Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Vatandaş, yolların boşalması için yer altına otopark istiyor!

1989 yerel seçimiyle birlikte Büyükşehir uygulaması başlayınca merkez ilçe olarak adlandırılan Bursa kent merkezi 3 ilçeye bölündü.

Eski idari yapıda merkezin merkezi durumunda olan bölge Osmangazi olarak devam ediyor. Osmangazi’nin merkezin merkezindeki ilçe olmasının getirdiği avantajlar olduğu gibi, büyük dezavantajları da var.

Çünkü…

Tarihi bölgede modern ve günümüz kriterlerinin üstüne çıkan yaşam standardı sağlamak çok da kolay değil.

En önemlisi…

Merkezdeki mahalleler eski yapılaşma olduğu için pek çok bölge SİT alanı kabul ediliyor. Bu da yapılaşmayı kısıtlanmasının yanında ulaşım sorunları çıkarıyor.

Bursa’da yönetimin, bürokrasinin, ticaretin, sosyal dünyanın merkezi olan Osmangazi ilçesindeki yoğunluk gerekçesi çok fazla. Yapıların sıkışıklığı da buna eklenince nefes alabilme sorunu çıkıyor.

O nedenle yeni yollar açabilmek, otoparklar yapabilmek hiç de kolay olmuyor.

İşte… 1.-yazi-icin-osmangazi-belediye-baskani-mustafa-dundar.jpg

Bu durumu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la konuşurken öncelikli sorunu şöyle dile getirdi:

“Şehir merkezinde ciddi bir araç yoğunluğu var. Bu bölgede yeni yollar açmaya da imkan yok, zaten yeni yol açmak kolay olmuyor.”

Ardından…

“Vatandaşın şehir merkezinde toplu ulaşıma yönlendirilmesi gerekir, trafiği azaltmanın başka yolu yok” dedi ve devam etti:

“Büyükşehir’in yetkisi olsa da, otoparklar konusunda ilçe belediyesi olarak biz de proje üretiyoruz. Geçen dönem 3 bin araçlık otoparklar yaptık.”

Şunun altını çizdi:

“Başından beri, şehir merkezindeki en önemli sorunun otoparklar olduğunu düşünüyoruz. Vatandaş da, yolların boşalması için yeraltına otoparklar yapmamızı istiyor. Otopark yeraltına yapılsın ki, araçlar sokaklarda ve yolun ortasında kalmasın.”

Düşüncesi şu:

“Nitekim yapmakta olduğumuz kent meydanında yeraltına 3 kat otopark planlıyoruz. İnsanlar buraya araçlarını bıraksınlar, gidecekleri yere toplu ulaşımla ya da yürüyerek gitsinler, düşüncemiz bu.”

Şunu da ekledi:

“Şehir merkezine araçla ulaşım engellenmeli, tercih toplu ulaşım olmalı.”

 

Soğanlı’da otopark devrimi: Her daireye 2 araç

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, örnek gösterilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni anlatırken, aynı zamanda otopark devrimi gerçekleştirdiklerini söyledi ve şu bilgiyi verdi:

“İmar yönetmeliği 3 daireye 1 otopark veriyor, ama son zamanlarda 1 daireye 1 otopark konuşuluyor. Soğanlı’da 2200 bağımsız bölüm için 3300 araçlık otopark yaptık.”

Hesabı da açıkladı:

“Yani, açık otoparklar hariç, her dairenin 2 araçlık kapalı otoparkı oldu. Çünkü artık evlerde 2 araç var.”
 

Batum’un trafik ve otopark sorununa Bursa’da çözüm arıyor 3.-yazi-icin-batum-belediye-baskani-lasha-komakhidze,-yanmak,-huseyin-sahin,-cuneyt-sener,-fevzi-sener-.jpg

 

Trafik sorunu her yerde olduğu gibi, Gürcistan’ın Batum kentinin de en büyük sorunu, Hele yaz aylarında turizm artınca Batum trafiği yürümez, park yeri bulunmaz oluyor.

İşte…

Bu sorun, 25 Eylül’deki yerel seçim öncesi Batum’da yapılan toplantıda gündeme geldiğinde, masada, 4 yıl Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı yapan, bu dönem de Başkan Yardımcısı olarak devam eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de vardı.

Şahin otopark sorununa çözüm getirebilecek Bursalı firmalar olduğunu söyleyince, iktidardaki Gürcü Rüyası partisinin Batum Belediye Başkanı Adayı Lasha Komakhidze seçimi kazandığı takdirde temas kuracağını söyledi.

Seçimi kazanınca da, ilk iş olarak da Batum’un trafik ve otopark sorununa çözüm aramak için Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’le temasa geçti.

Nitekim…

Batum Belediye Başkanı Komakhidze ilk ziyareti olarak Bursa’ya geldi ve Avrupa’daki pek çok ülke dahil Amerika’dan Avustralya’ya kadar mekanik otopark ihraç eden Şanmak projelerini inceledi.

Firmanın yöneticileri Cüneyt Şener ve Fevzi Şener’den küçük alanlarda çok araç park edebilmesini sağlayan sistemler hakkında bilgi alan konuk belediye başkanı etkilenmiş olarak Batum’a döndü.

Böylece…

Siyasi temasla başlayan dostluklar, Bursa ile ticari faaliyete dönüşme aşamasına geldi.
 

Vefat eden öğretmenlere vefa

 

Şehreküstü Camii İmamı Lütfi Taşçı 5 aydır sürdürdüğü vefa programına bu kez 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle vefat etmiş öğretmenleri aldı.

Okunan Kur’an-ı Kerim hatmi duasının 24 Kasım Cuma namazı öncesi Şehreküstü Camii’nde yapılacağını ve vefat etmiş öğretmenlerin ruhlarına bağışlanacağını söyleyen Lütfi Hoca, herkesi Cuma namazında Şehreküstü Camii’ne davet etti.
 

CHP Osmangazi 2 adaylı: Recep Çohan karar verdi sahaya çıkıyor 3.jpg

 

Delege seçimi sonrası “CHP Osmangazi kongresinde İlçe Başkanı İsmet Karaca salona tek aday giremez” diyen eski ilçe başkanı Recep Çohan kararını verdi, adaylığını cumartesi açıklıyor.

10 Aralık’taki kongre için “3 hafta bekledim, başka aday çıksa destek verecektim” diyen Çohan, yönetiminde yer alan Damla Acar, Ali Osman Sansar, Necati Gezer’le ziyaretimize geldi.

Sohbette…

Herkesin siyaset yapabileceği ortam oluşturacağını, STÖ’lerle ilişkileri geliştireceğini, çalıştaylarla siyaset alanını genişleteceğini anlatan Recep Çohan şunu söyledi:

“Osmangazi’yi kazanamayan Bursa’yı kazanamaz, Bursa’yı kazanamayan da iktidar olamaz. Seçimde önce Osmangazi’yi kazanıp iktidar olacağız.”
 

AK Parti’de 4 ilçe başkanı belli oldu

 

AK Parti’de temayül ve istişare sonrası Ankara’ya çağırılan adaylarla yapılan görüşmeler sonunda 4 ilçenin yeni başkanları belli oldu.

Buna göre…

İnegöl’de Mustafa Ersan, Karacabey’de Ertem İşcan, Harmancık’ta Yılmaz Ataş, Büyükorhan’da Üzeyir Tüfekçi ilçe kongrelerinde aday olarak girecekler..

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X