Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Yaşama hazırlıkta 20 bin öğrenciyle dev hamle: Meslek Yüksekokulları!

Köşe Yazısını Dinle

Gerçek olan şu… Eğitimde her şey diploma ile bitmiyor. Teoriye dayalı bilimsel eğitim kadar mesleki eğitim çok önemli. Hatta, Türkiye için son dönem daha da önemli hale geldi.

İşte…

Bu nedenle Bursa Uludağ Üniversitesi mevcut 15 Meslek Yüksekokulu’nda yeni ve sonuca yönelik düzenlemeye gitti.

Bu amaçla…

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 20 bin öğrencisiyle dev bir yapı olan 15 MYO için Prof. Dr. Çağatan Taşkın’ı Genel Koordinatör atadı.

Yeni yapılanmayı…

“Meslek Yüksekokullarımızdaki yaklaşık 20 bin öğrencimizi reel ve hizmet sektörlerine en güncel bilgilerle, teori yanında uygulamalı eğitimle donatıp meslek sahibi olarak yetiştiriyoruz” sözleriyle tanımlayan Rektör Prof. Dr. Kılavuz, ülkenin dört yanından ve farklı ülkelerden gelen öğrencilerin “geleceklerine yön veren eğitim” aldıklarını söyleyip hedefi açıkladı:

“Bursa Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulları olarak sürdürülebilir rekabetçi üstünlüğümüzün temelini uygulamalı eğitimimizin kalitesi, nitelikli öğretim elemanlarımız ve sanayi kenti Bursa kültürü oluşturuyor.”

Böylece…

Çağatan Hoca sürdürmekte olduğu Orhaneli Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevi yanında 15 MYO’nın koordinasyonu ve planlaması sorumluluğunu da üstlendi.

Bir anlamda…

Yaşama hazırlık eğitimi veren MYO’larda yeni dönem, eğitimden uygulamaya kadar pek çok yenilikle başladı.

Örneğin…

Büyükorhan’da ekolojik restorasyon ve doğanın dili bölümleri; Harmancık’ta tohum ambarı, Osmanlı mutfağı, pastacılık bölümleri yanında kamp karavan alanı düzenlemesine katkı; Gemlik’te tehlikeli madde taşımacılığı, ERP ve yazılım basmakları; Karacabey’de fermantasyon teknolojisi ile bağışıklık sistemimizde sütün önemi eğitimi; Mustafakemalpaşa’da tıbbi ve aromatik bitkiler örnek bahçesi oluşturuldu.

Görünen o ki…

Yaşama hazırlık amaçlı meslek eğitimleri daha da çeşitlenecek.


Şampiyon at SIEC Fabian binici yetiştiriyor

BUÜ Veterinerlik Fakültesi önerisiyle Görükle Kampüsün’nde eğitime başlayan Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu’nda farklı bir heyecan var.

Çünkü…

Yıllarca engel atlama yarışlarında şampiyon olan SIEC Fabian adlı at Mennan Pasinli MYO’ya armağan edildi.

Öğrencilerin binicilik eğitimleri yanında, at terbiyesi ve ahır bakımı uygulamalarında da kullanılan şampiyon at, şimdi şampiyon biniciler yetiştiriyor.


Mesten’den Millet İttifakı çıkışı: Hangi oyla yüzde 50’yi bulacaklar?

Hafta başında… AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten katıldığı A Haber’deki programda Millet İttifakı değerlendirmesi yaptı, CHP-FETÖ ilişkilerine dair iddialarda bulundu.

FETÖ’nün uluslararası güç odakları tarafından beslenip büyütüldüğünü ve “maşa” olarak kullanıldığını vurgulayan Mesten ardından “Millet İttifakı’nın şöyle üzücü bir durumu var” deyip şu siyasi değerlendirmeyi yaptı:

“Son zamanlarda ‘AK Parti şu kadar oy kaybetti, artık gidiyorsunuz’ gibi propagandalar yapsa da, en kötü şartlarda bile, 20 yıllık iktidara rağmen yüzde 40’lar civarında oyu gözüken bir AK Parti var. Millet İttifakı’nın ise adı yazılsın yazılmasın hepsini topladığımızda yüzde 50’yi bulamıyor.”

Sonra da şunu sordu:

“HDP’nin restleşmesinden sonra hangi oy oranıyla yüzde 50’yi bulabilecekler?  Bu ciddi bir sorun.”


500 yıllık köfteli çorba geleneği

Bursa geleneklerinden biri… Abdal Mehmet Türbesi önünde 500 yıldır köfteli çorba yapılıp dağıtılıyor.

Bu yıl da…

Abdal Mehmet Türbesi önündeki geleneksel buluşmaya son Başbakan Yardımcısı olan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’le Yıldırım eski Belediye Başkanı Cüneyt Karlık, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş de katıldı.


400 bin faizsiz ev ve otomobil mağdurunun umutları Erkan Aydın’da

Söze… “Türkiye yeni bir faizsiz konut ve araba hayaliyle 400 bin kişinin canının yandığı sürece girdi” diye başladı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, takibine aldığı faizsiz ev ve otomobil mağdurları konusuyla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Mart ayında TBMM’den çıkan kanunla finansal kiralama, faizsiz ev ve taşıt alımında yeni düzenleme yapıldı. Bu işlemleri yapan şirketlere de sermaye yeterliliği için1 ay süre verildi.”

Şunu anımsattı:

“35 şirketten 21’i sermaye yeterliliğinden yararlanamadı. BDDK da tasfiyelerine karar verdi.”

Rakamı da açıkladı:

“Yaklaşık 400 bin kişinin faizsiz ev ve araba almak umuduyla bu şirketlere para kaptırdığı ortaya çıktı. Biz de TBMM’ye araştırma önergesi verdik ve takipçisiyiz.”

Üzüntüsü şu:

“Bu işlerin sonucu hep hayal kırıklığı oluyor,insanlar paralarını kaptırıyor.”


Bursa’nın kırtasiye duayeni vefat etti

Yıllar önce… BTSO Meclisi Üyesi olduğu dönem tanımıştık Yıldırım Kamacı’yı. Kentin 3-4 kırtasiye markasından biri olan Yıldırım Kırtasiye’nin sahibiydi.

Küçük bir dükkandan başladığı kırtasiyeciliği büyük bir şirkete dönüştüren Yıldırım Kamacı cuma sabahı evinde geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu yaşama veda etti.

Bursa’nın kırtasiye duayeninin cenazesi de cumartesi günü toprağa verildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X