Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Yaşama eksi 2’den başlayıp zirveye uzanan fırtınalı yol

Köşe Yazısını Dinle

Hani… Sıkıntılı çocukluğu anlatmak için kullanılan “Yaşama eksi 2’den başlamak” deyişi vardır ya, Cavit Çağlar’a tam uyuyor.

Daha 5 yaşındayken…

Ailesi Batı Trakya’daki çete savaşlarından kaçıp anavatana sığındı. Çocukluğu Akhisar’da benzinlik ve eczane çıraklığıyla geçti. Gençliğinde, İstanbul Sultanhamam’da tekstilin çıraklığını yaptı.

Sonra…

Bursa’da dayısı rahmetli Şükrü Şankaya ile birlikte Fidan Han’daki küçük bir dükkandan Aksoylar doğdu. Nergis Tekstil’le büyüdü, Yeşim Tekstil’le tekstil sanayicisi Cavit Çağlar’ı Türkiye tanıdı.

Bursaspor Başkanlığı onu seven çevreyi genişletti.

Onbinlerce kişinin çalıştığı fabrikaları yanında Olay gazetesi ve televizyonunu Bursa’ya armağan etti. Türkiye’nin ilk haber kanalı NTV’yi kurdu.

Hulusi Turgut’un vurguladığı gibi…

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı’Adnan Menderes’in Başbakanlığı döneminde almıştı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanı olarak siyasetin zirvesine Süleyman Demirel’in başbakanlığında ulaştı.

Zirvedeyken…

Karşı siyasetin yok etme hedefli müdahalesini de gördü.

Cavit Çağlar’ı anlatmaya iş, spor, siyaset alanındaki başarıları da yetmez. Yıllar önce…

Haydar Aliyev dostluğuyla Türkiye-Azerbaycan arasındaki ilk ilişkileri Cavit Çağlar kurdu. Rus uçağının düşürülmesiyle Türkiye-Rusya arasındaki kriz de Çağlar-Putin görüşmesiyle çözüldü.

İşte…

Cavit Çağlar’ın, Erman Yerdelen’le yürüdüğü fırtınalı yaşamöyküsünü, Süleyman Demirel ve Alpaslan Türkeş’in anılarını kitaplaştıran usta gazeteci Hulusi Turgut adeta tarihin mahzeninde kazı yaparak ortaya çıkardı.

Aslında…

Kitap Çağlar’a da sürpriz oldu. Turgut’un ulaştığı kendisiyle ilgili bilgilere de çok şaşırdı ve duygulandı.

Turgut’un hazırladığı Cavit Çağlar – Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü adlı biyografi tarzı kitabın pazartesi akşamı İstanbul’da tanıtımı vardı.

751 sayfanın her birinde fırtınalı bir yaşam var. Dünü, bugünü ve yaşananların nasıl bir yarın oluşturduğunu merak edenlerin kaçırmamaları gereken bir kitap.

Hulusi Turgut büyüğümüzün eline sağlık. Cavit Çağlar’a da böylesi yakışırdı.

 

47 yıl önce tanıdık, 34 yıldır beraberiz

1977’de… Bursa Marmara gazetesinde çırak başlayıp spor muhabirliğine terfi ettik. Ustamız, rahmetli Fuat Erdur’un yönlendirmesiyle, Bursaspor değerlendirmeleri için Asbaşkan Cavit Çağlar’ı haftada 3 gün arardık.

Her telefona çıkardı.

Ekim 1990’da Olay bünyesinde yayına başlayan Yenigün’le aileye katıldık, Ocak 1991’den beri de Olay’da yazıyoruz.

Cavit Çağlar’la çalışmak, deneyim ve bilgisinden yararlanmak büyük ayrıcalık.

 

Bu kitapta tarihten savaşa, göçten iş ve siyaset tuzaklarına her şey var

Deneyimli gazeteci… Hulusi Turgut 27 yıl önce aldığı sözle Cavit Çağlar’ın yaşamını araştırmaya başladı. Cavit Çağlar’ın deyimiyle “tarihin tavan arasında kazılar” yaptı.

Ortaya da…

Cavit Çağlar – Fırtınalı bir Yaşamöyküsü adlı 751 sayfalık kitap çıktı.

Kitabın…

İstanbul boğazına bakan Mövenpick İstanbul Bosphorus Hotel’deki tanıtımı, gazete ve televizyonların Türkiye’nin tanıdığı gazetecilerini bir araya getirdi.

“En sıkıntılı gün hangisiydi?” sorusuna, “Çok şey geldi geçti, ama en çok üzüldüğüm gün NTV’yi satmak zorunda kaldığım gündü” cevabını verdi.

Bir de pişmanlık dile getirdi:

“Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanı olması sonrası DYP Genel Başkanlığı’na aday olmadığım için pişmanım. O gün aday olsaydım kazanırdım. DYP siyasi hayatına devam ederdi. O kurultayda Tansu hanımın seçilmesi yanlış oldu.”

 

Ünlü gazeteciler Çağlar’ın konuğuydu

Geceye… Sözcü’den Rahmi Turan, Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, T24′ten Mehmet Yakup Yılmaz, Halk TV’den İsmail Küçükkaya, TV 100′den Kübra Par ve Erdoğan Aktaş, Karar’dan İsmet Berkan, Habertürk’ten Nagehan Alçı ve Mehmet Akif Ersoy, TV programcısı Özlem Gürses, Oksijen’den Zafer Mutlu ve Tayfun Devecioğlu, NTV Genel yayın Yönetmeni Nermin Yurteri ile İstanbul Haber Müdürü Yağız Şenkal, Hürriyet’ten Yalçın Bayer, Sözcü’den İpek Özbey katıldılar.

Olay İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, İsmail Öztat, Orhan Güney, İhsan Aydın’la birlikte biz de gecedeydik.

 

100 bin kişi kapasitesi var: Bu meydanda Cumhurbaşkanı mitingi olabilir

Tartışmaya hiç gerek yok… Dünyanın her yerinde meydanlar sert zeminli olur. Osmangazi Kent Meydanı da park olmadığı için zemini beton.

Üstelik…

Kentin tam merkezi konumunda ve kenti birleştiren noktada.

Nitekim…

Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği konserler büyük ilgi gördü. Onbinlerce genç meydandan renkli görüntüler yansıttı. Bu görüntüler, dördüncü dönemi için sahada çalışan Mustafa Dündar’a da moral oldu.

İşte…

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın kararıyla Osmangazi Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün planladığı konserleri izlerken şunu düşündük:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Mart’ta son mitingi yapacak. Daha önce Şehreküstü, Gökdere gibi büyük kavşaklarda miting yapan Erdoğan bu mitingi Osmangazi Kent Meydanı’da yapabilir.

Üstelik…

100 bin kişi kapasiteli meydanın giriş-çıkışı güvenli.

 

Cuma günü Akşener ve Perinçek geliyor

Seçim geri sayımında… Son 15 güne girilirken Cuma günü Bursa iki lider ağırlayacak.

Önce…

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek saat 11.00’de partisinin Şehreküstü’ndeki il binasında basın toplantısı yapacak.

Öğleden sonra…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener saat 14.00’te Orhangazi, saat 15.30’da Gemlik’te esnaf ziyareti yapacak. Partisinin Elegans Salonu’ndaki iftarına katılıp Ankara’ya dönecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X