Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Yalçın’ın yeni Bursa’sı: Yamaçlarda tüp bulvar, uydukent, tematik yollar

Köşe Yazısını Dinle

Bir kez daha tekrarlayalım… Sedat Yalçın 2 kez AK Parti İl Başkanı olarak görev üstlendi. Fakat sonrasında AK Parti kenarda tuttu.

Buna karşın…

Yalçın’ın ruhunda fikir geliştirmek ve yaşadığı çevre için proje üretmek var. O da, kenarda durmayıp Bursa’yı gözlemledi, daha güzel bir kent için kafa yordu. Hatta uzman isimlere araştırmalar yaptırdı.

Şimdi…

Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Adayı olarak kentin karşısına en hazır aday olarak çıktı.

Aslında…

Yeniden Refah Büyükşehir Adayı Sedat Yalçın yaşamsal anlamda yepyeni bir Bursa hayal ederken, tarihin izlerini koruma projeleriyle dikkat çekiyor.

Hatta…

Tarihin mistik havasını tematik yollar projeleriyle uyarlamayı hedefliyor. Bunlar arasında, dua eden iki el arasında uzanır gibi planlanan Yeşil-Emirsultan dua yolu dikkat çekiyor.

Son yıllarda…

Ciddi şekilde trafik sorunu yaşayan Bursa’nın 1990’lardan beri konuştuğu Güney Çevre Yolu projesine farklı yaklaşıyor. Fark da, Çalı’dan başlayıp Teleferik’ten çıkan iki katlı tüp bulvar olarak projelere yansıyor. Orhaneli Yolu ve Heykel’e bağlantı da çalışılmış.

Bunun yanında…

BUTTİM-Ata Bulvarı arası, Görükle-Çalı arası, Şehir Hastanesi-Mudanya Yolu bağlantısı by-pass yollarına örnek.

Çalı’dan Fethiye Mahallesi’ne raylı sistem ve yeni metro projeleri zaten bu seçimin olmazsa olmazları. Kızık köylerine dağ treni ise Bursa’nın turizm potansiyeline renk getirir.

En çok da…

1980’lerin ortasından beri konuşulan Atatürk Caddesi’nde trafiği yeraltına alıp üstünün yayalaştırılması ilgimizi çekti.

Yalçın’ın…

Biri kentin güneyindeki Uludağ’ın arka yüzünde, diğeri kuzeyindeki denize yakın bölgelerinde iki uydu kent projesi dikkat çekici.

Ayrıca…

Otizm Köyü görseli çok etkileyici. Temiz bir Nilüfer için rekreasyon ve tünel en farklı çevre projesi olmuş.  Ekoköylere de başka bir adayda rastlamadık.

 

Döngüsel Plan’la çevre sorunlarına çözüm

Yıllardır… Bursa için kafa yoran Sedat Yalçın, şimdi Yeniden Refah Büyükşehir Adayı olarak düşüncelerini projeye dönüştürdü.

Özellikle…

“Şehirlerimiz sürdürülebilirlik ilkesine göre planlanmalı” dedi. Döngüsel Plan çerçevesinde de çevre sorunları gündeminde.

Küresel ısınma ve su uyarısı yapıyor. Karbon salınımıyla ortaya çıkacak oksijen sorunu için önerileri var. Nilüfer, Kestel ve İnegöl’deki hava kirliliğini önemsiyor.

Nilüfer Çayı için de geniş mutabakat hazırladı.

 

Millet için projeler: Şehri yeniden inşa edecek, park içinde şehir olacak!

Abdurrahman Önder… Kentin deneyimli siyasetçilerinden. Uzun yıllar Millet Partisi İl Başkanlığı yaptı, son yıllarda Genel Başkan Yardımcısı olarak görev üstlendi.

Şimdi de…

Millet Partisi Büyükşehir Adayı olarak çalışıyor. İl Sekreteri Esra Demir’le ziyarete geldiğinde kente bakışını açıkladı:

“Bursa’yı plan doğrultusunda yeniden inşa etmek gerekiyor. Rantsal değil, adam gibi kentsel dönüşüm yapacağız. Şehir içinde park değil, park içinde şehir olacak.”

Projelerinden bazılarını sıraladı:

“Ne kadar kamu binası varsa yıkıp yeniden yapacağız. Altları da otopark olacak. Aynı şekilde deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmemiş okulları da yıkıp yeniden yapacağız.”

Şunlara da dikkat çekti:

“Caddelerimiz zaten yetersiz, parklanmayı önleyeceğiz. Yapay zekayla gündeme gelen yeni meslekler için kurslar açacağız.”

 

Liderler meydanda Faruk Çelik’i örnek veriyor

Geçen hafta… CHP Genel Başkanı Özgür Özel mitingde sözü birden Bursa siyasetçisi Faruk Çelik’e getirdi:

“Faruk Çelik gerçeği var Artvin’de. Bursalı mı, Urfalı mı, Artvinli mi, neyse…”

Pazar günü de…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener miting için gittiği Artvin’de Faruk Çelik’i andı:

“Milletvekillerinin telefonlarına Ankara’da kimse çıkmaz. Bir tek Faruk Çelik’e çıkarlar, o da eski Bakan olduğu için.”

 

Kızılay merhamet eli ramazanda da uzanıyor: Her gün 600 kişiye iftar

Herkes biliyor… Bir afet yaşandığında ilk koşan Kızılay oluyor. Dahası, dünyanın neresinde afet yaşansa ilk Kızılay yetişiyor.

Yanı sıra…

İhtiyaç sahiplerinin hep yanında. Kimine ilaç, kimine giysi giysi alıyor, kiminin evindeki eksiklerini tamamlıyor.

Bütün bunları da hayırsever bağışlarıyla yapıyor.

Kızılay ramazan süresince de merhamet elini ihtiyaç sahiplerine uzatmaya devam ediyor. Bu amaçla her gün 600 kişiye iftar dağıtıyor.

Dün akşam…

İftar sofrasını Bursa’nın yetimleri ve engelliler ve aileleri için kuran Kızılay, perşembe günü Hatay’daki konteyner kentte iftar organize etti.

Bununla birlikte…

Türkiye Kızılay Genel Merkezi tarafından Kızılay Bursa İl Merkezi Başkanlığı’na emanet edilen Bosna Koordinatörlüğü’nü de başarıyla yürütüyor.

Bosna’da her akşam 10 farklı noktada cami iftarları veriyor.

 

Kapanca Limanı’nda gezegenler geçidi

Çok kişi bilmez… Anadolu’nun ilk limanlardan biri Mudanya’da. Antik Kapanca Limanı gerçekten eşsiz bir tarihi eser.

İşte…

Tarihi Kapancı Limanı 18 Mart gecesi gökyüzünde gezegenler geçidiyle aydınlandı. Merkür, Jüpiter, Uranüs ve Pons-Brooks Kuyruklu Yıldızı adeta deniz üstünde sıraya dizilip Mudanya’yı selamladılar.

Fotoğrafı da…

Dünyanın tanıdığı Bursalı gökyüzü fotoğrafçısı Tunç Tezel usta çekti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X