Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Yeni dönem hedefi: Kucaklayan yönetimle sorunlara hızlı çözüm

Yoğun bir süreçti… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği belediyeler arasında Bursa’yı da saymasıyla başlayan, Recep Altepe’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifasıyla bekleyişe dönüşen gelişmeler dün tamamlandı.

Gelinen noktada…

Ankara’ya davet edilen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki 17 ay Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olacak ismi Alinur Aktaş’ı seçti.

Gerçi…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın da katıldığı görüşme öncesi yoruma dayalı beklentiler farklıydı, ama sonuç itibarıyla Aktaş hedeflediği bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursa’ya döndü.

Onlar yoldayken…

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile konuştuk. Sonuçta etkili olduğu gözlenen Çavuşoğlu’ndan yeni dönemin şifrelerini dinledik.

Örneğin…

3 belediye başkanı arasından Alinur Aktaş’ın tercih edilme kriterini merak edince şunu söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız farklı bir lider ve kendi kaynaklarından bilgiler alabiliyor, en küçük ayrıntıyı dahi dikkate alıp değerlendiriyor.”

Sonrasında…

Aktaş’ın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını “Bursa’mız için hayırlı olsun. Yeni bir hizmet dönemi başlıyor” diye yorumladı.

Ardından da…

“Bursa’mızın temel sorunları var” dedi ve şunu söyledi:

“Şimdi el ele verip bu sorunları çok hızlı bir şekilde çözmemiş gerekiyor.”

Yine…

Yeni dönemin anlayışı olarak kabul edilecek önerisini dile getirdi:

“Kimseyle kavga etmeden, tüm kenti kucaklayıcı ve diyalog içinde bir yönetim anlayışıyla hareket edilirse başarılı olunacağına inanıyorum. Bursa’nın bizden hizmet beklediğini biliyoruz.”

Ardından…

Başlangıç noktası olabilecek hedefi gösterdi:

“Bursa’nın trafiğini çözmemiz lazım. Alinur Aktaş Başkanımızın da geliştireceği projelerle bu yönde olumlu adımlar atacağına inancım tam.”

Anladığımız şu:

Bursa’da yeni bir dönemi başlarken, bu dönemin siyasi otoritesi olarak Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da elini taşın altına uzatıyor.
 

Çavuşoğlu’ndan resmi Yunanistan ziyareti 

 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun aslen Gümülcine yani Batı Trakyalı olduğunu herkes biliyor.

Zaten…

Siyasete de Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanlığı’ndan geldi, ilgisini de hiç kesmedi. Hatta Gümülcine’nin dağ köyündeki aile evini bakan oluncaya kadar sık sık ziyaret ediyordu.

Bu kez…

Aile topraklarına Başbakan Yardımcısı olarak, iki günlük resmi temaslarda bulunmak üzere gitti.

Bu da farklı bir heyecan olsa gerek.
 

Aktaş’tan Yunus Emre’li mesaj: Biz gelmedik kavga için…

 

Gerçi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı görüşme sonrası Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı işaret ettiği geceden biliniyordu, ama prosedür işledi ve iki aşamalı bir gün yaşandı.

İlk aşamada…

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya tarafından Aktaş’ın adaylığı AK Parti Grubu’nda resmen açıklandı.

Ardından…

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Alinur Aktaş’ın tek aday olduğu seçim yapıldı.

CHP’li 12 üyenin salonu terk ettiği oylamaya 84 meclis üyesi katıldı. Ne var ki, MHP’nin 12 kişilik grubuyla AK Parti adayına tam destek açıkladığı oylamada Aktaş’a 75 oy çıktı.

Meclis Başkanvekili Atilla Ödünç 9 oyu açıklamazken, Mustafa Dündar’a 9 oy çıktığı haberi yayıldı. Siyasi literatürdeki firenin kimden olduğunu anlamak kolay değil.

Buna karşın…

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak teşekkür konuşması yapan Alinur Aktaş’ın verdiği mesajlar önemliydi.

Özellikle

Recep Altepe’den kalanları yıkması ya da değiştirmesi çağrılarına, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun önerdiği gibi sağduyu mesajları verdi.

Özellikle de Yunus Emre’li mesaj önemliydi:

“Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için.”

Nitekim…

Hem rahmetli Hikmet Şahin’e, hem Recep Altepe’ye Bursa’ya hizmetleri için teşekkür etmeyi unutmadı.
 

Başkanların Külliye hatırası 

 

Fotoğrafı… Gece saat 01.35’te Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman sosyal medyadan paylaştı.

Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Özel Kalemi’nde çekilen fotoğrafta Büyükşehir Adayı olarak görüşmeyen giren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş yan yanalar.

Arkalarındaki İl Başkanı Salman şunu yazıyor:

“Rabbim birlik ve beraberlikten ayırmasın, Bursa’mıza en güzel hizmetleri hep beraber yapacağız inşallah.”
 

Kılıçdaroğlu’nun İnegöl’de ilk işi şehit evine gitmek oldu 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu halkla buluşmaya ve yakınlaşmaya önem veriyor. Özellikle de CHP’nin oyunun az olduğu yerlere gidiyor.

Nitekim…

Bursa programı, CHP’nin az oy aldığı 2 ilçedeydi. Önce İnegöl’e gelirken ilk iş olarak Kurşunlu girişindeki şehit evine taziyeye gitti.

Ardından…

İnegöl’deki sanayiciler, işadamları, muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluştu. Toplantı sonrası esnaf ziyareti yaptı.

Orhaneli toplantısındaysa 4 dağ ilçesinin muhtarlarının yanı sıra Yörük Türkmen dernekleri ve köy dernekleri temsilcileri vardı.

Konuşmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirilerini sürdürürken, belediyelerdeki değişim haberlerine değindi ve “Bizim belediyelerimizde yolsuzluk yok” tepkisi gösterdi.

Bu arada…

Kılıçdaroğlu 11 Kasım’da yeniden Bursa’da olacak.

O gelişinde de CHP’nin en az oy aldığı mahalle ve köylerin muhtarlarıyla toplantı yanında Tarım Kurultayı ve Kadın Buluşması için hazırlık yapılıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X