Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Virüs alarmı: Yaz bitti, memleketten dönenler vakaları yeniden kıpırdattı

Bir dönem… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her akşam koronavirüs vakası artan 5 ili sayarken, Bursa’yı söylerdi. Uzun zamandır Bursa’yı anmıyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkcı’yı arayıp bugünkü durumu sorunca şunu söyledi:

Filyasyonu iyi uyguladık, temaslıları anında belirleyip her mahalledeki Denetim Ekipleri sayesinde kontrol ettik. Vaka sayıları da birden düştü.”

Şunu vurguladı:

Bu süreçte, vaka ya da temaslı olan vatandaşımız da evinden çıkmadı, karantina kurallarına tam uydu. Böylece Bursa iyi bir noktaya geldi.”

Ardından…

Ne zaman ki filyasyon ve karantina kuralları ihlal ediliyor, vakalar hemen artıyor. Nitekim 3-4 gündür kıpırdanma var” dedi ve tabloyu özetledi:

Bir…

Denetim Ekipleri büyük bir fedakarlıkla çalışıyorlar, fakat bazı büyük ilçelerde sayısal olarak evdeki kontrollere yetişemiyorlar. Vakaların yeniden kıpırdanmasındaki etkenlerden biri bu.”

İki…

Bursa’da yaşayan pek çok hemşerimiz yaz döneminde memleketlerine gittiler. Şimdi yaz bittiği için de geri döndüler. Gelenlerin bazıları virüsü de getirdiler. Bunu da göz ardı etmemek gerekiyor.”

Üç…

Meteoroloji soğuk hava uyarısı yaptı, biz hemen tedirgin olduk. Çünkü, soğuk havada insanlar kapalı mekanlara giriyorlar ve temas riski artıyor.”

Bu noktada…

Okullarda yüz yüze eğitim alacak sınıfların artmasıyla nasıl bir geri dönüş olacağı üzerine çalışmalar yaptıklarını, Milli Eğitim işi ciddiye aldığı ve gerekli uygulamaları yerine getirdiği için de umutlu olduklarını ifade etti.

Üzerinde durduğu şu:

Emniyet ve jandarma denetimlere çok ciddi destek veriyorlar. Başta Sayın Valimiz olmak üzere kaymakamlarımız çok duyarlılar. Sahadaki ekiplerimiz de cansiperane çalışıyorlar.”

Yoğun bakımları sorunca da şu cevabı verdi:

Yoğun bakımlardaki doluluk oranlarımız çok yüksek değil, stabil gidiyor. Bunda da en önemli etken vaka tespit edilir edilmez çok kısa sürede filyasyonu yapıp evde tedavi uygulamamız.”

Şunu da ekledi:

Aman dikkat… Bu virüsün hiç şakası yok.”

 

İş dünyasının desteği çok önemli

Teşhis ve tedavi yanında, filyasyon ve evde denetim de eklenince sağlık camiası virüs mücadelesinde çok geniş alanda sorumluluk üstlendi. Bunun altından destek olmadan kalkabilmek zor.

Örneğin…

Saha çalışmaları, Vali Yakup Canbolat’ın desteğiyle iş dünyasının sağladığı 73 hibe kiralık araçla sürdürülüyor, ama yeterli değil.

İl Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkcı şu çağrıyı yaptı:

Bursa hepimizin. Birlikte taşın altına elimizi koyunca sonuca ulaşıyoruz. İş dünyamızdan araç desteği bekliyoruz.”

 

100 Yıllık Vefa… TBMM’nin 100. yılı milletvekillerine anlamlı armağan

Özel durum şu… 24 Haziran 2018 genel seçimiyle Meclis’e giren 27. Dönem Milletvekilleri aynı zamanda TBMM’nin 100. yılı milletvekili olarak demokrasi tarihimizde özel bir durum elde ettiler.

Bu nedenle…

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’nın himayesinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekleriyle Kent Kültürü Derneği tarafından TBMM’nin yüzüncü yılına yönelik Yüz Yıllık Vefa, Yüz Yıllık Farkındalık kampanyası yürütülüyor.

Bu kapsamda…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın’ın katkılarıyla, 100. yıl milletvekillerinin tümüne 100. yıl anısı dağıtılıyor.

Armağanı masasına koyan CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık mesaj göndererek teşekkür ederken,İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da memnuniyetini dile getirdi.

 

Otopark kuyruğu Ankara Yolu’na taştı

Duaçınarı’ndaki Tapu Müdürlükleri hizmet binası çok güzel oldu. Ne var ki,

geniş kapsamlı hizmet veren binanın otoparkı yetmiyor. O nedenle sürekli Tapu civarında otopark sıkıntısı yaşanıyor.

Hele…

Konut satışlarının patladığı bu dönemde, tapu işlemleri için gidenler çoğalınca sorun da büyüdü. Fotoğraf, bina önünden Ankara Yolu’na taşan ve Şükraniye’ye doğru uzayan otopark bekleyen araç kuyruğunu gösteriyor.

 

Mustafa Dündar’ın kongre tavrına yorum: Bursa’nın ‘one minute’ olayı

Gerçi… AK Parti’nin ilçe kongreleri tamamlandı, ama kulislerde kongre değerlendirmeleri devam ediyor.

Özellikle de…

Osmangazi kongresinde Divan Başkanlığı yapan Bursa Koordinatörü Muhammed Balta’nın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın izletmek istediği filme müdahalesi, Dündar’ın da “Burası Osmangazi’nin kongresi. Osmangazi’nin kongresinde bu filmi sessiz izletirsek olmaz” tepkisi gösterirken siyaset uygulaması dersi vermesi konuşuluyor.

Nitekim…

AK Parti’nin hem röntgenini iyi okuyan, hem kılcal damarlarını iyi bilen bir dostla konuşurken şu yorumu yaptı:

Mustafa Dündar’ın kongrede Muhammed Balta’ya gösterdiği tepki Bursa’nın ‘one minute’ olayıdır.”

Bilindiği gibi…

29 Ocak 2009 tarihinde İsviçre’de düzenlenen Davos toplantıları sırasında, dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmakta olan İsrail Cumhurbaşkanı Peres’in sözlerine “one munite” diyerek tepki göstermişti.

 

İnegöl CHP’de savunma isteği istifa getirdi

İnegöl her parti için siyasetin yoğun olduğu ve zorlu geçtiği bir yer. O nedenle, polemiği de, sürprizi de çok.

Nitekim…

8 ay önce yapılan kongrede CHP İnegöl İlçe Gençlik Kolu Başkanı seçilen Okan Göktaş sürpriz bir çıkışla istifa etti. Üstelik yalnızca görevinden değil, partiden de ayrıldı.

Gerekçeleri arasında, İnegöl’deki CHP siyasetinde bazı yapılar ve gruplarla tarzının uyuşmadığı var. Fakat onu partiden koparan da, İlçe yönetim Kurulu tarafından savunmasının istenmesi olmuş.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X