Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Yenişehir biberde devrim yaptı, Tacikistan tarımına model oldu

Köşe Yazısını Dinle

Arşivimizi açıp baktık… Yenişehir’e yaptığımız ziyaretten sonra izlenimlerimizi aktarırken 7 Ekim 2021 günü şunları yazmışız:

Dinlerken… “Tarımsal kalkınma için üretici kooperatifleri şart” dedikçe, “Üretici ve alıcı mağdur olmasın, tüketici ezilmesin” dedikçe “İnsanımız iş bulsun” dedikçe, “Aş ile işi buluşturmak hedefimiz” dedikçe şunu düşündük:

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın 2019’da MHP Adayı olarak seçildiğini bilmesek komünist başkan dinlediğimizi sanacağız. Aklımızdan geçeni söyleyince kendisi de uzun uzun güldü:

“Türkiye’nin biber üretimi büyük oranda Yenişehir’den karşılandığı için biberin başkenti gibiyiz. Fakat biber üreticisini mağdur eden bir sistem vardı. Ona müdahale ettik.”

O günden bugüne…

Yenişehir için yeşil altın olan bibere yönelik önemli adımlar atıldı.

Dahası…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dile getirdiği “üretken belediyecilik” kapsamında üreticinin emeğini koruyan tüketici yararına kooperatifleşme harekatı iki önemli gelişme getirdi.

Birincisi…

Yenişehir devasa soğuk hava deposu ve paketleme tesisi kazanıyor.

Yap-işlet-devret modelli ihaleyi kazanan ulusal market zincirine yer teslimi yapıldı. 1 milyar liraya mal olacak ve lojistik sektörüyle birlikte 500’ü aşkın istihdam sağlayacak temeli önümüzdeki günlerde atılacak.

Böylece…

Çiftçinin düne kadar aracıların kazanç kapısı olan sebze ve meyvesi, yaz kış doğrudan market raflarına ulaşacak.

İkincisi…

Yenişehir’de belediye öncülüğünde ve desteğiyle gerçekleşen tarımsal hamleler yurt dışında da dikkat çekti.

Nitekim…

Tacikistan’ın Farkhor Belediye Başkanı Zarif Naziri ve beraberindeki heyet, Yenişehir’deki incelemeleri sonrası tarımsal projeleri model aldılar.

Döndükten sonra…

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’a mektup gönderen Naziri, kendilerine öncülük etmesini istedi ve Farkhor’a davet etti.

 

AK Parti temayülü tamamladı, son söz Ankara’nın

AK Parti… Her seçimde temayül yoklamasını mutlaka uyguluyor. Gerçi sonuçları açıklanmadığı için spekülasyonlara yol açıyor, hatta sayım yapılıp yapılmadığı bile tartışılıyor, ama AK Parti Genel Merkezi biraz da teşkilat içi paslaşmaları görmek için temayüle önem veriyor.

Bu kez…

Elektronik oylama temayülün yeniliği oldu. AK Parti teşkilatları da, eski yoğunlukta olmasa da aday adayları arasında tercihlerini bilgisayardan işaretlediler.

Şimdi…

Söz AK Parti Genel Merkezi’nde.

 

Saadet’te ittifak yok, ama kapılar kapalı değil, Gelecek’le ihtimal var

Uzun zamandır… Saadet Partisi’nden gelen dostlara “Gökhan Gerçek ve Selim Sait Terzioğlu ne yapıyorlar?” diye soruyorduk.

2009, 2014, 2019 seçimlerinde Saadet Osmangazi Adayı olan Gökhan Gerçek ziyarete Saadet Partisi İl Başkanı Ali Osman Karahan’la geldi.

Son dönem…

Genel Merkez göreviyle Kütahya Sorumlusu olduğunu öğrendiğimiz sohbette, seçim stratejisini İl Başkanı Karahan açıkladı:

“Genel Başkanımız açıkladı. Seçime kendi bayrağımız ve kendi adayımızla gireceğiz. Fakat bu kapıların kapalı olduğu anlamına gelmiyor. Her parti ve adayıyla dirsek temasına hazırız.”

Şuna özel vurgu yaptı:

“Gelecek Partisi’yle güzel bir siyasi işbirliğimiz var. TBMM’de ortak grup oluşturduk. Seçime 2 partinin ortak girme ihtimali de var.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Nüfusu 50 binin üzerindeki yerlerde adayı Genel Merkez açıklayacak.”

 

Seçim araçlarının kirlettiği hava için 200 ağaç dikti

Pandemide… Türkiye’de sözü önemsenenlerden biri Prof. Dr. Kayıhan Pala’ydı. CHP Bursa Milletvekili olarak da TBMM’de sağlık konusunda önemli uyarılar yapıyor.

Kayıhan Hoca…

Çevreye duyarlı siyasetçi olarak, seçim kampanyasında araçlarının yol açtığı karbon emisyonunu dengelemek için 193 ağaç dikme sözü vermişti.

Sözünü…

Nilüfer Belediyesi’nin Balat Mahallesi’ndeki etkinliğine katılıp 200 ağaç dikerek yerine getirdi.

 

Heybe dolu: Karacabey’e huzur ve turizm getirmek vaadiyle yola çıktı

Karacabey’de… 2013-2018 dönemi AK Parti İlçe Başkanı olarak siyaset yaptı. Karacabey AK Parti siyasetinin hep aktif ismi Murat Erol, 31 Mart yerel seçiminde AK Parti Karacabey Aday Adayı oldu.

Ziyarete…

AK Parti İl Gençlik Kolları eski Mustafa Tarık Kaderli ve Karacabey İlçe Gençlik Kolu eski Samet Usta ile geldi. İki genç arasında ilk hedefini açıkladı:

“Karacabey’de gençlerin siyasete ilgisini arttırıp önlerini açmak istiyorum.”

Ardından…

Siyasi birikimiyle “heybenin dolu” olduğunu söyleyip “Karacabey’i biliyorum, her kösesinde izimiz ve emeğimiz var” diyen Murat Erol vaatlerini sıraladı:

“Karacabey’e huzur vaat ediyorum. Sosyal yaşantı ve turizmi geliştireceğim. Karacabey Boğazı, dalyan, ıhlamur ve defne ormanlarıyla longozu turizm markası yapacağız.”

Şunu da ekledi:

“Kimseyle kavgam yok. Kolay ulaşılan Karacabey’in ulaşılabilir başkanı olacağım.”

 

Bursaspor’a Trabzon’da sürpriz ‘hamsi’ ağırlaması

Cumartesi akşamı… 1461 Trabzon FK maçı için Trabzon’a giden Bursaspor’un kamp yaptığı otelde iki ziyaretçisi vardı.

Aslen Trabzonlu olan, ama Bursa’da yaşayan ve Bursasporlu bilinen iş insanları Nazım Kapıcıoğlu ile Şenol Kul; kampı ziyaretleri yanında, Bursaspor takımı ve kafilesine yöresel özellikleriyle hazırlanan hamsi ziyafeti sürprizi yapıp maç öncesi moral verdiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X