Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Vaka sayısı 400 sınırından döndü, bu gidiş Bursa için kırmızı alarm!

Köşe Yazısını Dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazartesi akşamı Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kararları açıklarken vaka haritası da yayınladı.

Haritada…

Ekim sonrası Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın en kritik iller arasında saydığı Bursa’nın orta riskli kategorisinde sarı bölgede yer aldığı görüldü.

Marmara Bölgesi’ndeki tek sarı il olmak elbette önemli. Ne var ki, Olay’ın manşetinde yer aldığı gibi, 3 özgürlük bir vaka farkla geldi.

Bunun anlamı şu:

Sağlık Bakanlığı haritasında 100 binde 50 vaka olan illeri turuncu listede. 100 binde 49.78 vaka açıklanan Bursa çok kritik bir eşikten dönmüş oldu. Çünkü,

100 binde 50’nin üstüne çıkılsaydı, Bursa turuncu kategoride olacaktı.

Bu noktada…

Bursa il geneli ve büyük ilçelerdeki vaka sayıları tablosu şu:

Geçen hafta 150-200 seviyesinde olan günlük vaka sayısı 300’lere yükseldi, ama 250 rakamına geri geldi.

Sonra…

Normalleşme heyecanıyla 1 günde çok hızlı çıkış yaşandı ve günlük vaka sayısı 380 olurken 400 sınırından dönüldü. Şu an günlük 300 civarı vaka görülüyor.

Tabloya…

Merkezdeki büyük ilçeler açısından bakınca da şunu gördük:

Osmangazi ve Nilüfer günlük 60-80 vaka bandında. Yıldırım ise günlük 20-40 vaka bandıyla dikkat çekiyor.

Uzmanların söylediği şu:

“Bursa’nın sarı listede kalması Yıldırım sayesinde oldu. Çünkü Yıldırım’da Osmangazi ve Nilüfer’deki sayıları olsaydı, Bursa turuncu listeye girerdi.”

Anladık ki…

Lokanta ve kafelerin açılması, hafta sonu kısıtlamasının kalkması Yıldırım sayesinde olmuş. Buna, “Bursa’yı sarıda Yıldırım tuttu” da denilebilir.

Konuştuğumuz uzmanlara “Böyle gider mi?” diye sorunca şu cevabı verdiler:

“Gitmez. Denetimler yapılıyor, ama bireysel önlemler alınmazsa, lokanta-kafe gibi yerler umursamaz davranırsa bu hafta sonu bile Bursa kırmızıya döner.”

Öyleyse…

Daha dikkatli olmamız gerekiyor. Yoksa hep birlikte yanarız.


Pandemide İstanbul-Bursa halı saha turu

Ekonominin kuralı… Eğer talep varsa, arz da olmuyorsa, yeni yol bulunur.

Nitekim…

Pandemi döneminde kapandığı için halı sahada maç yapma keyfinden aylardır uzak kalan İstanbullular, açıklanan listede yaşadıkları kent turuncu olunca çözümü sarı kategoride yer alan ve 1.5 saat uzakta olan Bursa’da buldular.

İnternette…

İstanbul-Bursa Halı Saha Turları organizasyonları başlayınca pandemi turizmi de doğdu.

Şehir Hastanesi metrosu için Geçit’te çalışma başladı, trafik de durdu

Proje… Bursaray’ı son durak olan Emek’ten Geçit ve Balat’ta Hızlı Tren’le buluşturup Şehir Hastanesi’ne uzatmayı hedefliyor.

Şehir Hastanesi Metrosu projesinde hat, Emek İstasyonu’ndan sonra, Çevre Yolu Viyadüğü’nden önce yeraltına girip Şehir Hastanesi’ne kadar gidecek.

4 yeraltı istasyonlu metro inşaatı aç-kapa tünel yöntemiyle yapılacak.

İşte…

Temel için Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun beklendiği projede inşaat çalışmalarına hazırlık başladı.

Önce…

Mudanya Yolu’nun Geçit geçişinde yol korkulukları kaldırıldı. Dün sabah da büyük ağaçlar budanıp taşımaya hazır hale getirildi.

Öyle olunca…

Mudanya Yolu trafiği hem Bursa, hem Mudanya yönlerinde durdu.

Hazırlık çalışmalarının bu denli etkilediği Mudanya Yolu’nda, inşaat başlayınca ve yaz döneminde neler yaşanabileceğinin de görüldü.

Ankara’da Karacabey-Mustafakemalpaşa gündemi

Hem tatlı bir rekabetleri, hem örnek işbirlikleri var.

Nitekim…

KaracabeyBelediye Başkanı Ali Özkan ile AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’la AK Parti İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu bir dizi görüşme için Ankara’ya gittiler.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in eşlik ettiği heyet AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Efkan Ala, Mehmet Özhaseki ile görüştüler.

Yunuseli arazisine Uzay Havacılık Fakültesi ve uçuş parkı yakışmaz mı?

Gerçi… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir proje açıklamadığı için, “Yunuseli Havaalanı arazisinde şu yapılacak” denilemez.

Buna karşın…

Bursa gündeminde ne olmaması gerektiğinden başlayan ve ne yapılabileceği tartışmasına dönüşen bazı önerimler konuşuluyor.

Bir dostumuz…

Sohbet ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef olarak açıkladığı uzay yolculuğu için bazı üniversitelerin Uzay Havacılık Fakültesi açıkladıklarını anımsatıp “Böyle bir fakülte Yunuseli Havaalanı’na yakışmaz mı?” diye sordu.

O sorunca…

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’in geçen yılki sohbetimizde “Havacılık Bölümü düşündüğünü” söylediği aklımıza geldi.

Şu sıralar da, Teknofest 2021 hazırlığı yapıyor.

Açıkçası…

Uzay ve Havacılık Fakültesi de olan tematik bir uçuş parkı bu araziye yakışır.

Gelecek’ten iş dünyasına mesaj ziyareti

Son günlerde… Sahadaki siyasetçiler arasında Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız da var.

Yıldız, iş dünyasının sorunları ve ekonomiyi görüşmek için BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti.

Ayrıca…

İçişleri Politikaları Başkanı İzzettin Küçük’ün katıldığı İl Yönetim Kurulu toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir’le Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Cuma İçten’i ağırladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X