Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Yeni dönemde yeni projeler kadar ‘gönül belediyeciliğini’ önemsiyor!

Olay Medya’yı ziyareti sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı dikkatle izledik. İlk izlenimimiz şu:

Şu an için…

Partisince açıklanan ilk aday olan Aktaş günlük çalışma temposu nedeniyle yorgun görünse de, Bursa’ya 5 yıl daha hizmet etmeye hazır.

Üstelik…

1.-yazi-icin-buyuksehir-belediye-baskani-alinur-aktas-009.jpgSeçimi kazanma konusunda rahat bir tavır sergiliyor. Geride kalan süreçte İnegöl’de 3 dönem seçilen başkan olarak siyasi ve belediyecilik deneyimi anlamında mütevazı davranmayacağını söylerken de kararlı duruş sergiliyor.

Anladığımız kadarıyla…

Önümüzdeki dönemle ilgili yol haritası hazır.

İlçe belediye başkan adaylarının açıklanmasından sonra birlikte kamp yapıp önce adayları bilgilendirmeyi, sonra da harekete geçmeyi planlıyor.

4’ü Büyükşehir kadrosundan 12 kişilik ekibin hazırlamakta olduğu büyük projeleri de o süreçte kamuoyuyla paylaşacak.

Buna karşın…

Yol haritasındaki büyük projeler yanında önemli bir noktaya dikkat çekiyor:

“Cumhurbaşkanımızın da üzerinde durduğu gönül belediyeciliğini önemsiyoruz.”

Kendisi için de şu değerlendirmeyi yapıyor:

“İnegöl’deki 13.5 yılın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlayalı 14 ay oldu. İlk günden beri Bursa bizi sevdi, biz de Bursa’yı sevdik. Aramızda çok güzel bir sinerji oluştu ve ben bunu caddelerde sokaklarda gezerken yaşıyorum.”

31 Mart seçimiyle ilgili değerlendirmelerinde benzerliklerimiz var.

Örneğin…

Aktaş da, bu sütunlarda zaman zaman vurguladığımız “ittifaklar nedeniyle ilk kez bu seçimde iki partili yarış olacağı” düşüncesi taşıyor. Yine MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 2002’den bu yana siyasetin akışını değiştiren kararlar aldığı görüşünü de paylaşıyor.

Gerçi…

Projelere ve ayrıntılarına girmiyor, ama verdiği ipuçlarından ulaşım ağırlıklı kampanya yürüteceği anlaşılıyor.

Bu kapsamda…

Cumhuriyet Caddesi’ndeki T3 adı verilen tramvay hattının kaldırılacağını, 2025’ten önce elzem bulmadığı İstanbul Caddesi’ndeki T2 tramvay hattının hafif raylı sistemle entegrasyonunun sağlanacağını söylüyor.

Asıl hedefi de…

“Bursaray’ın acilen Şehir Hastanesi’ne ve Görükle’ye uzatılması” görüyor.

 

Aktaş: Yeşim’e hayran kaldım

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni yıl ziyareti için geldiği Olay Medya’daki sohbet sırasında bir de gözlem paylaştı:

“Geçenlerde Şenol Şankaya Beyle Yeşim Fabrikasını gezdik. Yeşim’i elbette biliyordum, ama bu kadar muazzam olduğunu bilmiyordum, hayran kaldım.”

Şunu özellikle vurguladı:

“Çok fabrika gezdim, çalışanların yüzünün bu kadar güldüğü ve mutlu olduğu işletme görmedim. Şenol Bey’i de kutladım.”

 

Bozbey yorumu: Allah çarşısına Pazar versin

 

Olay’ı ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, 31 Mart’ta yarışacağı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de soruldu.

Başlangıçta yorum yapmayıp “Adaylığı açıklanan benim, açıklanmayan aday hakkında neden konuşayım ki?” dedi.

Ardından…

“Birlikte Bursa’ya hizmet ediyoruz, gece 11’de 12’de arayıp görüştüğüm biri. Allah çarşısına pazar versin, başarılar” deyip ekledi:

“Partisi hemen her yerde aday açıkladı, Bursa kaldı. Hala açıklanmadığına göre bir pazarlık mı var bilemiyorum.”

 

Büyükşehir’de seçim savaşı Nilüfer İhsaniye’deki otoparktan başladı

 

4.-yazi-icin-nilufer-ihsaniye-ucretsiz-otoparki,-nilufer-beleadiyesi-halk-evi-binasi-onu,-buyuksehir-belediyesi-hizmeti.jpgŞunu biliyoruz… Nilüfer’de belediye, kaymakamlık, vergi daireleri gibi yoğunluğu fazla kamu kurumlarının bulunduğu İhsaniye Meydanı’nda otopark sorunu var.

Gerçi…

Nilüfer Belediyesi hizmet binasının yanındaki meydanın altına kapalı otopark yapıldı, fakat yüksek fiyat tarifesi nedeniyle aracını bırakanların canını yaktığı için genelde dolmuyor.

İşte…

Bu meydanın yanına Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz açık otopark yapıldı. Üstelik bu hizmetin duyurulduğu Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarında Nilüfer Belediyesi Halk Evi tabelasının tam önündeki alana ücretsiz park eden araçların fotoğrafları yayınlandı.

Altında da şu cümle vardı:

“İhsaniye Meydanı’ndaki parklanma sorununa köklü çözüm. Belediyemiz tarafından ücretsiz otoparka dönüştürülen alana, ilçe sakinleri artık gönül rahatlığıyla araçlarını bırakabiliyor.”

Görülen o ki…

31 Mart’taki sandık yarışından önce Büyükşehir savaşı bu otoparktan başladı. Hatta, seçim kampanyasında Aktaş’ın kozu olarak dillendirilebilir.

 

Umut Oran, ‘Önce Demokrasi’ demek için Bursa’da söyleşiye geliyor

 

5.-yazi-icin-umut-oran.pngUmut Oran’ı yıllar önce Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya aracılığıyla Türkiye Hazır Giyim Sanayicileri Başkanı olarak tanıdık. Genç, enerjik ve bilgi donanımıyla etkileyici bir profili vardı.

Ardından…

CHP’de Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Sonra 2011 seçiminde CHP İstanbul Milletvekili seçildi. Son süreçte adı potansiyel genel başkan adayları arasında geçti, fakat siyasetle uyumu fazla uzun sürmedi.

CHP Nilüfer İlçe Sekreteri Doğan Alpay’ın ilettiği davetten, Umut Oran’ın 4 Ocak Cuma günü Bursa’ya geleceğini öğrendik.

23 Nisan Mahallesi Kadın Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği organizasyonuyla Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde cuma günü saat 19.30’da başlayacak “Önce Demokrasi” konulu paneli Prof. Dr. Tahir Baştaymaz yönetecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X