Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Yeni heyecan yakalayan Gemlik için Işık’tan çağrı var: Haksızlık etmeyin

3 yıl… AK Parti Gemlik İlçe Başkanı olarak siyaset yaptı. 2018’de AK Parti Bursa Milletvekili seçildi. Zafer Işık teşkilatçılığın taban siyaseti deneyimiyle Gemlik başta, bölgesi Orhangazi ve İznik’e, sonra Bursa’ya hizmet ediyor.

Ziyarete geldiğinde…

“Nerede o eski Gemlik” diye başlayıp, Kumla çıkışına kadar olan bölgedeki eski tarihi evleri ve İskele-Kumla arasındaki motor yolculuklarını anımsattık.

Meğer…

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık için bam teli tam da burasıymış.

Şunu söyledi:

“Gemlik’te de var bunu söyleyenler. Gelin görün ki, eski Gemlik’in nerede olduğunu ‘Ah o eski Gemlik nerede?’ diyenlere sormak gerekiyor.”

Nedeni şu:

“Gemlik yıllarca tahrip edildi, çok az tarihi bina kaldı. Şimdi onları geçen dönem Gemlik ve Büyükşehir Belediyesi eliyle restore etmeye çalışıyoruz. Maalesef o eski evler yerine apartman dikmek için yıkılmış, yakılmış.”

Bugünkü kentleşme sıkıntısına işaret etti:

“Yıllardır Gemlik’te imar planı yapamıyoruz. Büyükşehir 3-4 çalışma yaptı, olmadı. Çünkü Zeytin Koruma Kanunu’na takılıyor. Kuzey Planı dediğimiz çalışmayı da bu nedenle sonuçlandıramıyoruz.”

Şuna dikkat çekti:

“Son zamanda Cumhuriyet Mahallesi’nden Kumla’ya doğru imar genişlemesi oldu. Yeni planla değil, 80’li yılların planı kullanıldı.”

Bu noktada…

Sıkışıp kalan Gemlik’te son dönem öne çıkan deprem tartışmalarını anımsattık. Milletvekili Işık bu konudaki algıya tepkili:

“Türkiye’nin her yanı deprem bölgesi. Her yer için deprem riski neyse, Gemlik için de o. Kimse fazlasını yükleyerek Gemlik’e haksızlık etmesin.”

Şunu anımsattı:

“Japonya kadar deprem bölgesi olmayan yer var mı? Ama inşaatlar devam ediyor. Çünkü tekniğini uyguladığınızda inşaat her yere yapılabilir.”

31 Mart’ta Gemlik Belediyesi’nin AK Parti’den CHP’ye geçtiğini anımsatınca da şu değerlendirmeyi yaptı:

“Biz Gemlik’i CHP’den daha iyi yöneteceğimizi iddia ediyoruz. İlk seçimde de belediyeyi geri almak istiyoruz. Gemlik’in kaybetmesini istemiyoruz.”

Şu mesaj önemli:

“Gemlik Belediyesi’nin yapacağı hizmetleri de desteklemeye hazırız. CHP siyasetinin değil, ama Gemlik Belediyesi’nin yanındayız.”

Kurşunlu’ya da doğalgaz geliyor

Yüksek fiyatına karşın doğalgaz artık kent yaşamı için vazgeçilmez. Her bölge doğalgaz istiyor, daha fazla yerleşime götürülmesi için de çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda…

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık da doğalgaz müjdesi verdi:

“Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanıyla görüştüm. Bölgemizin dağıtıcı firması Gemlikgaz artık Kurşunlu’ya da doğalgaz verecek.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Yolun kazılacak olması nedeniyle Karayolları’ndaki sıkıntıyı aştık, hiçbir engel kalmadı.”

Gemlik heyecanlı: Lojistik tren gelecek, yerli otomobil değer katacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobilin üretim tesisinin Gemlik’te olacağını açıkladığında büyük heyecan dalgası oluştu.

Yerli otomobilin Gemlik’i nasıl etkileyeceği sorusuna da AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık şu cevabı verdi:

“Gemlik’e değer katacak bir tesis. Yeri tartışanlar yanlış yapıyorlar. Askeri Hara en doğru yer, tartışmasının anlamı yok.”

Düşüncesi şu:

“Fabrikayla Gemlik’in çok göç alacağını da düşünmüyorum. Nitelikli ve yetişmiş elemanı Bursa’dan gelecek, ama Gemlik’in ticaretine önemli katkı sağlayacak.”

Bir de…

Projesi ve ihalesi yapılan, hatta kamulaştırılan bahçelerdeki meyve ağaçları bile sökülen Gemlik treninin rantabl bulunmayıp rafa kaldırılması var.

Işık cep telefonunu çıkarıp tren güzergahını gösterdi ve şunu söyledi:

“Bursa hızlı tren hattında konvansiyonel trenlerle yük de taşınacak. Bu nedenle Gemlik’i lojistik merkez yapacak bağlantı çok önemli.”

Meslek Lisesi’ne otomotiv bölümü istedi

Yerli otomobilin Gemlik’te üretileceği açıklanınca Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da, ara eleman için Bursa Otomotiv İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Lisesi’nde otomobil bölümü açılacağını açıkladı.

AK Parti’nin son Grup Toplantısı’nda Selçuk’la yan yana oturan Bursa Milletvekili Zafer Işık, aynı bölümün Gemlik’e de açılmasını istedi.

“Sayın Bakan isteğimizi kabul etti” diyen Işık halen Gemlik’te 2 meslek lisesi bulunduğunu, bir de temel atma hazırlığı yapıldığını söyledi.

Denizden su çekecek firmaya Işık’tan çağrı: Üniversiteden rapor almalı

Geçen ay… Gemlik haberlerinin ilk sırasında denizden çekeceği suyu kullanıp tekrar deşarj edecek kimya fabrikası vardı.

Başta Gemlik ve Mudanya belediyeleri, çevreci örgütler kapasite artırımı isteyen firmaya karşı çıkıp Gemlik Körfezi’ndeki deniz yaşamının etkileneceğini söylediler.

Konuyu anımsatınca AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık şunu söyledi:

“Firma yıllardır Gemlik’te faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar denizi ya da karayı kirlettiği görülmedi. Kapasite artırımı isteyince tartışılır oldu.”

Bakışı şu:

“Varsayımlarla tartışmak doğru değil. Bunun yerine üniversite raporuyla ele almalıyız. Öyle mış’lı, ‘miş’li cümlelerle Gemlik’in dengesinin bozulmasını istemiyoruz.”

Ardından…

“Gemlik’e zarar verilmesini ne biz, ne de firma ister” deyip ekledi:

“Firma kendine güveniyor. Üniversiteden alacağı raporu tartışalım. Onun dışında kimse vatandaşın huzurunu bozmasın, Gemlik geri gitmesin.”

İznik’te bir müze açılıyor, bir müzenin temeli atılıyor

Eylül ayında… Türk Olimpiyatı olarak da adlandırılan Göçebe Oyunları’na evsahipliği yapacak İznik’te sportif hazırlıklar için son planlamalar yapılırken, farklı bir gelişmeyi AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık duyurdu:

“Türk İslam ve Osmanlı Müzesi’ni yaz başında açıyoruz. Ayrıca Arkeoloji Müzesi’nin de temelini atıyoruz.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı geldi. İznik Alan Başkanı Prof. Dr. Murat Taş ve İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ile toplantı yaptık.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X