Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Yıldırım her açıdan büyük dönüşüyor: Öncelik, insanı bilinçlendirme projesi!

Köşe Yazısını Dinle

Aktopraklık kazılarına göre… Bursa’nın 8 bin 500 yıllık geçmişi var, ama son 40 yılda inanılmaz değişim yaşadı. Özellikle, planların Ankara’dan yapıldığı yıllarda eli kolu bağlı izlemek zorunda kalındığı için planlı kent olunamadı .

Bugünkü kent sorunlarının bir kısmı bundan kaynaklanıyor.

Örneğin…

Nüfus olarak ikinci büyük ilçe Yıldırım çok kimlikli.

Çekirge’den önce kent elitlerinin oturdukları Setbaşı-Namazgah-Yeşil üçgeninde ayrı, Kurtuluş Caddesi’nden Fethi Tezok Caddesi’ne kadar ayrı, sonrasında ayrı, Ankara Yolu’nun altında ayrı yaşam var.

Hepsi farklı birer Yıldırım gibi.

İşte…

Günümüzde Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz bir yandan planlamayı tamamlamaya çalışırken, bir yandan kültürel dönüşüm için çalışıyor.

Bunu da, “Büyük Dönüşüyoruz” şeklinde sloganlaştırarak ifade ediyor.

Dün…

Yıldırım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Şube Müdürü Hilmi Doğanay, Çevre Mühendisi Şeyma Kaplan ve Yıldırım Belediyesi Basın Sorumlusu Turgay Akbulut’la sohbet ederken, bilinçlenmeyi konuştuk.

Bu amaçla…

Atık dönüşümü bilinçlendirme-farkındalık çalışmalarını Doğanay şöyle anlattı:

“Atıkların geri dönüşümünü teşvik eden projeler yürütüyoruz. Farkındalık oluştururken de minik ödüllerle teşvik ediyoruz. Atık yağ toplayanlara temiz su verdik, enerji için ampul armağan ettik.”

Bu dönem de…

Yine atıklardan dönüşüm sağlayanlara teşekkür için 40 yıl hatırı olan kahve ve fincan armağan ettiklerini ekledi.

Hedefi de söyledi:

“Yıldırım’ı her açıdan dönüştürmeye çalışıyoruz. Uyumayan Kütüphane ciddi anlamda imaj değiştirdi, çevre bilinciyle geliştirmeyi hedefliyoruz.”

Sorumuz üzerine…

Atık toplayan işletmelerle ilgili şunu söyledi:

“Yıldırım’da çek-çekçilere motorlu araç dağıttık ve 70 araçlık Yıldırım Atık Dönüşüm Timi oluşturduk. Fakat işyerleriyle ilgili konuda belediyenin kapatma yetkisi yok. Bu bir kent problemi.”

Ana sınıflarına geri dönüşümü öğretiyorlar

Geçen aya kadar Çevre Koruma olan adı Yıldırım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Şubesi olarak değişen birimi, çevre bilinci için çok özel bir proje yürütüyor.

Bunu da…

Anaokulu ve kreş çocuklarını Otosansit’te bulunan Şube binasına davet ederek yapıyor. Oyunlar oynayıp bahçeye fidan eken çocuklar çevre bilincini ve atık dönüşümünü öğreniyorlar.

Uzun ve yorucu, ama gelecek için önemli bir proje.

Umman’dan ilk uçak 202 yolcuyla geldi, 31 yolcuyla döndü: Turizme umut

Son dönem… Bursa turizmini geliştirmek için önemli adımlar atılıyor. Bu adımlardan biri Umman’dan 202 yolcu getiren SalamAir uçağının Yenişehir Havaalanı’na inmesiyle ilk sonucunu verdi.

Böylece…

Tüm yeni hatlarda olduğu gibi Umman-Yenişehir hattında da SalamAir CEO’su Muhammed Ahmed’in kullandığı uçakta 202 yolcu ve 14 personel vardı. Uçağın 31 yolcuyla Umman’a dönmesi de bir başka sürpriz.

İlk uçağı…

Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu, BTSO Genel Sekreteri Okay Civelek karşıladı.

Salı, perşembe, cumartesi günleri karşılıklı seferlerin başlangıcında SalamAir CEO’su Muhammed Ahmed ilk sefer için yapılan törende, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’e teşekkür etti.

DEVA’da 4. istifa Kestel’den

DEVA Partisi’nde… İlk nisan ayında Büyükorhan İlçe Başkanı Murat Bozkuş istifa etti. Onu geçtiğimiz cumartesi günü Harmancık İlçe Başkanı Ahmet Kaya izledi. Hafta başı da Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak istifasını duyurdu.

1 haftada üçüncü, 2 ayda dördüncü istifayı Kestel İlçe Başkanı Turgay Erdoğmuş açıkladı.

İstifalar…

Teşkilatlanmayı tamamlamaya çalışan DEVA’nın Bursa’da kan kaybı yaşadığı anlamını taşıyor.

Karaca feribotu geri istedi, İmamoğlu sıcak yaklaştı: İstanbul’da pazarlık

Açıkçası… 15 yıldır Bursa ve İstanbul’u denizden komşu yapan hızlı feribot seferleri durdurulduğunda Bursa ulaşımının bir ayağı kesilmiş oldu.

22 Mayıs’ta…

İDO’nun kiralık olan Osman Gazi ve Orhan Gazi adlı feribotları yüksek maliyet gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiğini, satışa çıkaran Başkan Ekrem İmamoğlu’nun Meclis’ten yetki alamadığını duyurduk.

Bunun üzerine…

CHP İl Başkanı İsmet Karaca devreye girdi ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’la birlikte İstanbul’a gitti.

CHP İl Yönetimi’nden Baran Güneş, Önal Arda, Özlem Akbaş Önsoy’un da katıldığı görüşmede Karaca seferlerin devam etmesini istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu akaryakıt fiyatı artışına karşın isteğe sıcak yaklaşırken, fizibilite raporu için direktif verdi.

Bir sonraki buluşma kararı belirleyecek.

AK Parti Mudanya’da Kadın kolu ataması

Aralık 2021’de… AK Parti Mudanya İlçe Başkanı atanan  Orhan Samast, önce yönetimini oluşturup sahaya çıktı.

Gitmedik köy, girmedik mahalle ve sokak bırakmadan ziyaretleri sürdürürken, bir yandan da Mudanya’nın kendine özgü atmosferinde siyaset yapıyor.

Bu kapsamda…

Yönetiminden Çilem Palandöken’in AK Parti Mudanya Kadın Kolu Başkanı atanmasıyla bir aşama daha tamamlandı. Görevlendirmeyi AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığı yaptı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X