Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Yaşamlarına yön veriyorlar: 600 kıza dokundular, sıra üniversiteli kızlarda

Köşe Yazısını Dinle

2007’de… 11 kurucuyla çıktığı yola, 2023’te 143 üyeyle devam ediyor. Dolu dolu geçen 16 yılda kısa adıyla BUİKAD olarak bilinen Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği üstlendiği önemli misyonla Anadolu’ya da model oldu.

İlk günden itibaren…

“İş kadını ile güçlü Türkiye” hedefini dile getiren BUİKAD, vizyonunu  “girişimci kadın sayısını arttırmayı, yasama ve karar süreçlerindeki etkinliğini ve yönetsel gelişimini desteklemek” olarak da sürdürdü.

Özellikle de…

Kadına daha iyi çalışma koşulları kazandırmaktan çok, “kadının rekabetçi iş hayatında yetkinliklerini arttırarak varoluşunu güçlendirmeyi” öncelik aldı.

Kız çocuklarının eğitimini de hedeflerinin ilk sırasına koydu.

Nitekim…

BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır ve Başkan Yardımcısı Nazan Akıncı ile sohbet ederken, çalışmalarını da dinledik.

Yönetimin içinden gelen Başkan olarak Şençayır avantajını iyi kullanıyor ve hızlı hareket ediyor.

“BUİKAD olarak bugüne kadar eğitimlerine destek verip 600’e yakın kız çocuğunun yaşamlarına dokunduklarını” söyleyen BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, üniversiteli kızları geleceğe hazırlamayı amaçlayan etkinliği paylaştı:

“Kentimizin 3 üniversitesi; Bursa Uludağ, Bursa Teknik ve Mudanya üniversiteleri işbirliğiyle 3. ve 4. sınıf kız öğrencilerine koçluk eğitimi veriyoruz.”

Böylece…

Üniversiteli kız öğrencilerin kariyer yolculuklarını yönlendirirken, “tüm BUİKAD üyelerinin rehberlik üstlendiklerini” söyledi.

Sonra da…

18-19 Aralık tarihlerinde BUÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenleyecekleri, Bursa’nın 3 üniversitesinden 250 kız öğrenci katılımı bekledikleri organizasyonu duyurdu:

“Üniversiteli kızlarımıza başarılı girişimcilik şifresini uzmanlar anlatacak. Teknolojide kadın girişimciler için de insan-robot ilişkileri ele alınacak. ”Açıkçası…

Kız öğrencilerin yaşamlarının yapılandırılmasına iş dünyası kadınlarının deneyimlerini büyük bir heyecanla yansıtmalarını önemsedik.

Bursalı Zeynep Hoca gururlandırıyor

Bursa’da… Basketbol camiasının Necmi Hoca’Necmi Ton ile siyaset ve sosyal yaşamın Handan Abla’Handan Askeran Ton’un kızları Profesör Zeynep Ton’un, voleybol bursuyla gittiği Amerika’daki kariyerini gururla izliyoruz.

Önce…

40 yaş altı dünyanın en iyi 40 profesörü arasına giren Zeynep Ton’u perakende ekonomisinde aldığı ödüllerle dünya tanıdı.

Son olarak da…

İş Dünyasında En iyi 50 Düşünür listesine girmeyi başardı.

Kentin merkezine ve doğusuna hizmet edecek yeni hastane heyecanı

Ankara’da… Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz, Ahmet Kılıç, Mustafa Yavuz, Müfit Aydın, Refik Özen, Ayhan Salman’ın Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüşmeleri, tam anlamıyla sağlık zirvesine dönüştü.

Nitekim…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın “Osmangazi ve Yıldırım’a hitap edecek 1000 yataklı hastane planlandı” açıklamasını ve yeriyle ilgili “Osmangazi’nin kuzeydoğusuyla Yıldırım arasında” sözlerini aktardık.

Yansımalarından…

Kent merkezindeki hastane eksiği ve projenin yol açtığı heyecanı gördük.

Aslında…

AK Parti Genel Merkezi’nin projeyi, 14 Mayıs seçimi öncesi açıklamak üzere Samanlı’da ikinci Şehir Hastanesi olarak planladığını 3 Şubat’ta duyurduk. Ancak deprem gündemi değiştirdi.

O proje ,31 Mart öncesi Bursa’nın müjdesi olacak.

Saker’den öneri: Doğumevi’nin yerine yeni Doğumevi

Bursa’ya… 40 yıl Zübeydehanım Doğumevi olarak hizmet veren bina 2 yıl önce yıkıldı. Yerine İl Sağlık Müdürlüğü’nün yapılması düşünülüyor.

Yeni hastaneler yazımızdan sonra, 1994-1999 dönemi Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdem Saker’den öneri geldi.

Diyor ki:

“Her gün önünden geçtiğim, yıkılan Doğumevi’ni hep ararım. Doğumevi, anlık müdahalenin önemi açısından kent içinde olmalı. Eski Doğumevi alanına modern bir Doğumevi yapılmalı.”

Nilüfer’i ‘kentin konaklama yeri’ olmaktan çıkarıp kimlik kazandıracak

20 yıldır tanırız… Bahçeşehir Eğitim Kurumları’nın Bursa’yla tanışmasında Mehmet Yıldız’ın büyük emeği var.

Son 2 yıldır da…

CHP Genel Merkezi Eğitim Politikaları Başkan Yardımcısı olarak siyaset için eğitim dosyaları hazırlıyor.

Ziyaretimize…

CHP Nilüfer Aday Adayı olarak gelen eski dost Mehmet Yıldız, yerel yönetimlere eğitimci gözüyle bakıyor ve farklı değerlendirmeler yapıyor.

Önce…

 “Yaşadığım kente ne katabilirim diye yola çıktım” dedi ve şuna dikkat çekti:

“Kadınıyla, çocuğuyla, kendilerini mutlu hissedenlerin yaşadığı, Nilüferlilik bilinci yüksek bir kent ana hedefim.”

Yerel yönetimlerin “hayat konforu ve standardını yükseltecek projeler” yapmaları gerektiğini söylerken “Önemli hizmetlerin yapıldığı Nilüfer’i kentin konaklama yeri olmaktan çıkarıp, daha iyi bir yönetimle daha yukarı taşıyacağım ve dünyayla rekabet edebilir düzeye getireceğim” dedi.

Orhangazi CHP Aday Adayı Ender Teke çekildi

İlk olarak… Ferit Gürsoy’un İYİ Parti Yıldırım Aday Adaylığı’ndan çekilme kararı geldi. Seçim sürecinin ikinci çekilme kararı Orhangazi’de yaşandı.

Milletvekili aday adayı olmasından sonra göreve gelen CHP Orhangazi yönetiminin kendisine yönelik tavırlarına tepki gösteren eski ilçe başkanı ve CHP Orhangazi Aday adayı Ender Teke çekildiğini açıkladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X