Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Yenişehir Havaalanı için talih kuşu kondu: İnovasyon Havalimanı oldu

Gördüğümü şu… Yenişehir Havaalanı’nın mesafe olarak İstanbul’a yakınlığı, yolcu tercihi açısından bazen dezavantaj oluşturuyor.

Özellikle…

Osmangazi Köprüsü sonrası kısa sürede Sabiha Gökçen Havaalanı’na ulaşan yolcular neredeyse günün her saati, her yöne uçuş yapabiliyorlar. Üstelik uçak biletleri de Yenişehir’den daha ucuza geliyor.

Buna karşın…

Sabiha Gökçen Havaalanı ile Yenişehir Havaalanı arasındaki kuş uçuşu 75 kilometre mesafe İstanbul için büyük bir avantaj oluşturuyor.

Çünkü…

Geçenlerde pist kazasında, öncesinde meteorolojik durumlarda yaşandığı gibi Yenişehir Havaalanı adeta İstanbul’un yedek havaalanı konumunda.

Bu noktada…

Bursa olarak bir yandan Yenişehir Havaalanı’nından daha çok uçuş noktasına daha sık aralıklarla sefer yapılmasını sağlamak için girişimler devam ederken, bir yandan da İstanbul’a yakınlık üzerinden Yenişehir’in artan önemiyle ortaya çıkan stratejik gelişmeleri değerlendirmeye çalışıyoruz.

Nitekim…

Bu konuda en çok çaba harcayan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, çarşamba günü TBMM’deki Kamu İktisadi Teşebbüsleri Alt Komisyon Toplantısı sırasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi hesapları görüşülürken konuyu açtı:

“Anadolu kentlerine uçuşlar dolu gidiyor dolu geliyor. Talep sorunu yok. Uçuş noktaları ve sefer sayılarının artmasını bekliyoruz. İstanbul’da yaşananlar da Bursa Havaalanı’nın önemini arttırdı. Bu da Yenişehir’e hak ettiği önemin verilmesini gerektiriyor.”

Bunun üzerine…

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin ekonominin gelişimi ve sanayi altyapısının güçlenmesine katkısıyla Bursa’nın ekonomik açıdan büyük bir dinamizm sergilediğini; öne çıkan sektörlerinin yanında havacılık, raylı sistemler, savunma gibi yükselen sektörlerle de yüksek teknolojili ürünler ürettiğini söyledi.

Ardından…

Bursa Havalimanı olarak adlandırdığı Yenişehir Havaalanı’nın hem Sabiha Gökçen’e, hem bölgenin büyük kentlerine de yakınlığını vurgulayıp açıkladı:

“Bursa Yenişehir Havalimanı, İnovasyon Havalimanı olarak yenilikçi bir yapılanmayla, havacılık sektörüne farklı bir bakış açısıyla hizmet edecek.”

 

İnovasyon Havalimanı ile neler değişecek?

Açıkçası… İnovasyon Havalimanı yeni bir kavram. Neler getireceğini, nelerin değişeceğini Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin açıkladı:

“Bursa Yenişehir İnovasyon Havalimanı projesiyle; uluslararası havacılıkta kurumsal işletme konularında söz sahibi olunabilmesi için yeni hizmet ve projeler geliştirilebilecek.”

Üzerinde durduğu şu:

“İthalat-ihracata katkı için havalimanı kargo gibi bir çok faaliyete hizmet edecek, ürün ve tanıtımları için de yeni alanlar oluşturulacak.”

 

Yenişehir Havaalanı’na 133 bin yolcu geldi, 134 bin yolcu da gitti

Rakamları… AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’e sorduk. O da, Yenişehir Havaalanı’na 2019 yılında gelen ve giden yolcu istatistiklerini yolladı.

12 aylık süreçte…

İç hatlarda Ankara Esenboğa, Antalya, Konya, Dalaman, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Trabzon, Muş Sultan Alparslan havaalanlarından Yenişehir Havaalanı’na 133 bin 624 yolcu gelmiş, 134 bin 758 yolcu da gitmiş.

Yine…

12 aylık süreçte dış hatlar olarak Bahreyn, Cidde Kral Abdülaziz, Medine Prens Muhammed Bin Abdülaziz havaalanlarına düzenli uçuşlar yapılmış.

Listede…

Mısır El Şeyh, Barcelona ve Rusya’nın Krassnodar havaalanları da var.

Tabloda…

Gelen yolcu sayısında en yüksek rakama 14 bin 559 yolcuyla ağustos ayında, giden yolcuda ise 14 bin 466 yolcuyla temmuz ayında ulaşıldığı görülüyor.

Ayrıca…

Bursa’ya gelen ve giden yolcu rekorları Erzurum’da. 2019’da Erzurum’dan 26 bin 338 yolcu gelirken, 26 bin 405 yolcu da gitmiş.

 

UKOME’de çoğunluk devlet kurumlarına geçti

Kısa adıyla UKOME olarak bilinen Ulaşım Koordinasyon Merkezi yapısında daha önce Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarında olan çoğunluk dengesi değişti.

Resmi Gazete’de yayınlanan değişikliğe göre, UKOME’de Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarının 11 olan üye sayısı korunurken, Bakanlıklar ve devlet kurumlarının üye sayısı 10’dan 14’e çıkarıldı.

Ayrıca…

Yönetmelik hükümlerinde, İçişleri Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından müştereken yürütüleceği de Resmi Gazete’de yer aldı.

 

Merak ediliyor… AK Parti ‘çok adaylı’ kongreye izin verecek mi?

Aslında… İstişare yöntemiyle önceden belirlenmiş tek adaylı kongrelere alışkın AK Parti’nin geçmişinde, sayıları fazla olmasa bile çok adaylı kongreler de var.

Örneğin…

Hayrettin Çakmak’ın il başkanlığı döneminde Osmangazi kongresi çok adaylı olmuştu.

Bu defa…

29 Mart’ta Orhaneli ve Büyükorhan’la başlayacak kongre sürecinde AK Parti’de bazı ilçelerin çok adaylı olabileceği beklentisi giderek artıyor.

Gerçi…

AK Parti geleneklerini bilenler “olsa bile 2-3 ilçeyi geçmez” diyerek pek fazla umut vermeseler bile, “kesin gibi” denilerek 3 ilçe işaret ediliyor:

İnegöl için 9 kişinin Bursa’daki mülakata çağırılması, “karar verilemedi” şeklinde yorumlanıyor ve kongreye çok adaylı yansıyabileceği konuşuluyor.

Kestel’de başından beri iki adaylı süreç yaşanırken, Büyükorhan’da da iki adaylı kongre bekleniyor.

Buna karşın…

Osmangazi, Mudanya ve Mustafakemalpaşa’da da çok adaylı kongre tahmini yapanlar var.

 

Gece saat 00.53… Kadın vekiller Meclis’te

Toplumda bazı kesimler haksız değerlendirmeler yapsalar da milletvekillerinin işleri onların söyledikleri kadar kolay değil.

Seçim çevrelerine geldiklerinde saha çalışması yapan milletvekilleri, Ankara’da da TBMM Genel Kurulu’nda yeni yasalar için bazen sabaha kadar çalışıyorlar.

Nitekim…

Böyle anlardan birinde, aralarında AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz

Gözgeç’in de olduğu AK Parti’nin 3 kadın milletvekili görülüyor. Hem de gece saat 00.53’te yazsa görüşmeleri sürerken.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Yenişehir Havalimanı için milletvekilimizin çabalarını ilgiyle izliyoruz . Ama Bulgaristan Sofya için sadece Yeni havalimanından ulaşım var.Oysa Bursadan olsa çok faydalı olacak diye düşünüyorum. Saygılarımla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X