen’i de etiketlediği mesajında bize davet yapıyor:

“Sevgili Ahmet Abi. Başkanımızın iyi dileklerini hemen harekete geçirdik. Fomara Meydanı Muti İş Merkezi 6. kattaki il binamıza çay içmeye bekleriz.”

Hayırlı olsun.

İYİ Parti’ye yeni İl Gençlik Kolları Başkanı

Son dönemde… Sahaya daha çok çıktığı gözlenen İYİ Parti, kongre süreçlerinin ardından bir yandan üye katılımlarıyla büyümeyi sürdürürken, teşkilat yenilemesi de yapıyor.

Bu kapsamda…

İYİ Parti Genel Merkezi Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas’ın oluruyla Bursa İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine Uğur Can Altınsoy atandı.

Altınsoy’a tebligatı İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu yaptı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X