Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Vaka sayıları günlük 500’ün altına inmedi: İşte ilçeler ve aşı rakamları

Köşe Yazısını Dinle

Gerçi… Sağlık Bakanlığı yayınladığı son haritada Bursa’turuncuya bölgeye çevirmedi ve sarı bölgede bıraktı, ama vaka sayıları tehlikeyi işaret ediyor.

Çünkü…

Bursa’daki vaka sayısı ilk haritada 100 binde 49 olarak yayınlanırken, 100 binde 78’e yükseldi.

Nitekim…

Günlük vaka sayımız 500’ün altına inmiyor. Hastanelerde çok ciddi yoğunluk yok, ama başta acil başvuruları, yoğun bakım ve dolu yatak sayıları artıyor.

Tablonun ilçelere yansıması ise şöyle:

Bursa’da takip edilen vakaların yüzde 27’si, en büyük ilçe Osmangazi’de. İkincisi sırada yüzde 23’le Nilüfer var. Yıldırım’ın yüzde 16 ile üçüncü olduğu listenin dördüncü sırasında yüzde 7’lik oranla İnegöl yer alıyor.

Buna karşın…

Pandemi mücadelesinde vatandaşı koruyacak en önemli etken olan aşılama ne yazık ki başlangıçtaki hızını kaybetti.

Yine…

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Bursa’da 437 bin kişi aşılandı. Bu aşıların 297 bin’i ilk doz, 139 bini ikinci doz olarak yapıldı.

Ne var ki…

İstanbul’da 1 milyon 800 bin kişinin üzerine çıkılırken Ankara’da 615 bini ilk doz ve 340 bini ikinci doz olmak üzere 955 bin kişiye aşı yapıldı.

Yani…

Ankara’da, Bursa’nın iki katından fazla aşılama söz konusu.

Kendimizi mukayese edebileceğimiz İzmir’de 538 bini ilk doz ve 254 bini ikinci doz 792 bin kişi aşılandı ki, neredeyse Bursa’nın iki katı demek.

Rakamlar…

Aşılama yoluyla toplumsal bağışıklık için hedeflenen bahar ayları yerine daha uzun bir süre bekleyeceğimizi gösteriyor.

O nedenle…

Kamunun denetimleri ve önlemleri yanında bireysel önlemlerimizi hiç ihmal etmeyelim.

Hepimiz istediğimiz saatte istediğimiz yere gitmeyi çok özledik. Hepimiz hep birlikte yiyip-içmeyi ve eğlenmeyi çok özledik. Gezmeyi, dolaşmayı, büyük kentte yaşamanın biraz da keyfini çıkarmayı çok özledik.

Ama…

Biraz sabır gerektiğini unutmayalım, gaza gelmeyelim, kendimizi koruyalım.


65 yaş altına aşı sırası kolay gelmez

Hızlı başlayan aşılama 65 yaş üstünde takıldı. 60 yaşa ne zaman inileceğini araştırırken, yeni öncelik sıralamasını fark ettik.

Buna göre…

65 yaş üstü bitince “hizmetin sürdürülebilmesi için öncelikli sektörler” olarak Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta ve özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, öğretmen ve öğretim üyeleri, gıda sektörü, taşımacılık sektörü mensupları aşılanacak.

Şehrin arka bahçesi olacaklar: Diyarbakırlar Derneği’nde kan değişimi

Orhan Atalay…1989-1994 döneminde CHP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bir dönem de Genel Sekreter olarak görev yaptı.

12 yıldır Bursa’da yaşayan Atalay, geçen ay Şehmus Seviş bırakınca Bursa Diyarbakırlılar Derneği Başkanlığı’nı üstlendi.

Dün…

Başkan Yardımcısı Ferit Akçay ve Genel Sayman Av. Abdülmecit Doğru ile ziyaretimize geldiğinde, çok eski tarih ve kültür mirasına sahip Diyarbakır’ın özgül ağırlığa sahip olduğunu söyledi.

Mesajı şu:

“Diyarbakır kültürüyle Bursa kültürünü kaynaştırmak istiyoruz. Hemşerilerim Bursa’ya katkılarının Bursa’nın yaşamında dikkate alınmasını istiyorlar.”

Dernekte…

Kadınlar Kolu oluşturmak ve yöresel etkinlikler yapıp burs vermek hedefleri. İlke de şu:

“Asla siyasetin arka bahçesi olmayacağız. Olacaksak, şehrin arka bahçesi oluruz. Çünkü sosyal sorumluluğumuz var.”


Diyarbakır uçağı, bölgenin yolcusunu taşıyor

Sohbette… Bursa Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Orhan Atalay gündemdeki uçak seferleri konusuna değindi:

“Uçuşa açılan hatlar arasında Diyarbakır’ı göremeyince üzüldük. Fakat AK Parti Bursa Milletvekili Sayın Mustafa Esgin arayıp bilgilendirdi ve haziranda uçuşların başlaması için çalıştıklarını söyledi.”

Bakışı şu:

“Mardin, Batman, Siirt, Bitlis gibi bölge yolcuları için de Diyarbakır uçuşu önemli.”

 

TÜGİAD Bursa’da Ahmet Parseker dönemi başlıyor: Onun genlerinde var

İlhan Parseker’i Bursa tanıyor… Uzun yıllar DYP’de Osmangazi İlçe Başkanı ve İl Başkanı olarak siyaset yaptı, Ankara’da etkili oldu.

Sonra…

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı olarak farklı bir kulvarda görev aldı. Çok da başarılı oldu.

Başarısını…

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdürürken, girişimleriyle Formula 1 yarışlarının Türkiye’ye ilk gelişini sağladı.

Şimdilerde…

Yalnızca kendi işleriyle ilgileniyor, ama başarılı ve sevilen genç işadamı olan oğlu Ahmet Parseker de yavaş yavaş kent gündemine çıkıyor.

BTSO’da Meclis Üyesi ve Komite Üyesi olarak ilk çalışmaları yapan Ahmet Parseker, perşembe günü saat 17.00’de Almira Otel’de gerçekleştirilecek kongreyle, genel başkanı da Bursalı sanayici Nilüfer Çevikel olan TÜGİAD’da Bursa Şube Başkanlığı görevini Ersoy Tabaklar’dan devralacak.

Okullardaki sürpriz sorun sınavda ortaya çıktı

Hafta sonu… Öğretmen ve memurlar için terfi sınavları vardı. Süresi 120 dakikadan 150 dakikaya çıkarılan sınavın yönergesinde “her 15 dakikada bir pencerelerin açılıp sınıfların havalandırılması” gözcü hocalardan isteniyordu.

Ne var ki…

Pencereler vasistaslı olmadığı için, açılınca üşüyenler oldu ve tartışmalar çıktı. O tartışmaların fazlası, bu hafta sonu yapılacak 3 saatlik sınavda yaşanabilir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X