Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

 Veda mesajlarının en özeli: Bazıları dünyanın en büyük enayisi diyebilir

Köşe Yazısını Dinle

İlginçtir… Belediye başkan adaylarını belirlerken, değişimi dar tutan AK Parti, belediye meclislerinde tepeden tırnağa değişim yaptı.

Bu değişim…

Cumhur İttifakı anlaşması gereği AK Parti belediye meclisi aday listelerine giren MHP adaylarını da etkiledi.

Geçmişte…

MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı yapan, son 3 dönem Yıldırım Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP adına görev yapan İhsan Bilgili listelerde yer bulamadı.

O da…

Siyasi nezaketi elden bırakmadan hesap veren, içini döken çok özel değerlendirmeyle veda etti.

Değerlendirmesine…

“Çekildik izzet ü ikbal ile bâb-ı belediyeden” diyerek, yani “belediye kapısından güle güle ayrıldığını” vurgulayarak başlayıp devam etti:

“Sadece Allah’ın rızasını gözeterek ve aziz Bursalı hemşerilerimizin hizmetinde olarak şerefimizle sürdürdüğümüz belediye meclisi üyeliği görevimizin sonuna geldik.”

Duygularını aktardı:

“Huzurluyum. Allah da biliyor, kul da biliyor ki görevimi aşk derecesinde sadık, azami gayret gösterip, fikir üreterek, emek vererek, çalışarak, herkesin işine koşturarak, çözüm bularak yapmaya çalıştım.”

Ardından…

“Kimseden iş karşılığı bir çay içmişliğim yoktur” dedi ve ekledi:

“Babadan kalma eski evimi satarak, ilçe başkanlığımda ve meclis üyeliği seçimlerinde harcadım. Şimdi kirada oturuyorum.”

Şu sözlerinin altını çizdik:

“Küpünü doldur diye teklifte bulunanlara hiç itibar etmedim. Merhum Hasan Celal Güzel’in de dediği gibi bazıları bana dünyanın en büyük enayisi diyebilir. Doğru ve dürüst kalmanın bedelinden mutluyum.”

Şu sözlerle veda etti:

“Emaneti kazasız belasız, şaibesiz teslim etmekten huzurluyum. ‘Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım’ deyip fitneye fesada, kulise itibar etmedim.”

Mesajı da şu:

“Devlet Bahçeli’nin izinden ayrılmadım, ayrılmayacağım. Kendimi geliştirmeye, üretmeye, topluma katkı sunmaya devam edeceğim.”

Bir şık veda da Turgay Erdem’den

CHP’nin… Belediyle başkan adayları açıklandığında “Bize ayrılan sürenin sonuna geldik” paylaşımı yapan  Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem meclis adayları belli olunca da şık bir mesaj paylaştı.

“Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi rozeti taşımaktan her zaman gurur duydum. Bu görevi devralacak, CHP’den aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”

Şu sözleri de önemli:

“Omuz omuza Nilüfer’de sosyal belediyecilik anlayışının devam etmesi izin hep birlikte mücadele edeceğiz.”

Bu projeyle sığınmacıların yerleşmesinden koruyacak: Nilüfer Kalesi

Seçim süreci öncesi… Zafer Partisi’nin tartışmasız en azimli ilçe başkanıydı.

Işıl Esgin…

14 Mayıs seçimlerinin ertesi gününden itibaren Zafer Partisi Nilüfer İlçe Başkanı olarak Zafer Buluşmaları başlatıp tempoyu arttırdı.

Şimdi…

Zafer Partisi Nilüfer Adayı olarak yüksek tempoda saha çalışması yapıyor. Dilek Yılmaz Çam ve Türker Türksever’le ziyarete geldiğinde ilk projesini açıkladı:

“Nilüfer yeşili yok, beton grisi oldu. Bursaspor’un yeşilinde Nilüfer olacak.”

İkinci projesi olan Nilüfer Kalesi’ni de şöyle açıkladı:

“Nilüfer’in ikinci bir Çarşamba Pazarı olmasının önüne geçeceğiz.”

Bunu nasıl önleyeceğini de anlattı:

“Sığınmacılar istedikleri yerde oturamayacaklar, belediye kaynaklarını kullanamayacaklar, her istedikleri tesise giremeyecekler. Sığınmacılardan ek atık vergisi alınacak. İşyeri ruhsatı da verilmeyecek.”

Bu arada…

Görükle’de Afgan sığınmacıların site terk ettirdiğini söyledi ve uyarı yaptı.

Gazeteci Hasan Özdemir İnegöl’de listede

Yıllardır… İnegöl’de gazeteci olarak yaptığı haberleri izleriz. Çalışkan ve üretken haber emekçisidir.

Son dönem Bursa merkezde On6 adıyla televizyon kanalını yayına geçirdi.

Hasan Özdemir…

31 Mart yerel seçimi için AK Parti’nin hazırladığı İnegöl Belediye Meclisi aday listesinde yer aldı. Gazetecilik deneyimiyle İnegöl’e çok hizmet edeceğinden hiç kuşkumuz yok.

Yıldırım’ın üretken kadın kooperatifleri TRT ekranından seslendi

Son dönemde… Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Alişan’ın TRT 1 ekranlarında yaptığı sabah programında Bursa izleri dikkatleri çekiyor.

Sık sık da, Bursa’dan konuk ağırlıyor.

Bursa’yı daha fazla tanıtmak, Bursa’daki çalışmaları daha geniş kesimlere duyurmak için çok önemli katkılar yapıyor.

Bunda…

Sanatçı Alişan’ın Bursa’da yaşayan kuzeni Gayrimenkul Danışmanı Harun Tavlı’nın önemli katkısı olduğunu düşünüyoruz.

Nitekim…

Çarşamba günü televizyon programında Yıldırım’daki Kaplıkaya ve Esebey kadın kooperatiflerini konuk etti.

Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Filiz Çilingir ve kadın kooperatifleri çalışmalarını; rahmetli Türk Halk Müziği Sanatçısı Burhan Çaçan’ın yeğeni Araştırmacı-Yazar Berna Çaçan Ongun da el sanatlarını anlattılar.

Gün doğarken Venüs ve Mars Bursa üzerindeydi

Fotoğrafı… Uluslararası gökyüzü fotoğrafçıları camiasının yakından tanıdığı, dünyanın çeşitli bölgelerinde çektiği gökyüzü fotoğraflarıyla çok sayıda ödül kazanan Bursalı gökyüzü fotoğrafçısı Tunç Tezel çekti.

22 Şubat Perşembe günü…

Gün doğarken Bursa semalarında Venüs ve Mars gezegenlerinin yan yana gelmesi astronomi için elbette çok farklı özellikler taşıyor.

Bizleri de muhteşem görüntü etkiledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X