Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Yeni adaylar ve motivasyon AK Parti’ye izdiham getirdi

Yıllardır… AK Parti’nin organizasyonlarını izleriz. Hep yüksek katılım gördük. Fakat, Merinos’taki aday tanıtımı kadar izdihama dönüşen bir kalabalım görmedik.

En büyük salon Osmangazi’nin üç katı da ara boşluklar dahil doluydu. Buna yakın kalabalık salon dışındaki fuayede vardı. Giremeyenler dev ekranlardan konuşmaları izlediler.

Fuaye kalabalığına yakın kalabalık da soğuğa karşın bina dışındaydı.

Gözlemimiz şu:

İlçe belediye başkan adaylarında görülen geniş kapsamlı değişim teşkilatlara yeni heyecan olarak yansımış. İlçelerin katılımı her zamankinden yüksekti.

Yanı sıra…

1.-yazi-icin-ak-parti-aday-tanitim-toplantisi-merinos-ataturk-kongre-kultur-merkezi.jpgPartinin geçmişinde olanlar da Merinos’taydı. Eski yönetimler, eski milletvekilleri, eski belediye başkanlarının çoğu oradaydı.

Bununla birlikte…

Bu izdihamın ortaya çıkmasını sağlayan nedenler arasında Mustafa Bozbey’in çıkışı ve estirdiği havanın etkisini de kabul etmek gerekiyor. Bir anlamda, Bozbey’in AK Parti’de motivasyonu arttırdığı söylenebilir.

İşte…

Salona girebilmenin çok zor olduğu, protokolün salona girdiği kapı çevresinin dahi ayakta durmaya yer kalmayacak şekilde dolduğu tanıtım, seçim kampanyasına da güçlü başlangıç olarak yansıdı.

Böyle bir ortamda…

Osmangazi’de son gece de olsa yeniden aday gösterilmesine karar verilen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın beraberindekilerle yeşil atkılar takarak salona girişi en coşkulu anlar arasındaydı.

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman açılış konuşmasını salonun görkemli görüntüsünün keyfiyle yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş pozitif mesajlar içeren konuşmasıyla dikkat çekti.

Geçen dönem Başbakan Yardımcısı olan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu her zamanki gibi heyecanını salona yansıttı. Geçen dönem İçişleri Bakanı olan Efkan Ala da teşkilata hedefler gösterdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise kürsüden ayrılıp sahnenin önüne gelerek yaptığı uzun konuşmasında AK Parti’nin misyonunu anlattı.

 

Aktaş’tan kucaklayıcı konuşma

 

AK Parti’nin aday tanıtım toplantısında kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş herkesi kucaklayan güzel bir konuşma yaptı.

Sözlerine başlarken…

Rahmetli Hikmet Şahin’i anan, kendisinden önce görev yapan Recep Altepe’ye teşekkür eden Aktaş, yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanlarıyla eski yeni milletvekilleri ve belediye başkanlarına teşekkürü de ekledi..

“Kent yönetimi çok hassas bir iş” dedikten sonra da yaşanabilir bir kent vaadini tekrarladı, “Tecrübelerimiz Bursa’ya hizmet olarak yansıyacak” dedi.

 

Osmangazi’de Cumhur İttifakı: Denktaş’tan sonra Türkeş’e vefa

 

3.-yazi-icin-osmangazi-yunuseli-gunestepe-arasi-alpaslan-turkes-bulvari-ve-cemil-aydin.jpgOrtak gözlem şu… Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grubu Sözcüsü Cemil Aydın dönem başından beri, belki de tüm belediye meclislerinin en faal ismi kabul ediliyor.

Gün geliyor…

Osmangazi’nin sorununu gündeme taşıyor, gün geliyor vatandaşın sesi oluyor, gün geliyor yanlış ya da eksik yapılan bir işe dikkat çekiyor, gün geliyor yapılan güzel işlere destek veriyor, hatta Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ediyor.

Hafta içinde…

Yine önerilerinin karşılık bulması nedeniyle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkürüyle gündeme geldi.

Üstelik…

Son teşekkürü hassas olduğu iki noktayla ilgiliydi. Geçen yıl KKTC’nin kurucusu, devlet adamı Rauf Denktaş’ın adının Bursa’da yaşatılması; son meclis toplantısında da MHP’nin kurucusu ve Ülkücü camianın efsane lideri Alparslan Türkeş’in adının Yunuseli-Güneştepe mahallelerini birbirine bağlayan bulvara verilmesi.

Aydın da bu iki önerisine verilen desten nedeniyle hem Başkan Dündar’a, hem Osmangazi Belediye Meclisi’ne teşekkür etti.

 

Sinan Ateş Ülkü Ocakları Genel Başkanı oldu

 

4.-yazi-icin-mhp-il-baskani-cihangir-kalkanci-ve-ulku-ocaklari-genel-baskani-sinan-ocak.jpgBursa’da pek çok kişi Sinan Ateş’i yıllardır MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın danışmanı olarak tanır.

Yayınlanmış kitapları da olan Ateş’e hafta içinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeni bir görev verdi ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı atadı.

Yeni görevi sonrası Ateş’e ilk kutlama ziyaretini de yakın dostu olan MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı yaptı. MHP İl teşkilatı da hafta sonu kutlama ziyaretine gitti.

 

Bursa’nın “kadın işçiler lideri” sağlığına kavuşup görevine döndü

 

5.-yazi-icin-turk-metal-sendikasi-bursa-subesi-kadin-kollari-sorumlusu-selda-tekman.jpgDile kolay… Türk Metal Sendikası Bursa Şubesi’nin 5 bin üyesi var. Selda Tekman da üstlendiği Kadın Kolları Sorumlusu göreviyle, Türkiye’nin en büyük kadın sivil örgütünün başında kadın işçiler lideri oldu.

Bursa’daki organizasyonlar yanında, Türk Metal Genel Merkezi’nde de kadın etkinliklerini üstlendi, 2016 ve 2017 yıllarında 8 Mart’ta kutlanan Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü organize etti.

Hatta…

2016’daki törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahnedeki özçekiminde yanında yer alarak görüntüye girdi.

Ne var ki…

Yine organizasyonunu üstlendiği 8 Mart 2017’deki törene giderken, Mezitler’de otobüs devrildi. Kazada 7 kadın işçi yaşamını yitirirken Selda Tekman da ağır yaralandı.

İşte…

Bu elim kaza sonrası yoğun tedavi süreci yaşayan Selda Tekman sağlığına kavuştu ve Türk Metal Sendikası Bursa Şubesi Kadın Kolları Sorumlusu olarak görevine döndü.

Kaldığı yerden de kadın işçiler için organizasyonlara başladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X