Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Yeniden yeşil Bursa için yeşil bölge: Millet Bahçesi-Kültürpark-Merinos

Anımsıyoruz da… 1977’de gazeteciliğe adım attığımız Bursa Marmara gazetesinde sayfa sekreteri olarak birinci sayfa çizerken, rahmetli Niyazi Menteş’in bir haberini şu başlıkla manşete çekmiştik:

“Bursa’nın nüfusu 300 bini buldu.”

Yıl 2020…

Bursa’nın nüfusu 3 milyonu aştı. 1980-1985 arası yaşanan plansız ve kontrolsüz büyümeyle başka Bursa ortaya çıktı, yeşil Bursa bir anda kayboldu.

Kent merkezinde Kültürpark yegane soluklanma bölgesi kaldı.

Son dönem…

Kültürpark’ın yanı başında Merinos kente kazandırıldı, Mihraplı Parkı kent merkeziyle batıdaki yeni yerleşim alanları arasında adeta sınır haline geldi. Yıkılan Atatürk Stadyumu yerinde yapımı süren Millet Bahçesi ile Kültürpark entegre bir yeşil bölge oluşturacak.

İşte…

Tam da bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş daha farklı ve daha yeşil Bursa içtin yeni bir çalışma başlattı.

Bir anlamda…

Yeniden yeşil Bursa için büyük bir yeşil bölge oluşturmak istiyor.

Bunu da…

Stadyumun yerine yapılan Millet Bahçesi, yanındaki Kültürpark ve Merinos üçgenini birleştirerek yeni bir yeşil bölge ortaya çıkararak yapmak istiyor.

Sohbet ederken…

“Millet Bahçesi Bursa için çok özel bir kazanım olacak. Yanı başında zaten Kültürpark var. Bu yeşil alanları Merinos’la birleştirecek bir çalışma içindeyiz” dedi ve düşüncesini açıkladı:

“Atatürk Spor Salonu bina olarak ekonomik ömrünü doldurdu, işlevini de kaybetti. Oraya yeni bir tesis yapmaktansa Kültürpark ve Millet Bahçesi ile birleştirmek için Spor Bakanımızdan istedim.”

Devam etti:

“Aynı şekilde Atatürk Lisesi de bina olarak ekonomik ömrünü doldurdu. Oraya da yeni imar düşünemeyiz. Bursa eğitimine yıllarca hizmet etmiş bu okulumuzun yerini Millet Bahçesi ve Kültürpark’la birleştirmek üzere Milli Eğitim Bakanımızla görüşüp isteyeceğim.”

Üçüncü hedef şu:

“Bu bölgede İpekiş’in olduğu yer özel mülkiyet. Oradaki tarihi yapıyı koruyup Millet Bahçesi-Kültürpark-Merinos üçgeni oluşturup yeşil bölge haline getirmek için mülk sahipleriyle görüşeceğiz.”

Atatürk’ün emaneti İpekiş korunacak

Millet Bahçesi-Kültürpark-Merinos üçgeninde yeşil bölge oluşturarak kente yeşil Bursa unvanını yeniden kazandırmayı planlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın önemsediği bir nokta da şu:

“Anadolu’da sanayinin temellerini Bursa’da atan Atatürk’ün kente iki önemli mirası var. Bunlardan Merinos’u Büyükşehir Belediyesi olarak yaşatıyoruz. İpekiş’i de tarihi özellikleriyle koruyup yaşatmaya hazırız.”

İsteği şu:

“Atatürk’ün kurduğu iki fabrikayı aynı aksta birleştirmek istiyoruz.”

Akkuş’un yeni dönem planı: CHP Meclisi ile birlikte karar alma süreci

Hüseyin Akkuş 1994-1999 döneminde Görükle Belediye Başkanı olarak Görkent’i kurdu ve uydukentlerin temelini attı.

2018’de CHP İl Başkanı seçildikten sonra 3 kurultay, milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimiyle yerel seçim yaşadı. 14 arkadaşı istifa edince yönetimin düşmesi riskiyle karşılaştı, ama yönetimini ayakta tutmayı başardı

Pazar günü yapılacak kongre öncesi Gülverdeniz, Dr. Denizhan Aslan, İbrahim Mart ve Gökhan Kara ile ziyarete geldiğinde yeni dönem planını da açıkladı:

Bir…

“Herkesi kucaklayan, herkesin kendini içinde hissettiği, CHP içindeki tüm aktörleri ve kentte yaşayan 3 milyon nüfusun kendini bulacağı bir yapı oluşturacağız.”

İki…

“İl Yönetim Kurulu, ilçe başkanları, İl ve ilçe Kadın Kolları Başkanları, İl ve ilçe Gençlik Kolu Başkanları, eski ve yeni milletvekilleri, eski il başkanları, eski ve yeni Parti Meclisi Üyeleriyle CHP Meclisi oluşturup birlikte karar alacağız..”

Bakışı da şu:

“Sorunu çok olan Bursa  için yepyeni bir hikaye yazacağız.”

Kaybedilen seçime Akkuş yorumu

CHP 31 Mart’ta en iddialı olduğu Büyükşehir seçimini kaybetti. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş sonucu farklı açılardan bakarak değerlendirdi:

Bir…

“14 arkadaşın istifası yönetim düşürme hareketiydi, ama seçim kaybettiren unsurlardan birine dönüştü.”

İki…

“Büyükşehir’de aday-parti ilişkisi tam sağlanamadı, parti programların dışında kaldı.”

Üç…

“42 sandık hariç her sandıkta vardık. Seçim kaybedildiğine göre başarılı olunamamıştır, ama oy oranın yüzde 23’ten 47’e çıktığı da unutulmamalı.”


AK Parti’de devam edecek ve değişecek ilçe başkanları için son görüşme

AK Parti ilçe kongreleri takvimini geride bıraktığımız hafta sonu açıkladı. Buna göre ilk kongreler 29 Şubat Cumartesi günü Orhaneli ve Büyükorhan’da, 1 Mart Pazar günü de Harmancık ve Keles’te yapılacak.

Dağ yöresinden başlayacak kongreler 12 Nisan Pazar günü Osmangazi’de sona erecek. Takvime göre, son 5 kongre olan Mudanya, Nilüfer, İnegöl, Yıldırım ve Osmangazi kongreleri her hafta bir kongre planlamasıyla yapılacak.

İşte…

Kongreler için son 25 güne girilirken, AK Parti’de göreve devam edecek ve değişecek ilçe başkanlarıyla ilgili son karar da yavaş yavaş şekilleniyor.

Milletvekilleri, İl Başkanı ve belediye başkanlarının görüşlerinin alınmasından sonra, AK Parti’nin Bursa Koordinatörü Muhammed Balta yönetiminde bu kez de vatandaş görüşü için çalışmalar yürütülüyor.

4 ya da 6 ilçe başkanı için değişim kararı beklenen çalışmaların önümüzdeki haftaya kadar sonuçlanabileceği konuşuluyor.


Saadet Kadın Kolları’nda yeni dönem

Saadet Partisi farklı siyaseti yanında farklı yönetim modeliyle de dikkat çekiyor.

Nitekim…

Gökhan Gerçek’in Genel İdare Kurulu Üyesi olmasının ardından, İl Kadın Kolları Başkanı olan eşi Meral Gerçek’in görevi değişti ve Bölge Koordinatörü oldu.

Yerine de…

İl Kadın Kolları Başkanı olarak yönetiminden Hatice Ataş atandı. Ataş’ın yönetiminde Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Selim Sait Terzioğlu’nun eşi Saniye Terzioğlu ile İl Başkanı Mehmet Atmaca’nın eşi Lale Atmaca da yer aldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X