Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Vali’den koronayla mücadele planı: Sahada ekip, hastanede yatak arttı!

Gündemde… Bursa’da 3 kat artan koronavirüs vakalarıyla mücadele edebilmek amacıyla hazırlanan yeni eylem planları ve yol haritası var.

Nitekim…

Bursa Valisi Yakup Canbolat dün sabah, Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ile İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ve ilçe kaymakamları, ilçe sağlık müdürleriyle videokonferansla toplantı yaptı.

Toplantıda…

İlçe ilçe değerlendirmeler yanında, koronayla mücadelede Sağlık Bakanlığı direktifleri ele alındı. Canbolat ayrıca kaymakamların önerilerini dinledi.

Toplantı sonrası…

Kararları sorduğumuzda, Bursa Valisi Yakup Canbolat söze “Maalesef ekim ayı başından beri Bursa’mızdaki pozitif vaka sayısı 3 kat arttı” diye başlayıp şu bilgiyi verdi:

Sahadaki mücadeleyi daha etkin hale getirmek için filyasyon ekiplerinin arttırılması gerekiyor. Biz de 400 olan filyasyon ekibi sayımızı 600’e çıkardık. Çok kısa sürede 700-750 ekibe ulaşmak istiyoruz.”

Şunu vurguladı:

Filyasyon ekipleri için kamu kurumları imkanlarını seferber ettik. Şu an günlük ihtiyaç dışındaki şoför ve araçlar İl Sağlık Müdürlüğümüze tahsis edildi. Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım belediyelerimiz de araç ve şoför desteği verdiler.”

Üzerinde durduğu şu:

Filyasyon çalışmalarının sıkı şekilde devamı için arkadaşlarımızı uyardık. Denetimlerde maske-mesafe-hijyene dikkat edilmesini istedik. Sanayi ve özel işletmelerle sokaktaki vatandaşın genel durumunu ele aldık.”

Ardından…

Maskede belli aşama kaydedildi, ama mesafe ve hijyen konusunda yeterli düzeye ulaşılamadı” dedi ve gelinen noktaya işaret etti:

Havalar değişti. Gündüz-gece farkı olduğu için kapalı mekanlara daha fazla yönelindi. Umumi işletmeler ve evlerde bulaş oranları arttı. Aile apartmanları ve vakalarla aynı evde kalanların eğitilmelerini istedik.”

Şunu özellikle vurguladı:

Toplantımızda, yükseliş trendinde olan pozitif vaka oranının nasıl hızla durdurulup sayının düşürülebileceğine yönelik tedbirleri konuştuk.”

Bu noktada…

Sahada filyasyonun doğru, alınan numune tahlillerinin çok hızlı yapılmasıyla bulaştırma riskinin azaltılabileceğini söyledi ve şunu açıkladı:

Olabilecek talepleri karşılamak amacıyla hem Covid hasta yatağı, hem yoğun bakım yatak sayısını bu hafta sonunda 200 arttıracağız.”

 

Hastalık, en yakınımızdaki kadar yakın”

Bursa Valisi Yakup Canbolat, vakaları durdurup azaltmaya yönelik önlemlerin ele alındığı toplantı sonrası “Vatandaşımızın şunu bilmesi lazım” dedi ve şu uyarıyı yaptı:

Hızla yayılan hastalık en yakınımızdaki kişi kadar bize yakın. Tek çare, vatandaşımızın uyarılara sıkı sıkıya uyması. Bu dönemi en sıkı tedbirlerle geçirmeliyiz.”

Çağrısı şu:

Lütfen tedbirlere uyalım, boş vermeyelim, rehavete kapılmayalım.”

 

Çevre kazandı: Harmancık’taki maden ocağını mahkeme iptal etti

Üzerinden 1 yıl geçti… Harmancık’a bağlı 6 köyün ardıç ormanı ve su yataklarına kurulmak istenen kalker ocağı, kırma eleme ve mekanik plent tesisi projesine karşı verdikleri mücadeleyi 31 Ekim 2019’da duyurduk.

Ardından…

Kısa adı GÜMÇED olan Güney Marmara Doğal Kültürel Çevreyi Koruma Derneği Genel Başkanı Adnan Önürmen ile yönetiminden Av. Ali Özbek öncülüğünde yöre köylüleri dava açtılar.

Dava sırasında…

ÇED raporu alınmamış olmasına, “25 hektarın altındaki projeler için ÇED raporu gerekmediği” savunması getirildi.

Fakat…

Önce 19 Ekim günü duyurduğumuz yürütmeyi durdurma kararı veren Bursa 3. İdare Mahkemesi, ardından son kararını verdi ve projeyi iptal etti.

Böylece…

Çevreci dağlılar mutlu sona ulaşırken, GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen ise “Dağ, büyük bir çevre felaketinden kurtuldu” dedi.

 

Önce ödül, sonra ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ödül töreni için Ankara’daydı. Önce…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla sıfır atık projesinde Büyükşehir Belediyesi’nin başarısı nedeniyle ödül aldı.

Sonra da…

AK Parti Genel Merkezi’ne geçti ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ve yeni atanan başkan yardımcılarıyla görüştü.

 

Meral Akşener’in cumartesi Bursa programı: 3.5 saatte 2 program

Daveti… Geçtiğimiz hafta İYİ parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve yönetimiyle Ankara’ya giden Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de kabul etti.

İşte…

Bu şekilde gelişen Akşener’in sürpriz 31 Ekim programının ayrıntısı da belli oldu.

Cumartesi günü saat 13.00’te İstanbul’dan hareket edecek olan Akşener saat 14.00’te Orhangazi’de İYİ Parti Bursa teşkilatı tarafından karşılanacak.

Saat 16.30’da Crowne Plaza’da Toktaş’ın oğlu Muhammed Sefa ve Bilge Ece Öztepe’nin nikahlarına katılacak.

Ardından da…

Nilüfer’deki Podyum Davet salonunda İYİ Parti Bursa teşkilatının üye törenine katılıp saat 20.00’de, İstanbul’a dönmek üzere Bursa’dan ayrılacak.

 

AK Parti, 4 ilçede kadın kolu başkanını değiştirdi

Önce ana kademe, sonra Gençlik Kolları kongrelerini tamamlayan AK Parti’de sıra Kadın Kolları kongrelerine geldi. Kongre öncesi de 4 ilçenin kadın kolu başkanları değişti.

Buna göre…

Yıldırım’da Emine Arıcı yerine Fatma Zehra Yekeler, Nilüfer’de Ecem Yıldırım yerine Anzelha Nazlı Tan, Gürsu’da Serpil Demirci yerine Zehra Aslan ve Keles’te Seyhan Polat yerine Öznur Koçdemir göreve getirildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X